top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Oppussing av hus; Loftsetasje

Loftsetasjen i huset vårt ble bygget på huset en god stund etter at resten ble bygget. Min foreldre utvidet med en etasje, fikk en ny trapp opp og endte opp med et rom med skråtak, furu i tak og gulv og strie på veggene. Det har fungert fint som loftstue for mine foreldre, meg og mine søstre – og har strengt tatt kun blitt brukt til tv-titting.

Vi ender nok opp med å bruke det som tv-stue vi også, men jeg håper vi vil forsøke å få litt flere ‘aktiviteter’ opp dit. Jeg ser for meg at det blir vårt eget lille «kultursenter», ved at vi samler alt av film, musikk og bøker der. I tillegg håper jeg å få laget en liten krok som kan fungere som en liten kontorplass, men ‘fullt’ kontor skal vi ha på det ekstra soverommet nede (kombinert hobbyrom/kontor/gjesterom), så jeg ser kun for meg at det blir en liten krok med pc og litt attåt.


Men det viktigste først; Hele etasjen skulle males hvit og det er nå gjennomført! Vi valgte en cirka medium glans i taket, malt strie på veggen og så maks glans på gulvet. På bildet til venstre her ser dere hva slags farge / tilstand gulv og tak hadde opprinnelig. På bildet er taket malt ferdig og veggen likeså, mens gulvet gjenstår. Nå er alt malt og bilde kommer om litt. Foreløpig får jeg ikke tatt bilder der oppe, fordi jeg ikke kan gå i trappen opp dit (som også males hvit), men den som er tålmodig får se.


Apropos trapp – den får jeg selvfølgelig tatt bilde av og den har blitt så fin! Den var i lakket furu, «gul» og fin, så at den skulle males var ingen tvil. Selve trappen bærer nok litt preg av tiden den ble satt opp i, men med noen strøk høyglanset maling så synes jeg virkelig den ble som en ny trapp.


Jeg har lekt med tanken på å male trinnene mørke, legge teppeflater i trinnene eller ha en metallist på hver trinn, men så langt har vi slått alt slikt fra oss. Vi får se hva som skjer. Får vi mange nestenulykker pga glatt trapp, så kanskje vi blir tvunget til å gjøre noe.

Vi har bestilt noen få møbler til denne loftstuen og har i den sammenheng valgt ut IKEA samt noen arvemøbler. Som hovedmøbel har vi valgt en sovesofa (jo flere ekstra sengeplasser, jo bedre!) som er en 2 1/2 seter og en sjeselong når vi ikke bruker den til overnattingsgjester (noe som jeg vil anta er broparten av tiden). Vi har bestilt den i mørk grå, men jeg syntes fargen som ble vist frem på IKEA var mye nærmere mørkeblå enn grå. Vi får se når vi får den, likte uansett fargen godt.

I tillegg har vi bestilt mange bokhyller (hvite), også disse fra IKEA – som vi har tenkt til å ha liggende, oppunder skråtaket. Det som er så kjekt med disse bokhyllene, er at man kan bestille forskjellige innsatser til de; Skapdører, skuffer, kasser m.m. Veldig fint, bryter opp hyllene litt og man får skjult litt smårot som har så lett for å ligge fremme.

Til slutt har vi fått et par møbler mine foreldre ikke skulle ha lenger; Et lite skap med sjalusidør og en lite skatoll. Begge disse må pusses opp, men det håper jeg å få gjort om ikke alt for lenge, så da skal jeg nok få vist dere hva det er.

Bord har vi enda ikke fått skaffet oss, heller ikke tv, stereo eller belysning. Men, vi har enda noen uker på oss og det er lenge lyst om kvelden for tiden, eller hur?

—-

Da er dere litt oppdatert på øverste etasjen i huset vårt. Jeg legger selvfølgelig ut bilder etter at alt er ferdig også, men jeg har lyst til å ha med litt av selve prosessen også her på bloggen min. Håper dere liker det.


Og helt til slutt; Skjønne Mette inne på Landlig Eleganse har vært så snill at hun har gitt meg en award! Denne har jeg faktisk vært så heldig at jeg har fått et par ganger før, men jeg blir like glad hver gang. En award som sier noe om at folk føler en ‘nærhet’ når de er innom bloggen min? Det er motivasjon i massevis for meg det!

Følgende tekst hører med awarden: “Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET – nærhet i rom, tid og forhold.Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg.Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.“

Jeg ser mange skriver at de ikke sender slike ting videre, ofte fordi den har gått mye rundt allerede, men jeg velger likevel å plukke ut noen bloggere jeg synes fortjener en ekstra salutt;

# Vivi’s Verden – om ikke dette innlegget her er nært, så tror jeg ingenting er det! # Lyst på Livet – en som blogger om livet sitt, noe som er nært nok det – men i tillegg kom denne bloggeren bittelitt nærmere meg in real life, selv om vi ikke har møttes, siden vi har felles kjente. Verden er en liten tumleplass. # Me and Molly – en blogger som nok regnes som en av veteranene og som sikkert har fått nok av disse awardene, men samtidig føler jeg for å berømme henne for hennes kommunikasjon med sine lesere, hennes utrolige ærlighet og ikke minst; Hennes mange innlegg!

Sesåh, det får bli mine tre utvalgte denne gangen. Takk for æren, Mette!

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page