top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Oppussing av hus; Gjesterom

Se det, da var det tid for litt interiørblogging igjen.

Egentlig lyver tittelen på dette innlegget en smule, da vi strengt tatt ikke har pusset opp gjesterommet. Mine foreldre hadde ikke dette rommet da de bodde her. Arealet ble brukt som en utvendig liten vedbod. I forbindelse med bygging av deres nye del (generasjonsbolig) fikk vedboden en lecavegg i den ene enden og da valgte vi å innlemme denne vedboden i vårt hus. Litt ekstra lecamur her og litt tak her – og vips, så hadde vi 10-11 kvadratmeter ekstra. Noe som gjør at vi har et helt nytt gjesterom / hobbyrom og det er helt utrolig deilig!

Forrige uke fikk vi koblet opp varmekabelen der og fikk på plass stikkontakter og lyspunkt og i løpet av helgen var også noen møbler klare for plassering. Mine loppisfunn har nemlig fått en liten runde med slipemaskinen, 3-4 strøk med hvit oljemaling og er klare for å plasseres rundt i vår BoligDrøm.


Det ene loppisfunnet var en stor, rektangulær pult i heltre furu – akkurat sånn jeg ønsket meg det. Jeg ville ikke ha så mye stæsj og styr, ikke utskjæringer og hyller oppå pulten, men jeg ville ha en stor arbeidsflate og mulighet til å ha symaskin og andre ting stående fremme. Pulten jeg kjøpte var vel strengt tatt et spisebord, men det betyr selvfølgelig ingenting for meg; Jeg er superfornøyd med resultatet!

Stolen som står ved pulten er også gjenbruk – det er nemlig en av seks spisestuestoler som jeg arvet etter mine foreldre. De står plassert forskjellige steder rundt i huset; Tre på guttenes soverom (fortsatt behold i opprinnelig farge, da de har en god del eikebrune ting der), en på prinsessens rom (nå nymalt og hvit), en ved skatollet mitt i stua (også den beholdt i opprinnelig farge, enn så lenge) og så nå denne ene på gjesterommet / hobbyrommet. Jeg synes stolputen nesten passet litt inn, etter at stolen ble malt hvit, men den hadde jeg nå egentlig en plan om å trekke om. Vi får se hva som skjer med den saken.
Rett bak denne pulten står to store, hvite Billy-hyller fra IKEA, som er noe vi tok med oss fra leiligheten på Etterstad, men som vi nå har kjøpt og montert vitrinedører på. De dørene skal jeg sy ‘gardiner’ på innsiden av, sånn at man knapt kan skimte hva som er gjemt bak de. På den måten har jeg tenkt til å gjemme bort mye av mitt hobbystæsj i disse hyllene. Det gir meg lett tilgang på ting jeg trenger til å leke meg med hva det måtte være av hobbyprosjekter, uten at det gir et rotete inntrykk til rommet. Bilder av skapene skal nok komme etterhvert, bare jeg får sydd gardiner og kjøpt forskjellig bokser og sorteringsanretninger til alle tingene mine.


På andre siden av rommet er alibiet som gjør at jeg kan kalle rommet et gjesterom og ikke bare et egorom for min del (altså hobbyrom). En enkeltseng (som vi håper skal vokse og bli til en seng på 120-150 cm) og et annet av mine siste loppisfunn; Et lite nattbord. Også fått en runde med slipemaskinen og noen strøk med hvitmaling – og med ett har det gått fra å være et kjipt, brunt nattbord til å bli en liten skjønnhet av en hvit drøm. I alle fall i mine øyne. Sengeteppet er fra Home & Cottage og er kjøpt inn til prinsessen vår. Hun sover fortsatt i sprinkelseng og trenger strengt tatt ikke teppet sitt, så da får gjestene våre låne det. Guttene våre har tilsvarende tepper på sine senger, men i brunt og blått, og jeg kjøpte disse teppene såpass store (dekker godt en vanlig enkeltseng på 90 x 200 cm) med tanke på at dette skulle bli en ting som barna kan ta med seg når de en gang flytter hjemmefra (om lenge, lenge, lenge…). Et minne med fra barndomshjemmet. Aller helst skulle jeg selvfølgelig ha sydd noe med varme, tanker og minner i – men disse sengeteppene syntes jeg var så fine, at jeg rett og slett innså mine begrensninger (kan tross alt ikke sy) og kjøpte et ferdig produkt i stedet.

Så – hva tror dere folkens; Ville dere fått sove på gjesterommet vårt (nå også uten malingslukt, Hilde!) og ville dere fått inspirasjon til å lage de lekreste kort og julegaver i hobbydelen?

Det er nemlig det jeg håper å oppnå med det rommet der. At folk skal føle seg velkommen og kose seg på overnatting hos oss – og at jeg skal kose meg med mine prosjekter og finne inspirasjon og glede i å leke meg der nede.

Time will show.

PS: Ja, jeg vet at det ikke er noe som helst på veggene og at det ser litt uferdig ut. Det er det også, uferdig altså. Jeg klarte bare ikkevente på at det skulle bli helt ferdig før jeg viste det frem.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page