top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Om høst, sure steiner og storfamilien

For en høst!

Helgemorgene her i huset pleier å gi rom for at både EkteMannen og Husfrua får sjans til å hente oss inn igjen søvnmessig. Våre Småtroll er så store nå at de ordner seg selv med både barne-tv på NRK og den aller første frokostmaten. Dette lå det absolutt til rette for i dag også, men da jeg hørte at regnet trommet hardt på vinduene våre, fikk jeg rett og slett lyst til å stå opp og starte denne perfekte innedagen. Det som fristet var å sitte sammen med Småtrollene i tv-stua, høre de fortelle engasjert om Tom&Jerry og de andre barnetv-programmene, mens jeg selv låner et halvt øye til barne-tv, mens det andre halve øyet er på macen i fanget. Jeg stod rett og slett opp i dag tidlig, for å endelig gi meg selv tid til å blogge litt igjen.


Så langt har dette vært en høst av den virkelig hektiske og sorten. I tillegg til oppdragene for våre faste kunder, har vi takket ja til å holde en god del foredrag og kurs denne høsten. Noe jeg har vært sikker på siden jeg var ganske liten, er at jeg skal bli lærer når jeg blir stor. Enn så lenge trives jeg alt for godt i vårt firma og med sosiale medie-jobbingen til at jeg vil bytte karriere, men ved å holde kurs og foredrag, føler jeg vel likevel at jeg får utløp for noe av lærerinnebehovet mitt. Vi har også investert noe tid i å få på plass en eller flere freelancere for firmaet vårt, slik at vi kan ta unna toppene når det trengs – og ikke minst; slik at vi kan hjelpe de bedriftene vi ønsker å hjelpe.

Det som har satt meg helt ut denne høsten, som har gjort at jeg har vært lite tilstede i de fleste sosisale medier (relativt for hva som er normalt for meg i hvert fall), var likevel ikke for mange spennende oppdrag jobbmessig. Det var rett og slett det at jeg ble syk. Jeg har vært veldig forskånet for sykdom av de seriøse sortene i alle år, så det var vel min tur denne gangen. Så – da ble det gallestein på ville veier. Noe som har satt meg fullstendig ute av spill i nå snart to uker. Heldigvis er jeg frisk nok nå til at jeg igjen kan engasjere meg i Småtroll, EkteMann og naturligvis; komme igang igjen med jobbingen.


Det at vi jobber hjemmefra, og får gjort mye jobb med en mac i fanget, er definitivt en av fordelene ved å drive firmaet vårt hjemmefra. Det har gjort at EkteMannen har kunnet ta unna det mest preklære på jobbfronten, selv om han samtidig var hjemme og tok hånd om meg. Men – med tre Småtroll i full aktivitet og en god del jobb som faktisk var temmelig prekært akkurat disse to ukene, hadde vi virkelig ikke klart oss om det ikke var for mine skjønne, fleksible og hjelpsomme svigerforeldre. De kom og bodde hos oss en uke, fulgte Småtroll til og fra skole og barnehage, lagde middag, hjalp med lekser og holdt orden. Samtidig som de passet på og var bekymret for sjuklingen i sofaen… Vi er virkelig velsignet med en fantastisk storfamilie rundt oss, og jeg er så takknemlig at jeg ikke har ord!

Nå er formen min stadig bedre, jeg har fått holdt et par foredrag og kurs og kjenner meg godt igang med hverdagen igjen. Og ikke nok med det; jeg kjenner at overskuddsenergien begynner å komme tilbake og det er deilig!

Jeg er heldig og fikk bidra i Amnesty sin TV-aksjon – husk å støtte bøssebærerene i morgen!

Denne helgen skal vi utnytte regnet og holde oss så mye innendørs som vi bare klarer. Vi får storfint familiebesøk fra Fredrikstad snart, tenkte bake en browniekake, fyre i peisen og tenne noen stearinlys. I morgen skal noe av overskuddsenergien brukes til å endelig få ryddet i klesskap og på kontor, sånn at vi kan gå en ny uke godt i møte. Det er nemlig noe med å få booket inn igjen ting som ble avlyst de siste to ukene, inn i en allerede ganske hektisk høst. Da er det greit å legge forholdene til rette slik at det går smooth på hjemmefronten i hvert fall…

Ønsker deg og dine fine en strålende helg!

Har du noen hyggelige planer?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page