top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Noahs nydelige tanker

Aller først; Jeg hadde tenkt til å laste opp en liten videosnutt eller to av Noah, men dette videogreiene irriterer meg. Glenns mobil (som vi lager videoen med) lagrer i mp4-format, og det vil ikke våre mediaspillere spille av. Men – så er Blogger.com så fantastisk, at ved å bare laste opp videoen her i bloggen, så klarer den å spille av. Men uten lyd… Derfor, nå vurderer denne mamma’n sterkt å få seg en mobiltelefon nr to – sånn for å kunne ta gode bilder ‘on the run’ og ikke minst for å kunne få tatt opp små videosnutter. 

I alle fall – det jeg ville dele med dere, var en fantastisk ‘samtale’ jeg hadde med Noah. Han hadde nemlig brukt så og si alle duploklossene til broren sin på å bygge verdens største og kuleste romskip. Han hadde nøye tenk igjennom alle detaljene om hva som skulle være hvor og ikke minst hvem som skulle få være med. «Mamma, pappa, Lukas, Linnea …og alle andre jeg kjenner. Der skal onkel Esben sitte.» Når han er inne i disse fantasiverdene, så er det utrolig morsomt å spinne videre sammen med han. 

Jeg: Hvor skal vi reise med dette romskipet da?

Noah: Opp til universet. Over universet og månen og overalt. 

Jeg: Hva skal vi gjøre der da?

Noah: Besøke bestefar (Glenns avdøde far, som guttene snakker mye om).

Jeg: Så koselig da! Hva skal vi si til han?

Noah: «Hei!»

Jeg: Ikke noe annet?

Noah: Nei, men vi skal ta med mat til han. Nei, det skal vi forresten ikke, for han trenger ikke mat. Han er jo i kirka nå. 

Jeg: I kirka?

Noah: Nei, ikke i kirka, men sånn… Han trenger ikke mat jaffal.

Jeg: Skal vi ikke si noe mer da? 

Noah: Nei, men vi skal gi han en ‘oki-doki’. 

Jeg: En oki-doki???

Noah: Ja, en sånn som man kan snakke i. Han har en og så har vi en her nede, og så trykker vi bare på en knapp for å snakke med bestefar. (For de som ikke skjønte det, en walkie-talkie). 

På dette tidspunktet, hadde nok både mamma’n og papppa’n til Noah litt tårer i øyekroken. 

Epilog:

Vi oppdaget at Noah hadde et annet trykkleif-ord her om dagen. Da satt han og gjorde sin bommelom på badet, mens broren lekte litt rundt der inne (Noah er glad i selskap). Så hyler plutselig Noah ut; «Mamma, Lukas tømte ut omelettmappa på gulvet!» (Og igjen, for de av dere som er litt trege i dag: Omelettmappe = toalettmappe). Ganske festlig, egentlig!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page