top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Mine ønsker i sene sommernetter

Finnes det noe bedre enn sene sommernetter? Til tross for at jeg mener å minnes at sommernettene midt i juli var varmere enn før, så er det virkelig varmt nok til at jeg kan sitte ute og jobbe med mitt til klokken er langt over midnatt, kun akkompagnert av et godt pledd, en strikkejakke og mange stearinlys.


Og heldigvis for oss at vi har disse sene sommernettene til rådighet, for til tross for at Ekte Mannen har gått ut i tre ukers sommerferie denne uken og hverdagslogistikken vår dermed ikke møter de samme utfordringer som den gjør når vi ikke har ferie, så har døgnet rett og slett ikke mange nok timer til alt jeg har lyst til!

  1. Jeg vil bruke mye tid til å pusle rundt i hagen. Stelle pent med blomstene, grave opp noen og flytte de til et mer egnet sted – for samtidig å skape mer rom til potensielle nye blomstervenner som jeg kan tenke meg å stifte bekjentskap med. Jeg vil begynne på prosjekter for å skape forskjellige hagerom, sittegrupper og koselige steder man kan slå seg ned en tidlig morgen eller sen kveld med henholdsvis kaffekoppen eller et glass hvitvin.

En spennende, pussig blomst

  1. Jeg vil bruke tid på å bruke tid langsomt med ungene. Spille kort, bygge lego, bake og gå turer – gjøre ting som de liker og ikke minst; som de liker at vi voksne gjør sammen med de. Jeg er overbevist om at unger ikke trenger oppvartning og underholdning til enhver tid – av og til kan det holde lenge med en liten spasertur rundt i nabolaget for å finne dyr, blomster, blåbær eller gå på en annen slags oppdagelsesferd.

♥ Tripp, tresko og trapp ♥

  1. Jeg vil bruke tid med våre gode venner og fine familie. Det er så mange mennesker jeg gjerne skulle brukt lange, late dager sammen med – på stranda, på kafé, hjemme hos… Heldigvis for oss, så har vi vår årlige sommerfest og den gjør at vi i det minste får møtt en god del av de fineste folkene vi vet om og snakket med og klemt litt på de. Men jeg skulle så gjerne brukt enda mer tid…

Venner av den beste sorten – Benny og Charly!

  1. Jeg vil bruke tid med familie, venner og barna på små utflukter til steder vi har lyst til å få med oss i løpet av sommerferien. Heldigvis skal vi gjøre det nå til helgen, besøke de fineste og vakreste Eivind og Christina og Thea og Magnus på Sjursjøen, men mye vil ha mer og vi vil gjøre mer; Tusenfryd, Bø i Sommerland, Dyreparken, kino i hovedstaden, tur til Sverige, turer på stranden, turer til besteforeldre, turer helt på måfå. Naturligvis kan vi ikke få til alt dette, men valgene er mange og noen av disse tingene skulle jeg så gjerne gjort i sommer!

♥ Søteste niese Majagullet ♥

  1. Jeg vil bruke en god del tid på å komme ajour med mitt kjære VU. Komme ajour med regnskap og økonomi for første halvår i drift, ligge i forkant av høstens mange kampanjer, skrive noe på min firmablogg om mine to nye, spennende kunder og prosjekter, jobbe videre med de kundene jeg allerede har fra før – og ikke minst; tenke nøye gjennom hvordan jeg tror dette blir den neste perioden. Vil jeg ha tid nok? Trenger jeg flere resusser? Er det på tide å ansette / leie inn noen? …og hva med de henvendelsene jeg har fått i retning av min videre utvikling av selskapet og om hvorvidt jeg er interessert til å selge ut en liten eller større del av Valen-Utvik til en ekstern partner. Mange tanker jeg er nødt til å tenke ordentlig gjennom før jeg gjør meg opp en mening. Ordentlig tenking krever tid.

  2. Jeg vil bruke tid på å sette igang og fullføre noen av de mange interiørprosjektene jeg har i hodet mitt. Jeg vil male ferdig skjenken jeg kjøpte på loppemarked i våres, jeg vil male tallerkenhyller jeg har tenkt til å bruke som bokhyller på ungenes rom og jeg vil få laget meg de bildeveggene jeg har lyst til å ha – sånn at hjemmet vårt blir hakket mer personlig enn det er nå. Jeg vil lage rommene til ungene våre mer hjemmekoselige og spennende – og jeg vil pusse opp verandaene vi har på hver side av huset.

Før dere legger igjen kommentarer som sier at jeg er nødt til å prioritere, nødt til å ikke tro jeg kan få alt på en gang og at det høres ut som jeg har en veldig stressende og masende hverdag; jeg har ikke det. Ikke så veldig i alle fall. Jeg er nok bare alt for flink til å vite hva jeg har lyst til å gjøre og alt for dårlig til å innse at jeg ikke kan ha fullt fokus på så mange ulike steder til samme tid.

Ettersom det fortsatt er forholdsvis nystartet dette selskapet mitt, så har jeg ikke sett det som hverken nødvendig eller forsvarlig å ta ut mange uker fullstendig ferie i strekk. Jeg har heller bestemt at jeg innvilger meg dager hvor jeg er mer eller mindre kuttet av fra den teknologiske verden, men så holder jeg likevel et overordnet ansvar for de kundene og de prosjektene jeg jobber med. Dette tror jeg skal fungere helt fint og jeg har allerede innvilget meg en hel dag på stranden med familie min, nære og kjære – for å få utnyttet det vidunderlige været vi hadde akkurat den dagen og til helgen skal vi på hyttetur med noen av våre favorittmennesker som vi ser alt for sjeldent. Uvurderlig påfyll!

Det å kunne styre hverdagen (og ferien) min selv er definitivt en av de største fordelene med å drive for seg selv – spesielt når man har så fine sene sommernetter som vi har i dag, og dermed blir inspirert og motivert til å jobbe ut i de sene nattetimer for å gjenvinne en viss form for balanse.

Ønsker deg og dine en deilig sommernatt!

11 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page