top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Musikk til folket

Musikk er en stor og viktig del av min og min families liv. Vi elsker radio, cd, lp, mp3 og det meste vi kan komme over. Selv om vi synger en del tradisjonelle barnesanger for barna, så er det likevel ikke de mest tradisjonelle barne-cd’ene våre barn hører på. The Black Sheeps og Michael Jackson er to av de absolutte favorittene, antakelig en delt 1. plass vil jeg tro.

I tillegg elsker de hiphop og danser like gjerne til sangene fra AF1 som til Eminem, Kanye West eller Snoop Dog. Mens de leker hører vi plutselig litt nynning og setninger som «Smack my ditch up!» (The Prodigy, ‘Smack my bitch up!‘ – og ja, jeg er glad for at de ikke hører at de synger feil – enn så lenge) og «All my single ladies, all my single ladies…» – antakelig mer kjent sunget av Beyoncè med teksten ‘all the single ladies’… Kanskje litt pussig at små barn på 4 og 6 år går rundt og synger den slags, men vi ser det som et tegn på at de liker god musikk, at de setter pris på variert musikk og er egentlig strålende fornøyd med at de ikke ber om Crazy Frog, Smurfehits eller denslags.

Under deler jeg med dere to videoer jeg nettopp kom over. Først den nyeste singelen til The Black Sheeps og er det noen som helst som er i tvil om at disse ungdommene kommer til å gjøre det skarpt i musikkbransjen i lang, lang tid fremover? Særlig sangstemmene til vokalisten og det at de bryter barrierer, bryter ned fordommer og tar ansvar utover det musikalske, gjør at jeg kjenner jeg er stolt over flink, tøff ungdom nå til dags. The Black Sheeps – «Edwin»;


Deretter over til ungenes andre favorittartist. Det vil si – ikke selveste avdøde Michael Jackson (may he rest in peace), men Brett Domino sin medley i hans ære. Brett Domino har vært deltaker på den engelske utgaven av Norske Talenter og jeg må si jeg digger den utrolig nerdete og rolige stilen hans. Dyktig er han og instrumentet han håndterer er virkelig en genial greie!

Michael Jackson medley med Brett Domino;


Enjoy folkens!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page