top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Sommermat gir hverdagslykke

I dag har vi hatt en helt vidunderlig sommerdag og til tross for min sutring om muligheten for at jeg er allergisk (selvmediniseringen begynner i morgen og jeg forventer enorme resultater innen i morgen ettermiddag, helt ubeskjedent og naivt naturligvis!), så er det noe med slike strålende solskinnsdager som gjør noe med humøret og energinivået mitt – helt uansett.


Når vi i tillegg fikk impulsivt besøk av min gravide lillesøster og hennes kjære, og når vi i tillegg fant frem en stor og deiligrosa Salma-laks fra kjøleskapet, så er det ikke rart at vi går rundt og smiler her i huset. Vi «oppdaget» Salma-laksen på vårparten i fjor (nei, ikke sammen som vi spiste i dag) og selv om vi har spist den forholdsvis jevnt og trutt i løpet av høsten og vinteren, så er det klart at det er noe helt eget det å kunne slenge en Salma på grillen nå i sommersesongen. Den får ekstra god smak da, synes jeg.

Så i dag måtte jeg rett dele et bilde av godsakene av mitt lille hverdagslykkeøyeblikk med dere; Tagliatelle med Salma grillet i deilige oljer fra Oliviers&Co (olivenolje med sitron, samt en god slump av olivenolje med chili), en god dæsj rømme og prikken over i’en for min del; basillikum plukket fra basillikumplanten som jeg selv har sådd frem. Med en skive hjemmelaget bruchetta (loffskiver i ovnen med de samme nevnte oljene over, samt salt) var dette en liten bit av himmelen for mitt vedkommede, akkurat i dag. Dette i tillegg til koselig selskap og det å kunne spise middag ute i solveggen på vår nye terrasse, var rett og slett helt vidunderlig!

Takk for besøket, søteste Jannicke og fineste Esben – jeg antar at det blir minst like mange middagsbesøk fra deres kant denne sommeren som vi hadde i fjor! Vi gleder oss allerede!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page