top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Uansvarlige foreldre?

Så greit – da har vi det dokumentert, svart på hvitt. En artikkel i dagens aviser slår i dag fast at jeg (ok, Ekte Mannen også da) kan regnes som innovatør på navnfronten. Det er i alle fall slik jeg leser artikkelen. Linnea og Lukas ligger på navntoppen (jeg tilgir avisene skrivefeilen i navnet til Lukas) og at Noah også er høyt oppe, om enn noe lenger ned, er jo helt naturlig; Han har jo tross alt blitt 5 år nå, så effekten av at vi valgte Noah-navnet har sikkert dabbet litt av (Solskjær-effekten? Den ser jeg ikke.) Det er helt naturlig.

Flere har kommentert dette med navnvalgene våre. Goda skriver i koselige ordlag på sin blogg, våre venner i Bergen har kommentert at en butikk på Stord har kalt opp butikken sin etter våre barn, Mammadamen lurer på hvorfor så mange velger tidstypiske navn på sine barn – og avdankede, unnskyld, jeg mener pensjonerte språkprofessor Finn-Erik Vinje er visst ikke særlig fornøyd. Via Dagbladet forteller han oss at han synes vi har valgt krampeaktige navn på våre barn. Krampeaktige… Jeg smatter litt på den. For det første synes jeg han godt ta det direkte med oss og ikke blande inn en uskyldig tredjepart, i dette tilfellet Dagbladet. For det andre så stiller jeg meg undrende til ordvalget; Krampeaktig. Hvis det er noe som er krampeaktig, så er det vel at den gamle mannen må kaste seg ut i media å mene så mye om så mangt. Det er jo ikke lenge siden han mente vi måtte avskaffe monarkiet fordi Martha og Ari døpte datteren sin Emma Tallulah – hun kunne jo bli mobbet, må vite. Han mener dessuten at vi som foreldre må la hensynet til barna komme først og der er jeg for så vidt enig med han. Bortsett fra at jeg faktisk mener at det er mer belastende for barn å hete Kjell ogEva, som er navnene han foreslår. Ikke til forkleinelse for skjønne Kjell, Goda – for all del. Kjell er et perfekt hundenavn!

Nei, vi beholder nok både Noah, Lukas og Linnea vi, enn så lenge – så får heller Finn-Erik Vinje adoptere barna våre om de skulle råke ut for både det ene og det andre som følge av sine forferdelige navn.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page