top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Pust med magen og nyt!

I disse førjulsdagene er det lett å kave seg opp.


Jeg kan fint gjøre det selv – om jeg tenker for lenge på at jeg omtrent ikke har kjøpt én julegave, ikke har laget ferdig julekortbildene (og langt fra skrevet eller sendt), ikke har startet på julebaksten (som jeg vil gjøre, ikke fordi jeg føler jeg må) eller om jeg tenker på alle nært forstående juleavslutninger både her og både der. Puh. Enn så lenge har jeg så mye å gjøre for kundene våre, at jeg ikke har fått startet skikkelig på juleforberedelsene.


Men jul blir det, en fin en også, det er jeg sikker på!
☆ Nydelige blomster, fått av kjær venninne, lager julestemning i trappen vår ☆

Jeg bestemte meg for mange år siden; juleforberedelser skal være koselig! Hvor enn sent vi kommer igang, julens forberedelser skal ikke være en grunn til oppkaving. Så lenge hver juleaktivitet vi får tid til å gjøre, er nøye utvalgt og en hyggelig en. Så lenge vi gjør de tingene vi gjør av lyst og ikke fordi vi tror vi må. Så lenge vi utnytter de små lommene vi har av tid, på best mulig måte. Ja, da blir desember en fin månede uansett!

Et gammelt fat, noen gamle og noen nye kongler, en kjær engel og en haug svibler – oppskriften på å gi meg selv akutt julefølelse (selv om resten av huset ikke ser sånn ut!)

Så får jeg redigere julekortbilder mens jeg sitter på Nesoddbåten, på vei inn til kundemøte. Så får jeg lage noen lister og satse på at mye kan gjøres til helgen! Så får julegavene kjøpes inn litt sporadisk her og der. Så får vi bake når vi kan, og satse på at julemusikken gjør oss særs effektive. Jeg prioriterer uansett tid foran «Jul i Svingen» med Småtrollene så ofte jeg klarer, og kombinert med pepperkaker og klementiner, er det lite som gir akutt julefølelsen som akkurat det.

Klementiner, kjøpte pepperkaker, svibelduft og tente lys – og det vikigste; sitte krøllet opp i sofaen sammen med Småtrollene for å se på julekalender på NRK!
Jeg håper du puster med magen du også, at du gjør det du gjør av lyst,

og ikke en misforstått plikt, og at du derfor koser deg med årets juleforberedelser !

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page