top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Til deg, jenta mi..

I dag er det 2 år og 9 måneder siden vi ble skikkelig overrasket.


Bursdagsgaven fra oss har allerede blitt en trofast venn

Etter mye prat frem og tilbake for ca 2 år og 9 måneder siden, tok vi en avgjørelse og vi trodde vi var veldig fornøyd med den avgjørelsen. Vi var strålende fornøyd med våre to fine gutter og var enige om at vi kom til å funke fint som en familie på fire. Dagen etter vi tok den avgjørelsen, var det noen som fant ut at den avgjørelsen var veldig feil. Da fant vi nemlig ut at jeg var gravid igjen. Nummer tre hadde planer om å komme uansett hun, helt uavhengig av vår avgjørelse rent familiemessig. Og straks vi visste det, visste vi også at vi hadde tatt fullstendig feil avgjørelse; Vi er naturligvis ment som en familie på fem!

En nuss fra hver storebror, men …skeptisk.

I dag føler jeg vi når en ny milepæl. I dag er vår kjære Linnea 2 år og vi er ikke lenger en familie med en baby. Jeg er klar over at man slutter å være baby lenge før man er 2 år, men for oss føles de to første årene er litt «babyete». Man tar anderledes hensyn, språket er ikke helt på plass og kommunikasjonen blir dermed noe begrenset – og man tillegner den ‘lille’ endel restriksjoner. Men; Nå er vår lille baby blitt liten jente! Vår vidunderlige Linnea er 2 år i dag og vår familie forandrer seg.


Sååå stor er ei stolt jente på 2 år!

Nå har vi to store gutter og en stor jente! Ei jente som klarer ting selv, som klarer å uttrykke seg og som vi stadig ser flere personlighetstrekk hos. Ei jente som øser om seg med omsorg når hun ser at noen er lei seg og som ikke er redd for å be om omsorg om hun har det litt trått. «Mamma, kose meeeeeg!» sier hun og kommer mot meg med åpne armer. Tenk om vi voksne var like flinke til å si ifra om våre ønsker og behov? Linnea er også ei jente som vet å utnytte seg av at hun har to brødre som synes hun er den morsomste, vakreste skapning på jord. Om Linnea ikke får det som hun ønsker av mamma, så går hun til pappa – og om ingen ser hennes behov og ønsker, så går hun til storebror. Naturligvis hjelper storebror til – «Noah miiin….» – jeg skjønner godt at han ikke kan motstå det.


Fineste jenta på jord, vår kjære Linnea!

Vår solstråle, vår rampejente, vår humørspreder – disse to første årene med deg har gått utrolig fort og vi gleder oss til fortsettelsen. Vi vet du kommer til å overraske, glede, provosere og utfordre oss og alle rundt deg i tiden fremover og vi er så utrolig takknemlig for at du er jenta vår!

♥ Verdens beste Linnea, vi er veldig glad i deg!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page