top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Pynting til jul og livet i hurtigmodus


Merkelig hvordan livet plutselig fyker avgårde i et rasende tempo og det eneste man kan gjøre er å holde seg fast som best man kan og nyte den ville ferden. Sånn kjennes det ut akkurat nå, i alle fall. Det går i hundre-og-tjue her for tiden, men jeg klager ikke – det er morsomme, spennende og koselig ting som skjer! Allikevel – det er mye og i kveld måtte jeg ta noen minutter til å oppdatere den fine tavlen jeg har med mine todo-lister. Sånt gir meg alltid litt mer ro i sjelen, men i dag ga den meg også litt mer energi og det er deilig! Jeg er veldig fornøyd med å forberede til jul i nytt hus og de gir meg mange akutt lykkeopplevelser å sitte med en kopp god kaffe, et fint julenummer av et interiørblad og bare se på alle mulighetene som finnes rundt meg. Vi har pusset opp et hus i stilen vi ønsker, fargene vi ønsker og med møblene vi ønsker. Det er naturligvis lettere å få et helhetlig preg over det hele da og jeg merker også at det er viktigere for meg at ting fortsatt skal være gjennomført. Jada, har man begynt – så får man fortsette!


Foreløpig er det ikke så veldig mye pynting som har skjedd. Vi har strengt tatt ikke spesielt mye julepynt og selv om jeg har fått kjøpt inn noe, så aner det meg at det kommer til å bli mer for hvert år som går. Og faktisk mer allerede i år. Så langt har jeg pyntet liftgardinene fra Himla på kjøkkenet. Jeg kunne tenkt en mer julete farge enn lyseblått på liftgardinene mine, sånn for anledning julen, men fant ut at i stedet for å kjøpe nye gardiner til jul, så kjøpte jeg et fint og billig bånd på Søstrene Grene (har åpnet på Ski Storsenter nå – helt genialt!) samt noen fine porselenshjerter fra Porsgrunn Porselen og med noe knuter her og der, så synes jeg gardinene har fått et ganske så fint juletouch ved seg.


Ettersom vi plukket med oss kongler, granbar og mose i forkant av juleverkstedet vi nettopp arrangerte, brukte jeg noe av dette til et par ‘oppsatser’ i stua. Konglene og englene er kjøpt 3 for 2 på Mester Grønn – og de synes jeg faktisk var veldig fine – og da er det bare en bonus at de også var veldig billige. Julekulene kommer også fra Porsgrunn Porselen.

Utover dette har vi ikke gjort så mye i huset enda. Adventstaken er tatt i bruk, vi har noen kvister i en fin vase og vi har massevis av stearinlys tent sånn cirka hele tiden – men det har vi egentlig alltid i denne mørketiden. Uansett; Jeg koser meg masse med pynten og jeg gleder meg virkelig til å gjøre mer slikt i desember. Pynting, forberedelser til julemiddag, baking… Jeg elsker denne adventstiden!


Men – som jeg startet dette innlegget med; Julen er ikke det eneste prosjektet denne familien har for tiden. Vi har akkurat arrangert et heidundranes juleverksted, som fortjener et eget innlegg synes jeg. Vi har en gutt som fyller 6 år på torsdag og det må feires som seg hør og bør. Vi har et kvinnelig familiemedlem, og nei – ikke hun på halvannet år, som jobber med å etablere egen bedrift og sikre seg sin første kunde – og det er jammen ikke et prosjekt hun tar lett på. Dette skal gjøres skikkelig og med størst mulig forutsetning for å lykkes! I tillegg er det visst noe som heter kalendergaver, jobblunsjer, kontroll på ungenes garderober og matpakkelaging. Og så er det en stor, stor post som heter ‘diverse’ og der havner det jammen mye tid, skal jeg fortelle dere. Utfordringer som må løses på stående fot, hyggelige folk som kommer innom på besøk, oppgaver som ikke kan utsettes lengre eller bare en lang, god og fin lesestund med guttene våre. Joda, den som sa at ‘ting tar tid’ hadde nok helt rett. Livet tar tid.

Men – nå skal denne fremtidige bedriftslederen ikke bruke mer av sin tid på dette blogginnlegget og heller finne skjønnhetssøvnen sin. På den måten håper hun at hun er mer enn opplagt til sitt presentasjonsmøte med en potensiell kunde i morgen tidlig. Wish me luck…

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page