top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Ryddesjau og middagsmoro

Som nevnt tidligere her på bloggen har jeg laget meg en lang, fin liste over alle tingene vi må få unna før flyttebilen er her. Det er ikke snakk om å flytte med seg rot, ta med ting vi ikke vet om vi trenger – så denne flyttingen innebærer en god del rydding kan du si.

I dag var det barnas kleskommoder som stod for tur, både fordi det rådet fullstendig kaos der, men altså fordi all kasting og selging skal foregå nå, før flytting. Jeg får litt dårlig samvittighet for barna som holdes inne i leiligheten hele dagen, fordi vi må rydde – men ut fra bildeserien under tror jeg ikke jeg skal gidde å ha dårlig samvittighet lenger. Det ser da ut som de koser seg med rydding eller hva? (Opplyser om at klærne de leker med, er de som skal kastes.)Frøken Linnea er, som dere muligens kan se av bildene over, veldig opptatt av å få henge med der guttene er. I dag ville Noah og Lukas bygge Lego med smålegeo (altså ikke duplo) og det betinger at frøkna holdes litt unna, så hun ikke svelger unna Legoklossene. De lukket derfor døra inn til rommet til Noah. Det skulle de ikke gjort. Først prøvde hun smiskende tilrop («Nana? Naaaaaana? Naaaaaaaanaaaaaaaaaaaaa!» – vi tror det betyr Noah), så forsiktig banking på døra og til slutt hylskrik.

Og denne idoliseringen av det guttene gjør, gjelder også ved middagsbordet. Barnemat på glass er ganske ute og frøkna vil stort sett kun ha det vi skal ha. I dag hadde vi risengrynsgrøt og det er dessverre litt for mye kumelk i det til at frøkna kunne få, så da ble det pasta bolognese fra glass. Men nei… Ikke tal om, det var ikke mange skjeer vi fikk i henne. Men da hun fikk spise selv, med og uten skje, da gikk det unna!

Heldigvis forsvinner mye spagetti og mye bolognese lett ved hjelp av litt vann. En tur i dusjen med mamma, en tur innom kyllinghåndkleet på fanget til pappa – og vips, like fin igjen!

Bare se her:


Nei, nå er det nok propaganda om de tre små trollene våre. Tilbake til boka mi.

Håper dere har en strålende lørdagskveld og får en fantastisk søndag i morgen!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page