top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Perfekt for kikkeren i meg

I dag var det premiere på TV2s nye program om norske famileliv, kalt Skogheims. Jeg synes Kristin Skogheim har gjort mye festlig tidligere og jeg digger konseptet for serien; En titt inn i ulike families liv for å se på hva slags rutiner, valg og metoder som fungerer for de. Bedre blir det ikke for meg, det er jo rett og slett slikt jeg elsker!

Jeg tror vi alle kan lære masse av hverandre, om man bare hadde hatt tid, anledning og mot nok til å snakke sammen om hva som fungerer og ikke fungerer i vår egen familie. Ikke nødvendigvis de store, omfattende Problemene med stor P, men de hverdagslige tingene;

  1. Tran er viktig, alle vet selvfølgelig det – men hvordan få det i barn som nekter? (For ikke å snakke om, hvordan få vekk tranflekker fra klær?)

  2. Hvordan sørge for sunn og næringsrik middagsmat, mange nok dager i uka, når det eneste man kommer på av ideer, er de samme 5 middagene man alltid lager?

  3. Hvordan skvise inn tid til romantikk og nærhet med sin respektive, uten at den ene (eller begge) sovner av utmattelse foran tven.

  4. Hvordan få tid til alt man føler man bør gjøre, alt man gjerne vil gjøre og ikke minst alt man må gjøre, uten at man faller fullstendig om av utmattelse etter endt økt?

Ofte synes jeg vi er flinke til å prate om alle de tingene i vår egen familie som ikke fungerer helt som det skal, men så tror jeg dessverre ikke vi gir hverandre rom til å kunne dele de tingene vi gjør som faktisk gjør at hverdagen vår går bittelitt bedre. Ting vi selv tar for gitt, som vi tenker kun er endel av hverdagen og som ikke er en ‘big deal’ og ikke noe tips i seg selv, tror jeg kunne hjulpet mange andre.

Derfor er det strålende med program som Skogheims! Vi får se konkrete ting som andre familier gjør, som vi kan adoptere til vår egen familie – helt uten å spørre. Eneste jeg skulle ønske, var at det var at programmet var lenger og med flere familier i hvert program. Og at man fikk flere tips og mer tid med hver familie. Mer av alt, egentlig.

Hadde vært opp til meg, så hadde alle skrevet blogger om sine familieliv, sånn at vi kunne plukket opp tips etter tips etter tips etter tips… Ikke bare tips, forresten. Det er godt å kunne vite om andre familier som har de samme utfordringer som ens egen også.

Det tror jeg rett og slett hadde vært perfekt! …bortsett fra at jeg hadde fått enda flere blogger i Google Reader’n min – jeg som ikke rekker å lese alle de jeg har der nå engang…

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page