top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Kryss i taket

Nå er må det vel være tid for å krysse av i taket?


Jeg ser på klokken, snart halv to på en lørdag formiddag, og tenker igjennom hva dagen så langt har blitt brukt til. Jo, definitivt – det er på tide å krysse i taket. Bare se her;

 1. Barna våkner kl 0730, men guttene er så store og flinke (og foreldrene så trøtte, så trøtte) at de tar med seg lillesøster opp i loftsetasjen og ser på barne-tv.

 2. Foreldrene sovner igjen.

 3. Lillesøster blir lei av barne-tv ca kl 0930 og kommer ned igjen til foreldrene, som da våkner.

 4. Foreldrene tar lillesøster opp i sengen for en bitteliten kosestund før de skal stå opp.

 5. Lillesøster sovner.

 6. Foreldrene er dypt sjokkert! Denne jentas formiddagslur begynner sjeldent før rundt kl 12….?

 7. Foreldrene legger slagplan. Slagplanen involverer ting som at den mannlige delen av foreldrene står opp og går opp til guttene – som ellers straks ville kommet trampende ned tre etasjer og stupt oppi senga med et brøl; «Barne-tv er ferdig!»

 8. Den kvinnelige delen av foreldrene blir liggende på ank og vente på den mannlige delen hvis oppgave var å komme ned med den elektroniske databehandleren, slik at den kvinnelige delen kunne benytte tiden ved siden av det sovende barnet, til å jobbe.

 9. Den mannelige delen av foreldrene er veldig glemsk og glemmer sin bedre halvdel.

 10. Den kvinnelige delen av foreldrene lurer på hvor den mannlige delen blir av, men før hun får gjort noe så skjer det mest magiske av det magiske av den magiske verden; Kvinnen sovner.

 11. Lillesøsteren våkner kl halv tolv og pirker borti sin sovende mamma.

 12. De står opp, tar en dusj og tusler opp trappen til en deilig, lang frokost bestående av kaffe, ristet brød og verdens beste mannlig foreldredel og de to skjønneste storebrødrene i hele verden!


Jeg skal helt ærlig innrømme at en slik start på en lørdags formiddag fort kan få meg litt ute av balanse, litt grinete rett og slett – fordi så mye av dagen har gått og så lite fornuftig, nødvendig eller koselig er gjort. Men vet dere hva? Ikke i dag! I dag bare nyter jeg av følelsen av å ha sovet ut og av at lille snuppa allerede er ferdig med sin formiddagslur, sånn at nå ligger dagen foran oss – ubrukt og klar, til hva enn vi måtte finne på.

Vi har ingen planer denne helgen og det fortjener jammen et lite kryss i taket det også. Vi liker planer, vi liker at ting skjer, men med så mye som har skjedd de siste uken, med så mye jobbing det har blitt og med så lite ro til å få gjort nødvendige ting her hjemme, i tillegg til de unøvendige, men akk så koselige, tingene – så er det rett og slett ganske deilig med en hel helg uten planer.

Hva skal du bruke din helg til? Håper du også får skvist inn litt tid til å rett og slett gjøre ingenting, innimellom mange andre koselige aktiviteter. Det er vel den eneste planen vi skal ha for helgen, tenker jeg. Et fint mål.

Bildene i dette innlegget er ikke tatt fra dagens frokostbord, men fra en koselig lunsj jeg hadde hos min kjære tante Nanny i går. Vi drakk kaffe av de minste, skjøreste og nydeligste koppene – og ja, den smakte ekstra godt da! Bare prøv.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page