top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Mulighetenes helg


Dagen i dag og helgen som ligger foran oss, står i Mulighetenes Tegn. Ingen store planer er lagt på forhånd og vi står fritt til å kaste oss ut i akkurat det om som passer oss best fra øyeblikk til øyeblikk. Noen begrensninger har vi selvfølgelig; Lille snurpefrøken er ikke helt frisk, men stadig på bedringens vei og stadig mer aktiv. Men – nå er det Ekte Mannen som snufser, fryser og er varm, så muligens er det han som nå står ovenfor svineriet. Likevel…

Det hadde vært fint om vi fikk ryddeånden over oss, i alle fall deler av helgen, sånn at hobbysakene mine kan finne veien fra kassene de står i til hyllene inne på hobbyrommet. Det hadde vært fint med et hobbyrom som stod klart om inspirasjonen skulle by seg. Tiden vi går inn i nå betyr bursdagsfeiringer og juleforberedelser og jeg har lenge drømt om å ha et rom som står klart til å kaste seg nedpå for å utnytte ledig tid, inspirasjon og skaperglede.

Jeg håper også at et av øyeblikkene i løpet av denne helgen gjør at vi snører på oss sko, pakker oss inn i varme klær, lue og skjerf og tar en tur ut i nesoddmarka. Det er nemlig på høy tid å samle inn litt av skogens frukter sånn at vi kan pynte og leke oss med kongler, granbar, kvister og mose – akkurat når det passer oss.

Om denne helgen blir som jeg vil, rekker vi også en tur ut i hagen vår. Ting er klargjort for planting av plen til våren og ny oppgang er på plass, men det er likevel en del småting som jeg gjerne skulle gjort. Muligens alt for sent, men klargjøring av hagen for vinteren, med raking av løv, spre aske over blomsterbeddene, sette noen løker i jorda og klippe ned noen planter (trær) – om dette skal gjøres på høsten, da? Ok, jeg håper også denne helgen gir meg et øyeblikk med Den Store Hageboken jeg fikk av svigermor, så jeg kan lese meg litt opp først.

Denne helgen håper jeg gir meg mange gode stunder sammen med familien min. Tegning og lesing og kosing med de tre skjønneste skapninger på denne jord. Dele en flaske deilig rødvin med den fineste mannen i verden (selv om han snufser). Fredagskos foran tven, lørdagskos på bygdekino med guttene og søndagskos i skogen – joda, det virker som en strålende plan. For helgen uten planer, altså.

Jeg tror akkurat en sånn helg, en rolig, men innholdsrik helg, er det jeg trenger nå. Akkurat nå hvor jeg på merkelig vis ikke klarer å smile. Munnen min har ‘rett’ som default i dag. Ikke med bøy oppover i endene, som den vanligvis liker så godt og som jeg tror både jeg og folk rundt meg setter pris på. Ikke vet jeg hvorfor munnen min er rett engang. Kanskje det er den forebyggende Tamiflumedisinen jeg går på, for en astma som jeg ikke vet om jeg har engang – kanskje det er den som gjør dette rare med meg? Kanskje det er uvissheten om vår families øknomiske situasjon og min egen karrieresituasjon? Kanskje det er den store klumpen i magen med bekymring jeg har hatt for min lille prinsesse, mest underbevist – men siden hun nå er på bedringens vei, kanskje det er nå denne klumpen løser seg opp og gjør munnen min rett?

Alt ligger til rette nå; Hele familien skal tilbringe en helg hjemme sammen. Vi har tid, vi har ingen planer og vi har mye gøy å holde på med. Jeg er helt sikker på at munnen min snart har tenkt å bøye seg oppover i endene igjen. Jeg håper det skjer veldig snart, for alt ligger så fint til rette – mulighetenes helg.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page