top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Neste stopp – Bergen

Etter et par hektiske arbeidsuker er tiden nå inne for min lille husmorferie; min utflukt til vakre, gode Bergen! Kofferten er pakket med alt for mange klær (men garantert ikke akkurat de jeg egentlig vil ha!), småtroll og EkteMann er kysset og klemt på, pc og kamera er med og klar til innsats, gaver ligger sirlig pakket inn og kort er skrevet.

Bergen, here I come!


Utgangspunktet for at jeg skulle besøke byen akkurat nå, er en forelesning i regi av UiB mandag morgen kl 9. En forelesning som skal bruke mitt firma, VU, som case study – det skal bli fortalt om, forklart hvorfor og drodlet rundt. Da jeg først fikk vite om denne forelesningen, tullet jeg med at jeg skulle kle meg ut i svart frakk, snurrebart, hatt og mørke solbriller og snike meg inn på forelesningen. Som en spion skulle jeg sitte helt bakerst og høre meg selv bli pratet om. Jeg så for meg en god dose skrekkblandet fryd.


Det ble naturligvis ikke slik. Jeg har ikke de nødvendige remediene tilgjengelig – og jeg er alt for skravlete. Jeg twitret om denne lure spionplanen min og da tok det ikke lang tid før foreleseren for kurset tok kontakt og inviterte meg dit. På forelesningen, for å svare på spørsmål og delta i diskusjonene. Jaja, så mye for min spionkarriere.


Men altså, når jeg endelig har bestemt meg for en tur til byen i mitt hjerte, så er det klart at jeg ikke kan dra på en enslig forelesning for så å dra direkte hjem igjen. Til det innebærer denne byen alt for mange gode minner og den innehar alt for mange av de menneskene som gjør at hjertet mitt svulmer over til tider. Da må man utnytte en slik tur for alt det er verdt og programmet er tett!

To av disse fine bergenserne har akkurat født barn, så turen garanterer babysnusing! I tillegg har jeg planer om besøk hos fin kusine, gode venner og bo hos våre kjære og nære hytteturkompiser. Og det slutter ikke der! Jeg har booket inn en dag med butikkbesøk for –nille og ikke minst; jeg skal møte flere jeg vil kalle mine venner – enda vi aldri har møttes før. Mandag blir det lunsj på Dickens med noen jenter jeg er fullstendig forutinntatt ovenfor; disse jentene er smarte, morsomme, kreative og i klørne på ulike sosiale medier! Just the way I like it…

Og jeg gir meg ikke der…

Jeg vil at denne Bergensturen min også skal inneholde sene kvelder med skravling, kanskje litt vin og mon tro en rullekebab helt til slutt, som nachspielmat? Ok, kanskje ikke det siste der da, men om vi skulle spist rullekebab, så måtte den vært fra den sjappa i Lønborg. Og skal vi skvise inn litt shopping på Galleriet også? Og bare stå og slenge på Den Blå Stenen? Kanskje gå på byen, gå innom News og vente på at den kjekkeste gutten i byen skal dukke opp? Eller en kino med obligatorisk besøk i den skjønne snopebutikken på hjørnet?


Okay, noen mener nok nå at jeg tar meg litt vann over hodet i forhold til hva jeg ønsker å oppnå i løpet av dagene frem til onsdag morgen. Men sånn er det – minnene tar overhånd. Jeg blir sentimental og vemodig, samtidig som jeg husker tilbake på en vidunderlig tid. Studietiden. Tiden med konstant lite penger og bøker som burde vært åpnet. Tiden da jeg skjønte at i Bergen så går også voksne i regnbukser, støvler og regnjakker. Ikke paraply. Vi bergensere ler av paraply.

Som dere skjønner var det på høy tid med bergenstur for min del. Jeg hadde abstinenser. Derfor må jeg få spikret inn mest mulig av alt og alle jeg savner. Men jeg lover – jeg skal ta meg tid til å puste og jeg skal ta meg tid til å suge inn alle inntrykkene. Lagre nye minner.

Sånn at jeg overlever til neste gang jeg skal til Bergen.


(Foto i dette innlegget er tatt på vei over fra Oslo til Bergen med fine NSB. Syv timer på toget er selve definisjonen på husmorferie for min del; Jeg har fått jobbet, lest avis, lest blad, spist lunsj, sovet – og tiden flyr. Dette har jeg delt underveis på facebook og twitter, med etiketten #nestestoppBergen)

6 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page