top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Sommerlig innflytningsfest


En av de tingene jeg liker aller best ved å ha flyttet inn i BoligDrømmen på Nesodden, er at det er så mange ting vi nå kan gjøre for første gang. Som det at jeg akkurat nå sitter og blogger på den ene terrassen vår – for aller første gang. Jeg ser på båtene på fjorden, hører på god musikk på spilleren, har prinsessa løpende i sommerkjole rundt beina mine, hører hekketrimmeren gå for full guffe mens jeg ser fine såpebobler fly opp mot himmelen, sendt opp dit av guttene våre.

En annen ting vi har gjort for aller første gang i dette nye huset vårt, er å ha vår årlige sommerfest. Jeg begynte den tradisjonen mens jeg studerte i Bergen og brukte da dette samme huset som åsted for festlighetene (mens mine foreldre var på ferie). Etterhvert flyttet vi lokasjon til diverse leiligheter i Oslo som vi bodde i, men nå er vi altså tilbake der vi startet. Sommerfesten ble slått sammen med innflytningfesten – og guri, som vi koste oss!

Vi inviterte den fine familien vår, gode venner, bloggevenner vi aldri har møtt før in real life og tidligere naboer – rett og slett alle vi visste ville hjelpe oss med å gjøre dette til en strålende dag. Vi hadde åpent hus fra formiddagen og utover hele kvelden og natten, og folk kom og gikk akkurat som det passet seg best for barns sovetider og evt andre planer & lyster for dagen.


Første ‘bordsetting’ inkluderte mange deilige kaker (takk for god hjelp, Cathrine, Cato og svigermor!), oppskårne jordbær og godt drikke. Faktisk er jeg så fornøyd med spesielt to av oppskriftene jeg brukte på de kakene jeg bakte, at jeg tenkte dele de med dere her på bloggen. Så, er du interessert i oppskrift på verdens enkleste sukkerbrød, en deilig gulrotkake eller en enkle og god sjokoladekake, så vær tålmodig.

Etter at magene var fylt opp av alskens bakverk og alle var stapp mette, var det på tide å fyre opp grillen. Ulogisk med mere mat når alle er mette kanskje, men har man en plan så har man en plan – døgnet har jo bare et visst antall timer og mye mat var kjøpt inn. Deilig grillmat med noe for enhver smak; Kjøtt, pølser og nydelig Salma-laks (takk for Salmaforedraget, Kristian – vi er herved offisielt forelsket!), strålende salat og kryddersmør (takk for oppskjæring og god rådgivning, Jannicke!) og ovnsstekte poteter. Alle var med og hjalp til og da er det lett å være vert og vertinne!


Noen kom, noen gikk, noen fikk guidet tur i BoligDrømmen mens andre gjorde innhogg i matfatet. Og alt dette mens barn i alle aldre lekte så fint sammen at vi nesten lurte på om noe skummelt var i gjære… Det skal rett og slett sies at det er mye enklere å ha såpass mange folk på besøk her i huset på Nesodden enn det er å ha like mange folk i en ganske mye mindre leilighet i Oslo – merkelig det der. Tror vi hadde cirka 50 stykker innom i løpet av dagen og det sier vi oss rett og slett godt fornøyd med – håper alle koste seg like mye som vi gjorde.


Mot kveldingen tok tante Cathrine Østensvig Dale og kusine Amalie med seg snuppa vår hjem til overnatting på Fagerstrand (takk for hjelpen!), mens guttene våre endelig fikk tatt seg noen etterlengtede feriedager hos farmor og farfar i Skiptvet (takk for hjelpen!). Alt lå derfor til rette for at undertegnede og Ekte Mannen kunne ta seg en real rølpefest og sette tenna i tapeten. Da det ikke skjedde og en mye mer sivilisert gjeng satt igjen med godt drikke, gode samtaler og ikke minst; Pias flauser å fnise godt av, så skyldes nok det en ting og en ting alene; Vi er for gamle for denslags, i alle fall husmora selv – altså undertegnede. Selv uten barn å tenke på om morningen, så tenker jeg ‘Ah, det er jo en dag i morgen – må utnytte barnefri godt nå’, så jeg er nok ødelagt. Sånn festemessig mener jeg.

Alt i alt vil si at vi storkoste oss og vi gleder oss allerede til neste år. Da skal forhåpentligvis hagen være mer i orden og selv om vi er fornøyd med at været ble så bra som det ble, så bestiller vi strålende sol fra skyfri himmel neste år.

Her kommer noen flere bilder fra festen vår: (bildene kan klikkes på for å sees i større format)


Fra venstre: Tanja og Jessica – Morten fôrer Linnea med frukt – Kristian og Anne


Fra venstre: Søster og mamma diskuterer i sene nattetimer – Kirsti med 7 uker gamle Elise – Linnea spiser is


Fra venstre: Kule GrillMesterEsben – Sissel med Oliver og Tellef – deilige jordbær

Takk for laget folkens – velkommen tilbake neste år!

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page