top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Sukkerbrød og storslagen feiring


Sånn, da er vi klappet og klare for å feire svigerfars 60 årsdag (pluss svigermors 58 års dag) i Østfold i dag. Både familien og marsipanbløtekaken er pyntet til det ytterste, gaven er på plass og vi har tomme mager med oss på veien. Greit å ha tatt sine forhåndsregler når man skal til Fru Bake Kake, altså svigermor, synes nå vi.

Det har visst blitt min greie å lage marsipanbløtekake i festsammenheng. Jeg var så strålende fornøyd når jeg oppdaget verdens beste oppskrift på sukkerbrød og etter det har det blitt bløtekaker på løpende bånd. Skjønner ikke hvorfor ikke flere baker dette selv i stedet for å kjøpe butikkens variant, for det er virkelig utrolig enkelt og smaker helt anderledes (mye bedre, selvfølgelig!). Anbefaler dog å bake etter barna er i seng, da kaken er en smule ømfintlig for trampende barneføtter og kasting av leker i gulvet.

Altså, på tide å dele oppskriften og spre det gode budskap;

  1. 5 romtempererte egg

  2. 150 gram sukker

  3. 150 gram hvetemel

  4. 1 ts bakepulver


Egg og sukker kjøres i kjøkkenmaskin en god stund, til ‘hard’ eggedosis. Greit å ta OLE-testen; Bruk restene fra vispen til å skrive OLE i røra og om O’en er synlig da du er ferdig med å skrive E’en, så er eggedosisen hard nok.

Bland hvetemel med bakepulver og sikt dette i røra. Vend forsiktig inn melblandingen, ikke rør for hardt, bare sørg for at melet er akkurat vendt inn i eggedosisen.

Fyll en godt smurt (jeg har bakepapir i bunn også) springform på 22-24 cm cirka 3/4 full og stek den med en gang. Cirka 45 minutter på 160-170 grader, nederste rille.


Et voila!

Denne blir såpass høy og fin at man lett kan lage det til en trelags bløtekake, men jeg synes selve bunnen er såpass god at jeg liker å dele den i to og få mer smak fra bunnen i kaken.

Og til dagens kake som er dedikert til svigerfar; Den er dynket i litt sitronsaft, har et fyll av fløtekrem, vaniljekrem, blåbær og bringebær, og har til slutt fått et lokk av marsipan over seg.

For å pynte kaken prøvde jeg være litt kreativ. Det fungerte jammen meg bare akkurat sånn passe, gitt. Blåbær/bringebær-vidunderet på toppen av kaken skal forestille et kamera, da svigerfar er over middels fotointeressert. Da Ekte Mannen så kaken og lurte på om det skulle forestille det russiske flagget (?!?), så jeg meg nødt til å pynte kaken med litt forklarende tekst også. Derfor; «Fotokongen Lollo 60 år». Ja, Lollo kaller vi svigerfar, da Evgeny Wladimir Kunnikoff blir en smule vanskelig å forholde seg til i hverdagen. Lollo er helt toppers!

Gratulerer med 60 års dagen (på forskudd), kjære svigerfar og gratulerer til deg med din dag enda litt lenger ut i september, søteste svigermor!

Vi gleder oss til å feire dere!

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page