top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Frøken Struktur og matpakkene

Greit, jeg skjønner det nå.

Folk har jo spurt meg; «Hvordan er det å være trebarnsmor da, regner med du har hendene fulle / har nok å gjøre / at det går i hundre?» Og jeg har hver gang svart at joda, vi har jo nok å finne på, men jeg synes nå det går greit, jeg. De har så stor glede av hverandre. De hjelper til. Og sånn… Det har jeg svart. Og jeg har ment hvert ord.

Men; Det er egentlig en selvfølge at ting går greit som trebarnsmor når man ikke har noen ting man skal rekke! Vi har hatt ‘sommerferie’ i nesten et halvt år nå, og det stiltes ikke akkurat samme krav da som hverdagen nå krever. Det var ingen steder man måtte være til bestemte tider, ingen konkrete krav til (og ønsker om) oppfølging fra 3 sett med ansatte. Ingen merking av klær, for det var vel er strengt tatt ikke så nøye om Lukas tok på seg Noah sine klær en dag? Ingen mulighet til eller behov for å skulle bli kjent med 3 x foreldregrupper, eller 3 x cirka 20 barn, for den saks skyld.

Så ja, jeg innrømmer det. Hverdagen har innhentet oss. I morgen er første dag jeg skal levere alle tre barna på hvert sitt sted, til hver sine tider, med hver sin bag med matpakke, drikke, frukt og skiftetøy (merket!) Og i tillegg sies det at de må ha klær å ha på seg idèt vi forlater huset også, noe annet hadde muligens sett litt pussig ut… Visstnok starter dagen bedre om de har fått frokost i magen først også.

Heldigvis våkner Frøken Struktur i meg! (Mulig frøkna burde ha blitt frue nå, hun også – men en frøken høres hakket strengere og mer effektiv ut enn en frue, så tror nok Frøken Struktur forblir frøken livet ut.) Frøken Struktur er opptatt av effektivitet. Aller helst effektivitet uten at det blir samlebånd eller at det merkes på menneskene rundt henne. Effiktivitet, struktur og fortgang, men likevel koselig – der har du hennes visjon og målsetning for Hverdagen. Frøken Struktur er opptatt av å gjøre det beste ut av mulighetene foran henne og hun mener det aller, aller meste kan løses i form av excelark. Vel, ikke akkurat ordentlig excelark i akkurat denne anledningen, men hjernen til Frøken Struktur fungerer på samme måte som et excelark i alle fall.

I glimt inni hodet til Frøken Struktur, akkurat i kveld;

(Og til dere som nå vil tvangsinnlegge meg; Jeg laget dette excelarket i full fart akkurat nå, som en demonstrasjon, et artig poeng, så nei, jeg lager ikke slike tabeller hver kveld. Det ville jo vært helt koko! Det ville jo bare vært å copy/past’et det for øvrig, hadde kanskje ikke vært så dumt…?)


Men altså; Ja, jeg kjøper det poenget at det er lurt å lage matpakker kvelden før. Det går med cirka ett brød i denne matpakkesmøringen, cirka 15 skiver, for jeg fant raskt ut at selve frokostspisingen i morgen tidlig nok er det som kommer til å være selve flaskehalsen, det som potensielt sluker mest tid – så derfor har jeg gjort klart det jeg kan; Egen frokostmatpakke for hele familien er nå smurt og ligger klar i kjøleskapet sammen med 3 stk matbokser. Som dere ser av bildet til venstre her, så snakker vi ikke om kulinariske matpakker à la det Foreldremanualen stadig tipser oss om hvordan vi kan lage (klikk på tipset, krokodillen er fantastisk!). Vi snakker om tre barn som får lik matpakke – og som foreløpig ikke får noe mer spennende enn brødskiver med pålegg og litt frukt. Og drikke. Men, om jeg nå skal henge hjemme på dagtid litt til – før DrømmeJobben dukker opp, så kan det jo hende Frøken Struktur tar ferie og min Ekte Husmor våkner til liv, bannlyser brødskive og lager det aller meste hjemmelaget og ‘rart’. Er kanskje greit å komme seg ut i jobb igjen?

Men – foreløpig har jeg mer enn nok med å være sikker på at jeg har husket alt; Fått med seg alle tre barna ut av huset i tide, med sko og jakker på, og i tillegg husket alt det de skal ha med seg.

Og som dere ser av mitt lille excelark her oppe – det er fortsatt ting som kan gjøres i kveld og dermed hukes ut, sånn at grunnlaget for morgendagens leveringsrunde av våre unge, håpefulle skal gå så smertefritt (og bli så koselig!) som mulig. And on that note; Frøken Struktur er igang igjen og kaster seg nå over barnas klesskap.

Ha en strålende Hverdag i morgen, med eller uten tidsklemme!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page