top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Et langt ekteskap


I dag har mine foreldre 35 års bryllupsdag.

Korallbryllup heter det, til informasjon til dere som ikke har fullstendig kontroll på de ulike bryllupsjubileumsnavnene. Hvorfor det heter korall vet jeg ikke, men jeg vet at det er var særdeles vanskelig å finne på noe korall’ete å gi de som en liten oppmerksomhet på deres runde dag. Det ble 35 tulipaner i stedet, men jeg synes det er beskrivende nok; En tulipan for hvert år de har vært gift. Alle som er eller har vært i et forhold, vet naturligvis at ting går opp og ned og man har gode og mindre gode perioder. Men når man har vært gift i 35 år, så mener jeg at man definitivt fortjener en tulipan for innsatsen man har lagt inn hvert av disse årene! Det har nok krevd sitt av både kompromisser, fokus, innsatsvilje, kjærlighet, samhold, glede og tilhørighet – men at mine foreldre nå er et par som fortsatt holder sammen, etter 35 år – det synes jeg fortjener all respekt!

Ungene lagde tegninger og eldstemann skrev og tegnet til mormor og morfar. Han tegnet mormor med fine sko og blomstrete kjole og morfar med snurrebart (han har bart, men den snurren var nok en ønsketenkning) og han skrev fine ord om at han er glad i de. Så tok vi med oss tegninger, blomster og en kake kjøpt på butikken – og tuslet gjennom den felles gangen vi har nede i kjelleren, opp trappen til deres lune stue og overrasket de med gratulasjoner, rett før småtrollenes sengetid.

Hadde ikke de vært fortsatt gift, så hadde nok ikke vi fått bygget og bodd slik vi gjør nå og ungene våre hadde ikke fått den unike gleden ved å bo så nærme sine besteforeldre. Vi er uendelig takknemlig for at dere er dere og vi derfor kan bo som vi gjør, og vi er veldig, veldig glad i dere begge, kjære mamma og pappa!

(Bildet viser mine foreldre på høvdingplassen ved 1. juledagsfrokostbordet. De er noget oppgitt over ‘de unge’ sin evne til å dra frem kamera i tide og utide og ymter frempå at det føles som de blir forfulgt av paparazziaer. Denslags kan ikke vi unge bry oss om selvfølgelig og dermed fremkommer slike festlige bilder.)

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page