top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Prosjekt #sunnfrisk er igang

Uten at jeg kan si vi har gått fullstendig bananas denne sommeren, så er det liten tvil om at vi kost oss veldig. Og nå snakker jeg om kos i matveien. Vi har hatt ferie, det har vært sommer, det har vært mange koselige mennesker innom sommerhotellet vårt og det har vært utallige anledninger til å kose seg litt ekstra. Og godt har det vært! Både med rosévin & Baileys, med ispinne nr 1, 2 og av og til 3 på ungene, med chips og godis til filmkveldene våre og med grillmat av ymse slag. For all del – det er ikke snakk om fullstendig frislipp og full baluba i løpet av sommeren altså. Ingen grunn til å ta kontakt med barnevernet og kalle oss uansvarlige foreldre – vi har tross alt spist masse Salmalaks i sommer, deilige salater og hatt regelmessige og nogenlunde fornuftige måltider. Som vi pleier. Men nå er det hverdag, det er tidlig høst og det er på tide å endre fokus.

Og vi har faktisk gledet oss til dette fokusskiftet!

Det må er vel nødt til å være tegn på at vi har kost oss nok i sommer? Når vi gleder oss til at hverdagens rutiner setter inn med faste leggetider, lettere fokus på jobb og huslige sysler og ikke minst; når vi gleder oss til knekkebrød med makrell i tomat og sunnere vaner.

Litt av fredagsmiddagen vår

Kanskje det er nettopp dette som er grunnen til at den første uken med vårt #sunnfrisk fokus har gått så greit som det har gjort? At vi var klare for det nå, at vi følte oss ferdig med feiring, sommer og frie tøyler? Uansett grunn så har denne første uken gått over all forventning. Jeg hadde regnet med et sug etter det søte, at vaner skulle være vonde og vende og at vi skulle gå på en glipp her og en glipp der. Men nei – dette har gått uten at det har føltes som noen forsakelse i det hele tatt. Det har ikke vært noe vi har jobbet hardt for, det har rett og slett vært lekende lett og dermed utrolig gøy!

Naturligvis går denne lettheten sikkert over etterhvert og sannsynligheten for små glipp blir sterkere fremtredende, jeg forstår såpass. Men ettersom målet vårt med dette er å få bedre fokus på sunnhet og friskhet (vi er definitivt ikke på en kollektiv familieslankekur), så skal vi takle en liten glipp også – uten å gå helt av skaftet. Jeg har liten tro på fanatisme i noen som helst form og heller ikke i forhold til ernæring og trening. Men jeg tror at alt hjelper, at en liten kostholdsendring her og en liten innskjerping der, gjør at vi etterhvert får mer overskudd i hverdagen. Enda mer overskudd til å takle enda flere spennende utfordringer. At vi får skarpet opp hjernene våre til å jobbe enda hardere med å gjøre vårt beste for kundene i VU, i tillegg til at vi har energi igjen i kroppen slik at vi får noen timer ekstra til aktiviteter sammen med barna våre og familie&venner. Og ikke minst; at vi har god samvittighet for at vi gjør det vi bør gjøre i forhold til våre barn og kostholdet, slik at de har det beste utgangspunktet de kan ha i forhold til lange dager på skole og i barnehage.


Så hva slags endringer har vi gjennomført denne uken?

  1. Redusert vårt inntak av brød (voksne) og erstattet dette med Ryvita og tilsvarende produkter

  2. Kastet oss over makrell i tomat-boksene som om det skulle vært gull!

  3. Passer på å drikke så mye vann vi klarer

  4. Velge sunne og gode alternativer når vi spiser ute, det er jo heldigvis mye godt å velge i

  5. Spise gode og næringsrike middager her hjemme

  6. Tar 2 kapsler med Naturlig Krill hver morgen, med gode fettsyrer, omega3 og 6 og antioksidanter

  7. Drikker deilig Pukka-te til kveldskosen (Detox er en foreløpig favoritt)

  8. Koser oss med nøtter om vi føler for det – ikke i bøtter og spann, men nå har det jo kommet så mye godt på markedet, så her er både variasjon og god smak

  9. Gått turer hele familien sammen, vogn og sykkel var visst ingen hindring for en skogstur!

Nå gleder vi oss til fortsettelsen!

Det kan nok hende at jeg koser meg med et glass rosévin i kveld, at vi popper litt popcorn mens vi ser en film og at vi til og med har salt på popcornet, crazy som vi er! Men det føler jeg rett og slett ikke kvalifiserer til å kalles en utskeielse engang, så det har jeg planer om å nyte med god samvittighet!

Jeg kommer nok til å skrive om vårt nye fokus både på twitter, facebook og i denne bloggen – og det har jeg faktisk gjort litt gjennom denne uken som har gått også (da med tag #sunn&frisk, men nå blir det #sunnfrisk heretter). Ut fra responsen jeg har fått, så virker det som det er flere som oss rundt omkring i det ganske sosiale medie-land, så kanskje vi skal foren eder? Tipse hverandre, backe hverandre opp, rådgi hverandre, stramme hverandre opp? Om du skriver om dette du også, så kan du jo merke teksten med det samme som meg – #sunnfrisk, så finner man alt på et sted, på en tag og på et søk. Jeg tenker også på å opprette en egen facebook side/gruppe for likesinnede, men det kan vi godt ha oppe til høring – er det stemning for noe slikt?

Ønsker dere som er innom og leser en helt fantastisk fin helg! Håper helgen fylles med det og de dere ønsker dere aller mest!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page