top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Oppussing av hus; Gjesterom og hobbyrom


Jeg har tidligere vist dere bilder fra det ekstra rommet vi fikk bygget inn i forbindelse med at foreldrene mine bygget på sin del av dette huset som nå er en generasjonsbolig; Nemlig gjesterommet vårt. Men nå tar jeg meg rett og slett den friheten at jeg viser samme rommet igjen. Grunnen til det er at nå er rommet ikke lenger bare et gjesterom, det er nemlig også blitt verdens beste hobbyrom!

Jeg er av typen som i veldig mange år følte meg like kreativ som en gråstein. Jeg likter matte, system, orden og effektivitet – men mens jeg gikk gravid med eldstemann oppdaget jeg at det at jeg likte dette også kunne kombineres med min stadig økende trang til å gjøre noe kreativt. Etterhvert har det blitt mange forskjellige slags hobbyer. Alt fra strikking og hekling, til smykkelaging, maling, kortlaging og masse, masse annet. Men – for at jeg skal få utløp for litt kreativitet i ny og ne, så er jeg helt avhengig av å ha ting tilgjengelig. Tilgjengelig og i system og orden. Hvis ikke ender jeg bare opp med å bruke den tiden jeg skulle vært kreativ, til å ville rydde …eller eventuelt gjøre noe helt annet, som å se på tv eller noe annet særdeles lite kreativt.


Derfor er det nå helt fantastisk for meg å ha fått fullt system og kontroll på alt jeg har av hobbyting! En av fordelene med å flytte er jo at alt må ned i esker og alt må opp igjen. En gyllen anledning til å sortere, kaste og få ting i system. Så – nå kan kreativiteten komme boblende så mye den vil! Jeg har en fin, nymalt pult å sitte ved, jeg har skap fulle av ting jeg kan bruke og jeg har virkelig noe for enhver smak.

Passer jo perfekt i disse førjulstider, eller hva?


Skapene jeg har er helt vanlige Billy-hyller fra IKEA som vi hadde med oss fra Etterstad. Vi kjøpte nye vitrinedører til de, jeg fant noe stoff på tilbud og så har jeg brukt stiftepistol for å få hengt det sånn nogenlunde opp. Jeg er nemlig ikke helt sikker på at jeg vil ha dette stoffet her, sånn for evig og alltid. Stoffet går igjen i skapdørene, stolsetet og – som dere vil se etterhvert – i gangrommet rett utenfor, men egentlig tror jeg at jeg vil ha noen mer nøytrale gardiner på innsiden, noen som kan rynkes. Men enn så lenge er det sånn og jeg er veldig fornøyd med det, faktisk!


Noe jeg er minst like fornøyd med er altså system jeg har på innsiden – derfor måtte jeg ta bildet av det også og vise dere. Det ser mer rotete ut enn det er, men til tross for forskjellige type kurver og ting til å ha alt mulig oppi, så har jeg faktisk full kontroll over hva jeg har og hvor det er. Nydelig!

Ellers har jeg en fin fil de fer-kurv på pulten min, som jeg har samlet alle store scrappingark, konvolutter i alle mulige størrelser og noen fine notatbøker jeg har liggende – klar til å få et formål en vakker dag, da ideen detter ned i hodet på meg. Jeg har også fått sortert tusjer og blyanter etter farger og har sort, hvitt, sølv og gulv i bokser som er ekte gjenbruk etter hermetiske tomater eller annen mat vi har brukt. Og så har jeg en boks med fine trådsneller på, mest til pynt, men også til bruk.

Jeg har med andre ord alt jeg trenger – i umiddelbar nærhet. Her kan dere se noen flere bilder:Joda, jeg skal nok kose meg her inne på hobbyrommet mitt. Og om alt går etter planen og jeg tør det jeg nå tror jeg er så tøff at jeg tør, så kan det også hende at dette rommet skal få fungere med et tredje formål også; Nemlig mitt hjemmekontor. Da snakker vi virkelig å få god utnyttelse av arealet!

Så – hva synes dere? (Og ja, vet at vi har veldig mange hvite vegger i huset vårt og at det definitivt burde henges opp noen bilder og slikt etterhvert. Men denslags tar visst litt tid – særlig siden man ikke har spesielt mye av denslags man har lyst til å henge opp. Men det kommer…)


12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page