top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Statusrapport fra trebarnsmoren


Tenk om man hadde hatt samme læringskurve som voksen som man har det første året man lever! Utrolig at man bokstavlig talt kan følge utviklingen fra dag til dag. Et smil en dag, to neste og så mer og mer kontakt. Vi blir bedre og bedre kjent og skjønner hverandre bedre for hver dag som går. Linnea er mer våken og med på ting som skjer rundt henne. Og hun skjønner at om hun skriker på sin særegne hvesete måte (vi kaller henne bare «the snake»), så kommer vi ilende til, mens om hun bare sutre litt, så blir vi sittende i sofaen, smiler til hverandre og sier «å nei du frøken, den der går vi ikke på – du sovner nok nå»… 🙂

Vi var på kontroll på helsestasjonen med henne på mandag, og frøkna vår har lagt på seg helt perfekt – 1 kilo siden hun ble født og er nå oppe i 4.720 gram. Vi har fått mange kommentarer på at hun har blitt så lang, så det var vi spente på å få målt – men det skal visst ikke gjøres før de er 3 mnd gamle pga noe hoftegreier. Vi kunne ta en cirkamåling, og da fant vi ut at hun har vokst bra, ja. Over 6 cm på 1 mnd! Så da er det bare å pakke bort klær i størrelse 56 også, og kaste seg over størrelse 62 – noe som egentlig passer veldig bra, for vi har fått så utrooolig mange fine kjoler og stæsj i den størrelsen. Og været tilsier virkelig at vi får brukt for lette og nette kjoler i tiden fremover. En artig greie med å ha jentebaby, må jeg si – og veldig uvant.


Ellers så har Glenn og jeg oppdaget at etter at gutta boys har kommet hjem fra barnehagen, så går det virkelig i ett her i heimen – helt til vi legger oss faktisk. Da vi kun hadde gutta, var de i seng i 19-20 tiden og vi hadde resten av kvelden til å få unna stæsj og gjøre våre greier. Ikke var det så mye stæsj å få unna heller egentlig. Nå derimot, har vi ikke helt kontroll på når snuppa er i seng. Vi kan bruke 2-3 timer med opp og ned av senga, mating og ikke mere mating og vugging og bæsjing og raping og litt mere mating, og sånn går no dagan… 🙂 Klesvasken bretter seg jo ikke selv, flasker hopper ikke oppi det kokende vannet av seg selv – og på en merkelig måte så blir det rotete i alle rom hos oss, hver dag! Men, men – forhåpentligvis går dette seg litt til etterhvert. Hvis jeg dessuten roer meg ned litt på dagtid og ikke alltid har fullt program (hadde iflg Glenn avtaler alle dager i mai, bortsett fra 3 dager – han hadde sjekket husmorkalenderen min… Busted!), så får jeg jo gjort ting på dagtid, når snuppa sover. Bare synd det er så mye jeg har lyst til å gjøre, da. Mange jeg har lyst til å lunsje med (date i morgen, Mona?), gå tur med, drikke kaffe med, gå på babybio med …og ikke minst; Bruke tid med min kjære Tiriltopp! Det fikk jeg heldigvis også gjort i går, siden Tom var snill og kom innom med klumpen min. Faktisk fikk vi det første ‘kusinene-leker-sammen’ bildet av Tiril og Linnea, morsomt! Gleder oss masse til fortsettelsen og til å følge utviklingen til disse to bærtene videre.


Noe som ga meg plenty med energi, var å ta med meg Noah ut på shopping i går. Han ville gjerne droppe barne-tv for å shoppe litt med sin mor, og guri malla som vi fikk unna ting. Handlet mat og fikk unna ting som vi har trengt en god stund nå, men som vi aldri har fått gjort. I tillegg fikk vi tid til å gå berserk på engelsk-pocket salg hos Ark, spist is / drukket iskaffe og tittet i noen butikker. Tenk at jeg har fått en så stor gutt som både er fortreffelig selskap for selskapssyke meg, men som også er en ressurs og hjelper meg masse med handlingen… 🙂

Vel, hva er konklusjonen? Nei, tre barn er ikke uoverkommelig, bare litt ekstra arbeid nå i starten, men snart skal vi nok bli en familie som går på skinner igjen – bare gi oss litt tid. Foreløpig skal vi kose oss mest mulig mens vi smører maskineriet… Hehe!

On that note …nå skal det kopes litt foran tv før jeg kaster inn håndkleet og stuper til sengs!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page