top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Tips til gode blogger, aka. namedropping

Jeg har tusen ting jeg gjerne vil ha gjort, som til og med ikke er sånne kjipe husmoroppgaver à la ta-ut-av-oppvaskmaskinen-og-brette-klær ting, men som er sånne koselig gjøremål. Og selv de nevnte kjipe tingene, er noe jeg burde bli ferdig med. Jeg burde absolutt lese mer i boka til neste lesesirkelmøte også.

Hvorfor er det da sånn at jeg bruker all ledig tid innimellom stell av febersyk Linnea, på å lese blogger? Flere av av mine venner og min familie lurer fælt på hva denne «nye» interessen min er for noe, om det ikke er pinlig å lese om andre folk sine liv, om det ikke bare er tidsfordriv fordi man ikke gidder gjøre andre ting, om hvem i huleste gidder lese om mitt eget hverdagsliv liksom. Legitime spørsmål, for så vidt.

Og her kommer mitt svar: Grunnen til at jeg bruker så mye tid på å lese andres blogger, er fordi det gir meg masse. Jeg lærer rett og slett utrolig mye. Jeg underholdes. Jeg utfordres. Grensene mine flyttes. Jeg blir opplyst og inspirert. Jeg leser folk som skriver godt, og noen skriver til og med på nynorsk. Jeg leser om aktualiteter og nyheter. Om verdensmoten og om Kongo. Om bøker, mat og kunst. Om økonomi og julegaver. Om god musikk og dårlig musikk. Om venners barn, familiens barn og fremmedes barn. Om leger, lærere og bibliotekarer. Og ikke minst; Om flinke, snille og tøffe damer. Sånt kan man ikke lese nok om, mener nå jeg.

Det er så uendelig mye der ute. Og klart, alle kan lage seg en blogg, så da er det helt sikkert endel grums der ute. Men det er jo det som er det positive ved det hele! Grums i mine øyne, kan glatt bety gull i en annens øyne. Man kan surfe rundt og finne seg noen go’blogger man liker godt. De man ikke liker surfer man jo bare glatt forbi. I alle fall gjør jeg det.

Så – for de av dere som har litt tid dere absolutt burde brukt på helt andre ting, klikk dere gjennom disse linkene her og oppdag noen av mine favoritter. Noen ekte perler, rett og slett. Og så er jeg sikker på at du lærer ett og annet nytt på veien. Oppvasken forsvinner ikke uansett, så den kan vi da alltids ta senere, eller hva?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page