top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Liste for listens skyld

Jeg vet at bloggen min dessverre har vært noget forsømt den siste tiden og ja, jeg kunne sikkert Freudisert litt over årsaken og kommet på gode, naturlige forklaringer. Men – det orker jeg ikke bruke tid på. Jeg konstanterer heller at det er agurktider på bloggen nå, som det er på de aller fleste medier her til lands.

Når jeg i tillegg tar høyde for en antakelse om at jeg ikke har særdeles mange lesere sommerstid, tør jeg derfor bruke bloggen til å skrive ned huskelisten min, uten at det forhåpentligvis plager for mange sjeler. Og liste behøves definitivt for 1) jeg har ikke fått opp den fine tavlen min som hang i gangen i Etterstadkroken så jeg får ikke skrevet mine lister der og 2) jeg har ekstremt mange ting å holde tak i den kommende uke, av selvfølgelig ekstremt viktig og nødvendig art, så jeg har desperat behov for en oversiktsliste.

Så, here I go – her er hva jeg burde fokusere på;

 1. Jeg vil prøve og få en viss oversikt over hvor mange mennesker som gleder oss med sitt åsyn på innflytnings-/sommerfesten vi skal ha på lørdag. Det blir forhåpentligvis en laidback og fri & åpen dag hvor folk dingler innom akkurat når de passer de – men det er samtidig en aldri så liten utfordring for Fru Kontrollfreak som liker å ta høyder for det mest utrolige.

 2. En ting jeg liker å ta høyde for er hvor mye mat som skal fikses. Kaker skal bakes, grillmat skal kjøpes inn (sol og blå himmel skal bestilles), salater skal lages, brød skal bakes og det hele skal aller helst gjøres med et smil i mitt nye, deilige kjøkken.

 3. Huset som skal innflytningsfestesinn skal aller helst fremstå i sin aller beste prakt. Det vil si at vi helt klart burde gjort noe med gang og gjestesoverom, oppkjørselen vår burde lages, uteplassen er en spøk og ikke minst; Hagemøbler burde kjøpes inn. Grill også når jeg tenker meg om. Problemet er vel bare at siden vi droppet strålende tilbud både på utemøbler og grill for kort tid tilbake, på grunn av at vi prioriterte å få unna ting først, så har nå pengene til dette formålet på mystisk vis forsvunnet.

 4. Siden undertegnede fyller år i kommende uke (samtidig med bryllupsdag visst – hvem fant på den ideen? Bare teit, en mindre anledning til å samles til kos og moro…), har søster Marianne bestilt festivitas med boller og brus. Mistenker at dette er fordi de selv reiser bort på kommende nevnte fest (se punkt 1). Men, jeg er ikke den som sier nei til koselige lag, så da skal det altså bakes og ordnes litt tidlig denne uken også. Kanskje jeg skal se på det som øvelsesfest, slik som de har i USA, med rehearsaldinner før selve bryllupsmiddagen? Jeg får teste ut noen oppskrifter og invitere noen fine folk, så ser vi hva som skjer.

 5. Jeg må, må, MÅ komme meg avgårde til verdens beste venninne og forlover som for over en måned siden fikk sin prinsesse nummer 2. Hva slags filletante er jeg som ikke har kommet meg på besøk, fått snust på babyhode og gnafset litt på babyhæl? Horribelt.

 6. Jeg må, må, MÅ snart finnet ut av hva DrømmeJobben er for meg. August tikker faretruende nært nå og jeg vet enda ikke hva jeg skal gjøre fra høsten av. Sommermånedene er ikke akkurat høysesong for kule stillingsannonser, men siden jeg er fast troende i religionen ‘Alt ordner seg, sånn akkurat cirka tidsnok’, så vet jeg at det som skal skje, skjer. Likevel – endel av mine nærmeste begynner nok å bli stressa, redde for tvangssalg av hus og hjem, fattigkassa og det som verre er, så for deres del så burde jeg nok få tenkt litt lure tanker rundt dette.

 7. Jeg burde nok også ringe den snille & gode, men likevel skumle tannlegen, selv om det er deilig at visdomstannoperasjonsmannen har glemt å sende meg innkallingen sin. Linken mellom tannvondt og hodepine har jeg herved forsket nok på.

 8. Jeg er etterhvert blitt omtrent desperat etter å få tatt noen bilder av innsiden av huset vårt (ikke bare av hagen) sånn at jeg kan skrive alle disse interiørblogginnleggene jeg har i hodet mitt. Jeg gleder meg til å vise dere hvordan det har blitt!

 9. Jeg leser en strålende bok som sikkert mange av dere har lest allerede – Eat, Pray, Love, og jeg har virkelig lyst til å bruke ethvert ledig øyeblikk til å krølle meg opp i vår deilige sofa med tekoppen min og boka. Du kan gjerne regne deg frem til hvor mange slike øyeblikk jeg bør prioritere i løpet av kommende uke, men altså; Jeg gleder meg til hver gang jeg kan plukke den frem og jeg gleder meg til jeg er ferdig med den, så jeg kan forsøke å oppsummere den på bloggen her for dere (og for min egen del). Og; En ekstra grunn til at det er så koselig å lese den boka, er at jeg har fått den av min gode venninne Tanja, med verdens søteste kort til. Det kortet er mitt bokmerke, så da tenker jeg mye på henne mens jeg leser og får samtidig en liten selvtillitsboost av hennes fine ord på kortet.

 10. Og aller, aller sist på min Topp 10 liste så setter jeg opp at jeg synes denne uken kunne det passet godt om det datt inn en Lotto-million eller flere. Jeg skal selvfølgelig først forsikre meg om at vi faktisk har levert inn noen rekker, men så håper jeg noen på Norsk Tipping forbarmer seg over familien min. Ja, selvfølgelig for meg også – men det er mest mamma, pappa, tante Nanny og onkel Esten, svigermor og svigerfar og disse andre jeg tenker på. De er jo så veldig bekymret for oss, lånet vårt og økonomien generelt – så om vi bare hadde fått en liten million eller to, så tror jeg nok det hadde lettet de for mange bekymringer.

Takk – det var alt for denne gang.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page