top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Midtveis og langt fra ferdig

Vi snakker av og til med familiemedlemmer hjemme i Norge på telefon, og da spør de naturligvis om vi koser oss her i København. Og vi svarer ja. Så spør de videre: «Har dere vært på Tivoli nå da?», og vi svarer nei. Så spør de «Har dere vært på båttur og sett København fra kysten da?», og vi svarer nei. Og så spør de «Har dere vært ved Det Runde Tårn da, i det minste?», og vi svarer nei.

Naturens farger er de vakreste

Nei, ikke enda, svarer vi. Vi har jo så god tid! Vi skal jo være i København i hele tre uker denne ferien, og med tre uker på samme sted, føler at vi har all tid i verden til å gjøre alle de tingene vi «bare må» gjøre før vi skal hjem. Men – nå har det gått halvannen uke av ferien vår!

Halvannen uke har gått med på å «lande» i feriemodus, for både voksne og barn. Til å bli godt kjent i nærområdet, leke i fantastiske Fællendparken, shoppe i små butikker her på Østerbro og på å finne ut hvor de selger den beste kaffen blant alle stedene her vi bor. Vi har også trasket gatelangs på Strøget, funnet flere fantastiske kaféperler og snust på livet i Nyhavn. Vi har dumpet forbi jazzkonserter to ganger, myst mot sola og løpt unna noen regndråper. Vi har jobbet endel timer for kundene til VU, mens Småtroll har tegnet, sett på film eller bygget nye Lego-kreasjoner. Vi har spist hjemme i den fantastiske leiligheten, ute på restaurant eller hentet med oss take-away til en park. Vi har tatt livet som det kommer, uten å planlegge nærmere enn til hvor vi skal spise vårt neste måltid.

… ja, også har noen i husstanden vår havnet midt oppi en mammabloggedebatt da.

Det at vi har så lite fast program, viste seg å være veldig heldig for oss! Da skjønneste Marte Kloumann utviste stor gjestfrihet og vennlighet (også utenfor den sosiale medie-verden jeg vanligvis har anledning til å digge Marte og hennes foredrag / kommentarer / bidrag), og inviterte oss til deres sommerhus i Slagelse i går, takket vi ja uten å blunke. Deres familiehus ligger ca halvannen time kjøring fra København, og på vei dit kunne vi nyte jorder i herlige farger og virkelig få se hvor flatt Danmark faktisk er. Vel fremme stod en fin familie og ventet på oss, to store og to små, i den frodigste og mest fargerike hage du kan tenke deg. Småtrollene var storfornøyd med å kunne leke med tøffeste Sverre og søteste Sonja, og vi voksne nøt å snakke med hyggelige folk, spise god mat og se litt av en annen kant av Danmark. På turen hjem måtte vi alle innrømme at vi fikk veldig lyst på et eget sommerhus i Danmark, og gjerne med så frodig og fargerik hage som det Marte og Christian hadde!

Egne og andres Småtroll

Vi har ikke spist flerretters middager i København, men hos Marte og Christian i Slagelse derimot…

Selv om vi ikke klager på været vi har hatt mens vi har vært her, så har det ikke vært stabilt nok finvær til at det har blitt stranddager på oss her i Danmark. Med besøket hos Marte og familie, fulgte også likevel med en tur til den nærmeste stranden – og for en standlinje det var snakk om! Det var ikke strålende sol da vi var der og det blåste kraftig, så kun våre eldste Småtroll og tøffingen Sverre var tøffe nok til å ta seg en dukkert. Vi andre stod på land og var klare til å kaste oss uti om noen av dem skulle drive til sjøs i de store bølgene som skylte inn over land. Småtrollene storkoste seg, og mammahjertet var storfornøyd med at vi endelig kunne krysse av bading som en aktivitet vi, det vil si de, har gjennomført i sommer.

Guttene var friskuser, mens Husfrua og prinsesseSmåtroll lot håret flagre i vinden.

Vi har rett og slett hatt en herlig ferie så langt – og vi er temmelig sikre på at fortsettelsen blir om mulig enda bedre! Nå sitter vi her midt i natten og summer oss litt ekstra, EkteMannen og jeg. Vi har nemlig fått min kjære søster og hennes fineste fine inn i leiligheten, og de skal bo med oss noen dager. Småtrollene har gledet seg veldig til å leke med sine to kusiner, og vise dem København, og vi voksne gleder oss til å drikke vin, skravle og bare være sammen, i en ny by, med noen av de vi er aller gladest i.

Nydelig allé på vei til Slagelse!

Det er jo til disse nyankomne vi har spart på alle severdighetene og atteraksjonene, såklart! Tivoli, båttur for å se København fra sjøsiden og ikke minst; å sitte ute og spise lunsj ved det Runde Tårn – det skal vi nok få til de kommende dagene.

København er virkelig en fantastisk by

– og vi gleder oss til å dele den med flere nå!0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page