top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Oppussing av hus; Snart innflytting…

Det er rart selv bare det å skrive dette, men vi er faktisk snart ferdig med oppussingen av BoligDrømmen vår. Med vi mener jeg selvfølgelig at håndtverkerene snart er ferdig, men poenget er uansett det samme; Vi kan snart flytte inn!

Status nå er at vi venter på levering fra IKEA med et par kjøkkenskap, kjøkkenbenk og litt annet kjøkkendilldall, samt at vi venter på Selveste MøbelLeveringen – fra Home and Cottage. Alt dette kommer i morgen, så i løpet av helgen så håper og tror jeg at vi får unna mye av det som gjenstår på kjøkkenet og i gangen nede – og dermed kan begynne innflyttingen.

Vi har, som nevnt sikkert tusen ganger, stortrivdes her i den fine leiligheten til tante Nanny og onkel Esten, og det har vært helt fantastisk for ungene og for oss å være ‘samboere’ med Ole, Sara, Alva og Luna. Men likevel, det skal bli helt NYDELIG å komme inn i eget hus. Komme i orden, endelig ta i bruk servicet som jeg har kjøpt inn, prøve de nye møblene, henge opp bildene våre, legge på plass klærne våre i et oversiktlig system …og så kommer jo tante Nanny, onkel Esten, Ole, Sara, Alva, Luna, Åse, mormor og morfar til å være rett i umiddelbar nærhet til evig tid. Vi føler faktisk vi får i pose og sekk nå og det er rett og slett en deilig følelse!

Jeg tenkte jeg skulle blogge rom for rom etterhvert som vi får det ferdig, men foreløpig står det pappesker over alt og det er ting som ikke er helt ferdig, men for de som vil ha en liten smakebit av hvordan vårt nye hjem kommer til å se ut, så kommer det noen bilder (og litt tekst) her:


Vi har fått skiftet lister i omtrent hele huset og selv om dette var noe vi antakelig ikke ville gjort om ikke pappa hadde instisterte veldig, så hadde jeg aldri i min villeste fantasi trodd at det kunne hatt mye å si. Men, de gamle har oftest rett; Det ble rett og slett et nytt hus med disse listene. Fantastisk!


Vaskerommet har forandret farge fra knall blått med brunt linoleumsgulv til hvitt med kul gråfarge på linoleumen. Faktisk så er gulvet bare malt og det strides vel litt om hvor heldig det er å male linoleumen, men vi fikk tips om hvordan det skulle gjøres og i verste fall så holder det kun noen år, så får vi male det på nytt. Fint synes jeg absolutt det ble. Fikk gjenbrukt den opprinnelige kjøkkenbenken fra huset også, i laminat – og sånt liker jeg; Sparer penger og miljøet. Strålende!


Trapp opp fra gangen (inngangspartiet) til stua, med trappen videre opp til loftstuen. Trappen ble malt i høyeste glans med hvitmaling og det ble virkelig en helt ny trapp. Opprinnelig var denne en lakket furutrapp, men nå ble den akkurat slik vi håpet på.


Mine foreldre hadde laminatgulv både i stue og kjøkken, men med tre små barn følte vi for å utsette drømmen om skikkelig fint tregulv. Likevel plagde det meg at fargen på laminatet i stuen var for rødt for vår smak og jeg følte meg sikker på at det ville ‘ødelegge’ litt av sjarmen med møblene vi har kjøpt. Ettersom vi også åpnet litt av kjøkkenveggen, så ville det at det var anerledes gulv på kjøkkenet komme mye tydligere frem. Vi endte til slutt opp med et av de absolutt billigste gulvene vi fant, kr 79 kr / kvm fra Bauhaus, men vi valgte det rett og slett pga fargen. Det ble akkurat så matt, grått / hvitt som vi ønsket oss. Siden dette ble lagt rett oppå den forrige laminaten, har vi også fått en effekt av ytterligere isolering og gulvet ble lunere og mykere å gå på. Strålende! Linnea synes det nye gulvet er deilig å gå på, men jeg mistenker at det er de åpne flatene hun er spesielt fornøyd med. Jaja, vi skal nok snart få fylt det opp med møbler.


Peisen og pipa er enda en av de tingene som vi har gjort om på, som har blitt akkurat slik jeg ønsket. Mine foreldre hadde en slags struktur (piggete) på pipa og hylla rundt peisen, men nå er pipe og tilhørende vegg pusset og blitt helt slett. Pipen og peisen har deretter fått sparkel og hvitmaling og vi er veldig fornøyd med resultatet. Jeg syntes peisen ble mye mindre ruvende i stuen nå. På bildet over ser dere også hvordan det har blitt med den nye åpningen til kjøkkenet.


Vi har beholdt innredningen mine foreldre hadde (igjen, gjenbruk – me like!), men har malt eikedørene i høyglanset hvit oljemaling. Vi har tatt ned overskapene (40 cm) over benken på høyre side i bildet over og skal plassere de under vinduet, med en 60 cm benkeplate over. Tanken er at vi kan ha noen stoler og dermed får en ok sitteplass på kjøkkenet, med utsikt ut av vinduet. Hovedspiseplassen blir spisestuen som vil stå utenfor kjøkkenet, men til et par kjappe brødskiver tror jeg plassen foran vinduet blir helt fin. Det blir benkeplate i heltre eik rundt hele kjøkkenet, så endelig får jeg oppfylt drømmen om masse benkplass! For å vise ny og gammel hvitfarge kan dere se på den veldig fine vifta som står over ovnen og for dere som lurer; Ja, den skal byttes. Den årvåkne leser kan sikkert finne flere tilsvarende gule stikkontakter og lysbrytere rundt omkring på bildene og ja, de skal også byttes.


Så var det loftstua vår; Den er vi virkelig fornøyd med! Ganske høy glans i taket og høy glans på gulv, akkurat slik vi ville ha det. Også her er pipa pusset og har blitt slett og fin. Dette rommet skal vi bruke som tv-stue, så her kommer det en sovesofa, bokhyller, muligens en liten datakrok – vi får se.


Utvendig har vi nå fått byttet ut et vindu med en verandadør og snart har vi terrasse på denne siden også. Det blir veldig fint med mulighet til å gå rett ut på denne verandaen, tror den blir mye mer brukt på denne måten. Og denne terrassen blir også taket til et ekstra soverom som vi har bygget inn under. Det skal bli gjesterom/hobbyrom/kontor og så får vi da en større gang på utsiden av soverommene, noe vi håper blir en fin lekekrok for ungene.

Men, det er altså prosjektene som gjenstår, dette ekstra soverommet, gangen nede og kjøkkenet. Forhåpentligvis kommer disse fine, flinke håndtverkerene tilbake i morgen og får mye unna da, men uansett tror jeg nok at i midten av neste uke, så skal det aller meste være gjort og vi kan flytte inn på permanent og endelig basis.

Det er virkelig helt uvirkelig…

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page