top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Jeg elsker offentlig transport!

…vel, når sant skal sies så er egentlig tittelen på dette innlegget ment som smisk til høyere makter, altså Ruter og Nesoddbåten. I dag skal nemlig sirkuset vårt på tur. Det er tid for å feire den eldste niesen min, barnas tøffe kusine, Amalie. Hun bor på Fagerstrand, Nesodden – og med de enorme snømengdene som lavet ned i går, i tillegg til den metere med snø som faktisk lå her allerede (hadde du glemt det, kjære værGud?), så beregner vi god tid på denne reisen. Bursdagen begynner ikke før kl 13, men vi legger nok ut på tokt fra Kroken sånn i 10-tiden.

Heldigvis tar vi nøye hensyn til viktige regler før vi legger ut på en slik langtur:

1. Legg ikke ut på langtur uten tilstrekkelig trening. Oh well, er man fra Nesodden og har man svigerforeldre i Østfold, så er man vant til å dra på langtur og har følgelig mye trening med å dra sirkuset med på tur.

2. Meld fra hvor du går. Vel, dette er vår melding om at vi drar på tur så nå har du ansvaret, kjære leser.

3. Vis respekt for været og værvarslingene. Oj, kommentaren over til værGud kan kanske sees på som en smule sarkastisk? Trekkes herved tilbake med full styrke.

4. Lytt til erfarne fjellfolk. Både mamma og svigermor er konsultert og endte begge opp med anbefalingen om å satse på kollektivtrafikken – så da blir det det.

5. Vær rustet mot uvær selv på korte turer. Ta alltid med ryggsekk, spade og det utstyr fjellet krever. Rustet vil jeg si vi er, i alle fall ungene. Jeg har vintersko med brodder (lang historie!), men Ekte Mannen tripper rundt i joggesko. Sånn er det når man aldri finner DrømmeVinterSkoene. Ryggsekk er en naturlig del når sirkus legger ut på tur, men spade? Greit, det kan jo hende vogna kjører seg fast, så spade bør definitivt pakkes med.

6. Husk kart og kompass. Oj, her ryker vi på en smell. Har verken kart eller kompass. Men Ekte Mannen har god stedsans så kan vi da si det er hans indre kompass? I så fall; Check også på dette punktet.

7. Gå ikke alene. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!!!!! Når går jeg alene?

8. Vend i tide, det er ingen skam å snu. Sant nok og det legges på minnet. Det er fint at det ikke (lenger?) er forbundet skam med det å snu, men at det er særdeles tidkrevende, det skal sies. Nesoddbåten går bare en gang i timen, må vite.

9. Spar på kreftene, og grav deg inn i snøen om nødvendig. Akkurat. Spare på kreftene føler jeg vi er gode på. Vi legger inn gode pauser på veien (Kaffebrenneriet på Aker Brygge f.eks.) og har fokus på komfort og kos hele veien. Men det med å grave hele dette sirkuset ned i snøen…. Brrrr, la oss bare håpe vi ikke kommer til det punktet.

Wish us luck!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page