top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Listebonanza

Da jeg skrev om listene mine, og min kjære listebok, her på bloggen for cirka en måned siden, fikk jeg spørsmål om jeg kunne dele flere av listesidene mine – og såpass får jeg da by på, når jeg er så glad i spre listeglede rundt om i det ganske land. Du kan klikke deg inn på det nevnte innlegg, om du vil lese om hvilke notatbøker og penner / tusjer jeg bruker.

I tillegg til sidene mine med oppslag for ukene gjennom året, som jeg har delt noen glimt av i innlegget her, har jeg altså lister som går gjennom hele året. Disse er delt inn i kategori, og bruker naturlig nok ikke like ofte som ukeslistene mine, men de er veldig kjekke å ha likevel. Det er faktisk noe av det jeg liker aller best med å ha en bok med helt blanke ark i utgangspunktet, for da kan jeg lage den akkurat slik jeg vil – og samle akkurat de listene jeg vil i den, sånn at jeg kun trenger å ha med meg én notatbok i veska. Min erfaring er at det er da jeg faktisk kan klare å bruke listeboken min, når den kan være samlingspunkt for alt jeg er opptatt av og får innfall om.

// Denne er faktisk nyttig å gå tilbake på når det blåser som mest rundt ørene og jeg trenger å prioritere litt


// Her kludrer jeg ned alt som får meg til å smile litt ekstra, og så skal jeg nok å fargelagt siden også en vakker dag.


// Jeg har en side tidlig i listeboken min, som jeg noterer opp sidetall underveis


Akkurat disse sidene er jo ikke så spesielt nyttige, men jeg synes det er fint å ha noen sider som kan fungere litt mer som inspirasjon, og ikke bare inneholde punkter på en liste. Men – det er naturligvis det som er bokens hovedfokus og som har mest praktisk nytte. Og her er det naturligvis bare kreativiteten som setter grenser for hva man kan lage en liste over. Jeg har forsøkt å begrense meg litt, og har endt opp med følgende lister for året;

// Jeg skriver ikke opp hva passordene mine er, men jeg noterer noe tekst som gjør at jeg skjønner hvilket passord jeg har brukt akkurat på dette stedet. Jeg noterer ned nye passord etterhvert, og dropper å skrive ned passord jeg vet jeg husker.


// Disse to sidene skal inneholde prosjekter jeg kan ta tak i når det er litt ekstra tid til overs (noe som jo skjer litt for sjeldent, som dere ser)


// Hobbyprosjekter jeg har lyst til å gå i gang med …kanskje en vakker dag?


// Flere prosjekter, nå rundt omkring i huset. Det er så godt å få det ut av hodet og ned på papir, og yeay – vi har faktisk et punkt å stryke ut her! Året er heldigvis enda ungt…


// Snart starter hagesesongen for fullt, og det er en del ting som skal på plass før den tid.


// Ting vi sparer til eller har lyst til å kjøpe oss, og ting vi kan svare når noen spør hva vi ønsker oss.


// Jeg elsker å lære meg nye ting – og denne påsken skal flere av disse punktene kunne strykes ut!


// Bøker jeg vil lese, både faglitteratur og skjønnlitteratur, og serier jeg vil se på tv.


En liten ting jeg må legge til her, og som kanskje har irritert dere som har sett på bildene i dette innlegget; ja, jeg liker å klæsje på litt farger på de ulike sidene mine, og også legge på detaljer litt underveis gjennom året – og på noen av sidene har jeg brukt litt akvarellmaling. Og det gjør at sidene i Nuuna-boken min ‘krøller seg’ litt mer enn hva jeg liker. Jeg øver meg på å synes at det er går greit, men det handler nok om at jeg ikke er flink nok til å male ‘tørt nok’. Den som øver, blir flinkere, sies det vel?


Mars er avsluttet, april er klargjort for – og ny Habit Tracker er laget. Jeg vurderte hvilke vaner jeg ville fokusere på, og tenkte vel egentlig jeg skulle vurdere å ta bort noe av de som jeg rett og slett ikke kom igang med i forrige måned – men sånn ble det visst ikke. Blogging for VU er fortsatt med, og det samme er meditering. Og så slang jeg like gjerne med et par ting til, sånn at jeg skulle være helt sikker på at jeg hadde nok, liksom 😉

Det å sette fokus på konkrete elementer i livet mitt, gjør at jeg tvinger meg selv til å tenke gjennom hva som er viktig for meg – og hva jeg vil prioritere tiden min på. Og så får vi se da – om meditasjon kommer igang denne måneden, eller om jeg kanskje må vurdere å sparke den fra listen min til neste måned. Men en måned til skal den være med, for jeg vil jo virkelig ha det med i hverdagen min!

Så – det var glimt fra mine lister og min listebok, kanskje det kan være til inspirasjon for noen? Dét hadde i hvert fall vært virkelig hyggelig!

Ny måned – nye muligheter, jeg er klar! 

Fotnote: 

Etter å ha blitt spurt om kreditering på et annet innlegg, så slenger jeg inn litt info her i dette innlegget også. Jeg har alltid laget lister, og tegnet overskrifter og kruseduller på listene mine, men de siste par årene har jeg oppdaget en verden av likesinnede, som bedriver det som kalles Bullet Journal. Opprinnelsen til dette er fra Ryder Carroll, med nettsiden BulletJournal.com. Det meste av det jeg gjør, er ikke kopi fra noen andre, for jeg blir gjerne litt ‘trassig’ og vil gjøre det på en måte som passer for meg, men at jeg blir inspirert av ting jeg ser rundt omkring på nettet – og gjerne av litt her, der og rundtomkring, som totalt ender opp som mine lister og mitt opplegg, det er hevet over enhver tvil. Om jeg hadde kopiert noe slavisk, så hadde jeg absolutt kreditert det, for jeg er veldig opptatt av å ikke ta cred for noe som ikke er mitt. Men på disse sidene mine her, så hadde jeg faktisk ikke ant hvem eller hva jeg skulle gitt cred til 🙂 

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page