top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Jeg er en rebell i matveien

Oppdatert: 4. aug. 2023


Forresten – jeg fikk focacciaoppskriften av min gode nabo, Jeanette – og jeg er fullstendig forelsket! Jeg klarte ikke å følge oppskriften til punkt og prikke, men denne oppskriften gleder jeg meg til å eksperimentere mer med – bytte ut krydder og innhold. Fantastisk deig å jobbe med og ble så luftig og fin, med deilig smak.


Focaccia

6 dl lunkent vann 1/2 pk fersk gjær 1/2 ss salt 2 ss lys sirup En god dæsj basilikumkrydder (helst fersk, men det hadde jeg visst ikke) 12 dl hvetemel Oliven Olivenolje til pensling FlaksaltNy heving i ca 20 minutter før hele langpannen slenges i midt i ovnen på 200-225 grader i ca 25 minutter. Avkjøles under håndkle står det i oppskriften, men det glemte jeg i alt kaoset. Og – bildeet lyver litt her faktisk, for det ser ut som focacciaen ble sånn passe luftig og god og saftig og digg, men den ble ikke det; Den ble mye mer enn passe, den ble helt super!

Anbefales på det varmeste!
Så – da var Noahs feiring tre dager til ende over. Han spurte: «Mamma, etter feiringen i dag, er det flere feiringer da?» – men jeg velger ikke å tolke det som et tegn på utakknemlighet og bortskjemthet. Bare på at det er stas å bli 6 år og at det er stas å få baluba arrangert for seg. Skjønner han godt, jeg.


Heldigvis har Ekte Mannen hjemmekontor i morgen, sånn at ungene får sovet godt ut etter dagens strabaser. At Noahs skole har utedag med oppstart kl 0930 hver mandag, er virkelig helt genialt. Mandagen blir rett og slett litt bedre av at man får sove litt ekstra, sånn er det bare. Og grunnen til at Ekte Mannen skal få lov til å levere i morgen, er at husfrua rett og slett skal på nok et businessmøte. Med samme firma som nevnt tidligere her på bloggen, men om alt går som det skal i morgen, så blir ting offisielt og jeg kan endelig blabre fritt om dette på bloggen igjen. Gleder meg!


Nå har verdens beste Ekte Mann tatt den verste kjøkkensjauen etter selskapelighetene, mens jeg har fått sitte i sofaen og skriblerere litt i bloggen min – og jeg fikk til og med servert et glass vin til. Snille, gode mannen. Nå tenkte vi oss opp i loftstuen for å glane litt på den firkantete skjermen, den litt større firkantete skjermen enn jeg glaner på nå, mener jeg – for vi skal kose oss med en fin film! Håper den er så bra som jeg tro… Håper dere har hatt en vidunderlig helg!

27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page