top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Tidens tegn – en bokanbefaling

Oppdatert: 29. nov. 2020

Til tross for en litt amputert sommerferie (eller kanskje nettopp derfor?) fikk jeg lest én bok fra start til slutt i løpet av ferien. Den utvalgte boken var Tidens Tegn – en roman om angst, sex og falske nyheter. Denne boken ble dermed den aller første boken jeg leste på min nye favoritt-dings; Kindle Oasis (…ja, jeg skal lage et eget innlegg om å lese bok på lesebrett etterhvert, for det anbefales virkelig på det varmest!) Jeg fant boken veldig interessant, både på grunn av bransjen(-e) den er satt til (mediebransjen), det politiske aspektet i boken (Stortingsvalget) og den skjønnlitterære fortellingen som binder hele boken sammen.


Da Even Aas-Eng fortalte at han skulle gi ut bok, ble boken kjøpt på flekken. Usett og uten å vite spesielt mye om hva boken skulle handle om. Grunnen er veldig enkel; Even er en flink fyr med flust av spennende prosjekter, med mye kunnskap og mange sterke meninger – og han er en type jeg generelt har veldig sansen for. Vi kjenner ikke hverandre dypt og personlig, til tross for at vi kommer fra samme sted og har flust av felles kjente. Men, vi har jobbet på ulik måte i sånn cirka samme bransje i god endel år nå, vi har møttes i mange ulike anledninger opp igjennom og vi har diskutert spennende temaer både her og der. Så ja, da han fortalte at han hadde skrevet bok, en skjønnlitterær roman sådan, visste jeg at jeg ville lese boken.


Boken ble skrevet i et samarbeid mellom forfatter Katinka Sletten og Even Aas-Eng.

Tidens tegn er et godt navn på en god bok

Min aller første tilbakemelding om boken Tidens Tegn, er at den har fått helt riktig navn. Dette er virkelig en bok som er relevant for tiden vi lever i. Det er en skjønnlitterær historie om Sebastians reise fra å være en ung gutt som gjorde det dårlig på skolen – til å bli en ung mann som likevel klarte å slå seg opp og frem i businessverden. Sebastian forstod tidlig at først Google og deretter Facebook var selskaper verdt å følge med på, lære fra og ikke minst; investere i. Men, bra karriere, mye makt og stor rikdom er ikke nødvendigvis ensbetydende med et problemfritt liv, og Sebastian dykker stadig ned i den mørkere delen av sjelen sin. For meg er Sebastian en fascinerende person som jeg starter med å heie voldsomt på, men som i fortsettelsen ikke oppfører seg helt som man forventer og rett og slett tar mange moralsk forkastelige valg. Til slutt blir boken nærmest en fremtidsgrøsser, etter mitt syn, når Sebastian utnytter teknologi og folks inkompetanse på en måte som avgjør stortingsvalget vårt senere i år.


Boken beskriver godt alle mulighetene teknologien har gjort tilgjengelig for oss. Kanskje spesielt for oss som jobber med digitale kanaler, markedsføring og kommunikasjon, er Tidens Tegn nesten som en slags lærebok i digital markedsføring og søkemotoroptimalisering. Vi får se i praksis hvordan man med rimelige, tekniske løsninger, tilgjengelig for oss alle, gir selv små aktører store muligheter til å påvirke – og til å oppnå virkelig stor effekt. Men, vi får samtidig en større forståelse for hvordan mekanismene som styrer hvordan Facebook og Google virker, kan utnyttes på en mer skadelig måte. Vi får i grunn beskrevet hvordan Donald Trump kan ha brukt disse store annonseplattformene som Facebook og Google faktisk er, til å vinne presidentvalget i USA, og hvor lett det kan være for våre norske politikere å gjenta den bedriften.


Tidens Tegn tar for seg falske nyheter, går hardt ut mot norsk mediebransje og ikke minst; norske politikere. Jeg mener boken er bra og viktig å lese, uansett om man jobber i mediebransjen eller ei. Du trenger ikke jobbe med digitale medier i det hele tatt, eller være interessert i Facebook eller Google i noe spesiell grad, for at denne boken skal være interessant. Bokens innhold er interessant for oss alle, vi som lever i tiden vi nå lever i, for å gi oss en økt forståelse av hvordan teknologien vi omgir oss med faktisk kan påvirke livene våre. Boken fyrer av sterkt krutt mot tradisjonell tankegang og inngrodde beslutningsmønstre, og det synes jeg er herlig befriende. Alle er nok ikke enige i kritikken boken gir mot de ulike bransjene, men jeg opplever boken som et godt grunnlag for videre diskusjon og ikke minst; som et godt utgangspunkt for oss alle til å bli litt klokere, litt tøffere og litt reddere (for hva som kan skje om vi gir fra oss all makt og informasjon til de store amerikanske gigantene, og det brukes på feil måte).

Vil du kjøpe boken? Du får rabatt!

Du kan lese mer om Tidens Tegn, forfatterene og bakgrunnen for boken på deres nettside, www.tidenstegn.com. Der kan du også kjøpe boken, og om du har lyst til det, kan jeg glede deg med at jeg kan gi deg en spesialkode – som gir deg 20% rabatt på boken! Boken koster i utgangspunktet 248 kr inkl frakt, men som leser av dette blogginnlegget får du altså 20% rabatt. Koden du skal bruke er: astrid20 


…og om noen lurer; nei, jeg får ingen penger for dette innlegget, for å gi dere rabatt eller noe som helst slikt. Even er bare en kul type som ville gi mine lesere en rabatt, og det må jeg jo formidle videre til dere, selvfølgelig. Og helt ærlig vil jeg altså bare si; løp og kjøp, og leeees!

Klikk på bildet, så kommer du rett til siden du kan kjøpe boken;


Tidens Tegn Even Aas-Eng

Fortell meg gjerne hva du synes da, om du leser boken – for det er akkurat det jeg håper denne boken kan bidra til;

Gode diskusjoner om spennende temaer!

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page