top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Juleforberedelser og energibombebehov

Ojda.


Jeg sovnet jammen meg på sofaen etter barnetv-titting med ungene. Jeg satser på at det var den nødvendige oppladningen jeg trengte for å få rumpen i høygir resten av kvelden. Her skal det nemlig bakes, skrives julekort og generelt planlegges resten av dagene frem mot juleferien. Det trengs sårt her nemlig!

Julegavene var jeg tidlig ferdig med innkjøpene av, men det ble nok en effektiv hvilepute. Det hjelper nemlig strengt tatt lite å være ferdig med å handle inn julegavene, når gavene ikke er pakket inn og delt ut, eller hva? At vi endelig skal få invitere til jul i eget hus har vært et mål for oss lenge, men jammen om vi ikke har vært alt for lite stresset med tingene som skal gjøres for at det skal bli en så perfekt julefeiring som vi ønsker. Jeg elsker julen og alt det fine den fører med seg og jeg vil skape en best mulig juleopplevelse for ungene, familien generelt og ellers alle som vil dele julen med oss – men midt oppi oppstart av egen business, kundemøter og fokus på sosiale medier, så ser det ut til at jeg har glemt storrengjøring, julebakst, julekortskriving og alle de andre detaljene som må være på plass for at det skal bli den ekte julen som jeg er så glad i.

Jeg tror likevel at om vi nå legger en god, fin og tett plan for de resterende dagene frem mot juleferien, så skal dette ordne seg. I dag bakes pepperkaker (for andre gang, første ladning er på mystisk vis borte allerede!) og berlinerkranser, så gjenstår det en god del baking som jeg får fordele fint utover uken og helgen. Vaskingen får vi ta om en ukes tid og så får jeg skrive den koselige bunken med julekort sånn litt innimellom i kveld og i morgen. Posten sier at det må være sendt innen 16. desember og vi gjør da som Posten sier, gjør vi ikke? Vel.

En ting jeg i alle fall er helt sikker på, er at om dette skal bli så lystbetont og koselig som jeg håper på, så er det viktig å ha en jevn tilførsel av deilig julete (og dette er særlig viktig da jeg kjenner på små forkjølelsessymptomer – snufs) og at det hele akkompagneres av fin, rolig og behaglig julemusikk. Spotify er genial i så måte – tror rett og slett jeg skal twitre mitt ønske om fine julemusikklister fra den fine twitterverden, så er jeg sikker på at energien strømmer ut i blodet. Hu hei. Ha en strålende mandagskveld kjære lesere – håper du gjør det lille ekstra som gjør at akkurat du koser deg litt ekstra i kveld!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page