top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Min datter er fotomodell og jeg kjenner en forfatter!

Mulig man kan si at det finnes krav som må innfris for å kunne kalle noen en fotomodell og slikt, men denslags tenker ikke vi på nå. Akkurat nå er vi hoppende stolte og glade for å se vårt blide rusketroll avbildet, på trykk, i et medie som er til salgs for hvem som helst! Denslags skjer ikke alt for ofte i vår familie (ikke at vi har jobbet så veldig for det heller), så det er klart slikt må feires! Vi feiret med pølser til middag…

…nei, dette er ikke Linnea altså

Saken er nemlig den at jeg kjøpte den fineste strikkeboka jeg noen gang har sett, Myk Start, da jeg hadde vårt mellomste småtroll i magen. Endelig fantes det en bok på markedet hvor plaggene var enkle, gode og anvendelige – i tillegg til at alt var godt forklart, bildene og designen var delikat og deilig! Jeg strikket endel fra denne boken og anbefalte den til alle jeg kom over.


Vips, vaps og en tid senere, oppdager jeg den fine bloggen Myk Start og jeg fant etterhvert også damen bak, May B Langhelle, på twitter og ellers i sosiale medier. Og som seg hør og bør for en god historie; Vi begynte å snakke og snakket videre og videre – og det inkluderteskravling om løst, fast, rips, smurfer, barneoppdragelse, blogging og det meste annet. Etterhvert var jeg også så heldig at jeg fikk møte denne kreativen sjelen ved flere ulike anledninger. Like trivelig in persona som i sosiale medie-verden!

Relasjonen er i alle fall på plass og når da May begynte å prate om sitt nye bokprosjekt, hvor hun skulle sy barneklær av gamle voksenklær, så var det mange tanker som føyk gjennom hodet mitt;

  1. Dette kommer til å bli en helt perfekt bok for meg når jeg skal lære meg å sy!

  2. Denne boken kommer til å bli nydelig og fin og delikat og flott og brukervennlig!

  3. …og selvfølgelig skal jeg hjelpe May med hva det måtte være i forhold til denne boken!

Så når May trengte små modeller til å vise klærne hun hadde sydd, så var det klart at Linnea stod parat. Det vil si, moren tok den avgjørelsen, men jeg er sikkert på at Linnea (da halvannet år) ønsket dette mer enn noe annet. I hvert fall nesten. I alle fall; Første gangen May spurte, så kunne vi dessverre ikke, men jeg ville jo ikke la May i stikken, så jeg anbefalte en som nesten er Linnea. Nemlig Linneas skjønne venninne Jessica. Like gammel, ca like stor og vidunderlig nydelig!


Skjønneste Jessica!

…men så trengte jammen May enda en modell og da passet det for oss! Denne boken som May nå har gitt ut, inneholder dermed både vår lille rampejente og en veldig kjær venninne sin lille rampejente! Jeg lurer på hvor mange bøker jeg må sikre meg og gi ut i gaver i all evig fremtid…


DETTE er den lille fotomodellen vår!

I alle fall; I går møtte jeg May på SjakkMatt og jeg fikk se boken og bildene for aller første gang! Og bare så det er sagt med en eneste gang; Jeg hadde rett på mine punkter! Denne boken har blitt helt vidunderlig vakker og ja, jeg har til og med fått troen på at selv jeg skal klare å sy noe fornuftig etter å ha lest i den boken. Enda jeg aldri har sydd i hele mitt liv!

Jeg gleder meg til å sette igang!


Gratulerer med enda en bok, May – jeg tar av meg hatten for din enorme kreativitet, ditt blikk for stemning i alt fra plagg, farger, stoff og bilder og jeg gleder meg til å vise boka til alle jeg klarer å vise den til! Det var stor jubel her i stua når ungene måtte lukke øynene og så åpne og se rett på bilde av lillesøster! Linnea ville ikke ta øynene vekk…

Så får vi se om dette var snuppelure sitt bidrag til modellverden eller om dette var det som vi senere skal fnise og se tilbake på som hennes tid som «barnestjerne». Tror nok ikke helt det – selv om hun koste seg fint med makroner på Pascal, hun! Aner meg vel at det ikke alltid er makroner fra Pascal med på fotoshoots, liksom…

Vi får vel vente til hun kan ta en ordentlig avgjørelse selv. Gøy var det uansett og jeg virkelig elsker resultatet! Hva synes dere? Og, kommer dere til å kjøpe boka?

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page