top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Velkommen!


Jeg jobber med en liten blogganbefaling for tiden og hvem vet – kanskje jeg burde hatt en liten post der som går på å anbefale blogger som er helt nye for meg selv, men som jeg liker inntrykket jeg har fått av?


Jeg tar med en liten samtale jeg nettopp hadde med eldstemann, 6 år. Det er helt tydelig at han påvirkes av mange inntrykk fra kanter som vi foreldre ikke lenger kan kontrollere og vi må stadig svare på spørsmål om spøkelser finnes, hvem Gud egentlig er, om det bor troll under trappa og slike ting – «for det sier storesøsteren til…» Er bare glad han kommer hjem og spør oss, så vi får muligheten til å snakke om det som opptar han. Er vel en tid han ikke deler slikt med oss, men den tid – den sorg!

Nå nettopp hadde vi en samtale som gikk som følger;

Noah: «Mamma, hva heter det når du og pappa giftet dere – og så ville dere ikke bo sammen mer?» Jeg: «Eh, det har jo ikke skjedd da, men mener du å skille seg?» Noah: «Ja. Om du og pappa hadde skilt dere, hvem hadde ville hatt meg da?» Jeg: *lettere forferdet* «Vi ville nok aller helst hatt dere alle tre hos oss hele tiden, tenker jeg! Vi hadde delt sånn at dere hadde bodd halvparten hos mamma og halvparten hos pappa. Men – det gjør vi alt vi kan for at ikke skal skje!» Noah: «Men – kanskje det hadde blitt sånn at jeg bodde hos pappa først, og da bodde Lukas og Linnea hos deg, og så byttet vi?» Jeg: «Nei, det ville aldri skjedd, for da ville jo dere søsknene aldri sett hverandre da jo – det vil vi jo ikke!»

Jeg ser at han tenker seg om litt, og så sier han: «Aha, jeg vet det mamma! Jeg hadde bare delt meg i to – for jeg har jo lært meg å hinke!»

Gode hoder finner gode løsninger, det er helt klart!


Ønsker alle nye, trofaste og tilfeldige lesere en fantastisk nydelig helg!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page