top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Oppussing av hus; Loftsetasjen – ca. ferdig!


I innlegget hvor jeg var nysgjerrig på hvem mine lesere var og hva dere likte og ikke likte ved bloggen min, var det flere som skrev at de ønsket flere bilder fra huset vårt. Og koselig er det naturligvis – jeg deler gladlig, jeg! Grunnen til at det ikke er flere av rommene som er blogget, er at jeg ikke har vært helt 100% ferdig med rommene. Vil gjerne ha alle ‘finishing touches’ på plass før jeg viste det frem. Men; Viser frem litt likevel jeg, så har jeg heller en fin unnskyldning til å vise dere eventuelle endringer. På den måten kan jeg late som jeg er en ekte interiørblogger…

Jeg har vist noen få bilder fra loftstuen vår tidligere, underveis i oppussingen, men denne gangen tenkte jeg vise dere bilder av loftstuen slik det ser ut nå. Dette er en loftstue som ble innredet og tatt i bruk en god del år etter at resten av huset var ferdig og på den tiden var det særdeles populært med lutet furu. Tror nok ikke det har blitt lutet etter den første gangen, så treet var temmelig mørkt.

Alt ble malt …hvitt. Ingen overraskelse regner jeg med, siden det er gjennomgangsfargen i huset vårt. Men – med helt hvitt gulv i høyglans, medium glanset tak og hvitmalte vegger, så må jeg si at det har blitt et helt nytt og fantastisk rom!


Ut av vinduet i enden der har vi fin sjøutsikt og det er veldig deilig med alt lyset som slipper inn. I sommer har det blitt prioritert veldig lite tv-titting så vi har ikke følt vi har tatt ordentlig i bruk dette rommet, rent bortsett fra ungene som har sett barne-tv her. Men, nå som mørketiden kommer, med fredags- og lørdagsunderholdningen igjen på plass, så ser jeg helt klart for meg koselige stunder i denne loftstua.


Loftstua har blitt vårt oppbevaringsted nummer en for all ‘kulturen’ vår; Bøker, filmer og plater. Selv om Expedit-hyllene fra IKEA antakelig er både klisje og veldig fy-fy i interiørverden, så er vi strålende fornøyd med de her i huset. De passer perfekt til det aller meste! Bøker, filmer og spesielt lp-plater passer de helt strålende til. TVen har vi plassert oppå et gammelt skap med sjalusidør som vi fikk av mine foreldre. Vi sagde av beina, malte skapet hvitt, men beholdt sjalusidøra i sin naturlige trefarge. Noe av grunnen var naturligvis at en sjalusidør ikke ville fungert veldig godt med maling i alle sprekkene (antar jeg, er det noen som har fått det til?), men en annen og vel så viktig grunn, er at vi ønsker innslag av lys, varm trefarge i denne loftstua. Bordet foran sofaen er hvitt og en veldig billig IKEA-variant nå, men bare jeg finner det riktige møbelet på loppis en vakker dag, så skal det også byttes ut med et trefarget bord.


I motsatt side av der vi har sofaen, er det en liten, litt bortgjemt krok. Der ser jeg for meg å ha håndarbeidskurven min, kanskje en god gyngestol – men det får bli fremtidige prosjekter. Foreløpig står en helt enkel bokhylle, også arvet av mine foreldre, som er malt hvit og som brukes til oppbevaring av vaser og lysestaker. Ja, det er absolutt på plass med et høyskap av noe slag i huset vårt, men igjen; Det får komme med tiden.

Forresten; Sofaen vi har valgt er også et IKEA-produkt og vi er strålende fornøyd. Den fungerer fint som sofa, ikke for hard og ikke for myk, og den er også helt ok som sovesofa. Det som i tillegg er en bonusfunksjon med denne sofaen, er at måten den blir en sovesofa på, er at man drar ut en skuff under (mot bordet). Ikke så fantastisk i seg selv, I know, men ungene elsker å ta med seg venner opp dit for å se på film og så overraske vennene sine med å lage ‘kino’. De drar ut skuffen og så sitter de og ser på film i etasjer, altså som på kino. Enklere og bedre blir det vel ikke?

Fargevalget på loftstua er som dere ser litt mer ‘crazy’ enn det er i resten av huset. Vi har hvitt og mørkeblått, samt at det kommer frem mange farger via bøkene og filmene våre. Eneste jeg definitivt må ha på plass så fort som mulig der oppe nå, er et fint pledd som passer inn i det hvite og blå. Tips til fine pledd, mottas med takk.

Sånn, da har vi vist frem ett rom til i huset vårt. Jeg skal bevege meg nedover i etasjene her sakte, men sikkert – så bare jeg får malt litt flere møbler og sydd litt mer (begynne å sy heter det vel), så skal jeg nok vise frem soverom og gang også.

Men nå; Nå skal jeg opp i loftstua med en god kopp julete og popcorn og kose meg med litt tvtitting før Frøken Struktur igjen skal igang med matpakkemaraton.

Ha en nydelig kveld, fininger!

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page