top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Med blanke ark og farge stifter til; En bloggkavalkade

Jeg elsker starten på et nytt år. På samme måte som jeg elsker blanke ark. Totalt uberørt av menneskehender, ukludret av brutte løfter, dårlige erfaringer eller vonde opplevelser. Ligger hvitt og uskyldig foran oss og vi kan drømme om at de beste og mest fantastiske opplevelsene skal komme og gi farge på arket året gjennom.

Nytt år betyr ny kalender. Ny almanakk klar til å bli fylt med spennenede og hverdagslig innhold. Sort penn for hverdagslige ting, rød ring rundt ting som er viktig at vi husker – og ved årets slutt, kan vi bla gjennom almanakken og huske mye av det vi har opplevd i året som har gått.


Januar Denne måneden dristet jeg meg ut i interiørbloggerenes verden. Vi solgte leiligheten vår i Oslo og visste dermed at vi skulle kjøpe en god del møbler til vår BoligDrøm. Jeg besøkte Home&Cottage for første gang og jeg leste interiørblogger som aldri før. En fantastisk verden av utrolig flinke, inspirerende og kunnskapsrike jenter som jeg har lært masse av!

Februar

Dette ble måneden hvor jeg erfarte både noen bunner og gode høyder. Blant annet permittering fra jobb, som viste seg å være hell i uhell; Jeg fikk vært sammen med småtrollene mine i en tid hvor de ble tatt ut av sitt miljø i Oslo og flyttet til Nesodden. Dette var også en god måned for Lesesirkelen jeg etablerte og mange fine bøker ble lest.


Mars Mars er første måneden i året hvor en Valen-Utvik’er fyller år – og i 2009 var det året for et lite rundt tall for selveste Ekte Mannen. Det kunne naturligvis ikke gå upåaktet hen og ble feiret med både familieselskap, vennetur på byen og barnefri – og husmora var nok en gang på vift. Dette var også måneden hvor jeg sa mitt om de ulike ‘leirene’ jeg så rundt meg i bloggmiljøet. Denne måneden skriver jeg også om hvordan jeg mener sosiale medier er med på å gi forbrukermakt – og igjen er Home & Cottage et eksempel. Komplett.no trekkes også frem og jeg er begynner å ane en mulighet for at det å jobbe med sosiale medier vil være veldig interessant.


April Denne måneden er det store fremskritt på BoligDrøm-fronten. Vi rekker en grillings i nydelig vårvær med verdens beste naboer, før vi 13. april flytter vi tilbake til Nesodden. Da bor vi en måned i leiligheten til min kjære tante Nanny og onkel Esten – mens vår BoligDrøm pusses opp til å bli den hvite drømmen som vi ser for oss. Og – verdens beste, morsomste og vakreste prinsesse fyller sitt første år denne måneden.


Mai Bursdagen til prinsessen feires i lånt hus på nabotomta og prinsessen selv velger å takke alle gjestene med å ta sin første, ordentlige ‘spasertur’ i selveste bursdagskalaset sitt. Jeg fortsetter måneden med å begynne min lille ‘Oppussing av hus’ serie, først ut var loftstua. Vi fikk tidlig kommentarer som «Oj, dette var ….hvitt….!«Jeg fant igjen gleden ved å gå på loppis igjen, det er en helt annen glede ved det når man har sin bestemte stil og vet mer hva en ser etter. Jeg koste meg i tilværelsen som husmor og måtte skrive av meg litt tanker i forhold til hva som er best, gir status, er viktigst for barna osv – husmor eller karriere. Og selvfølgelig; Alexander Rybak vant MGP denne måneden …og vi ble forelsket. Helt til slutt denne måneden; Vi flyttet inn i BoligDrømmen!


Juni Denne måneden var varm og resulterte i flere besøk på den fantastiske stranden vi har i nabolaget her. Stranden ble også besøk for nok en gang å beskue den fantastiske Alexander. Vent, beskue? Høre på, mener jeg naturligvis. Prinsessen oppdaget nye bruksområder for våre nye møbler og nok en gang klarte Home&Cottage å imponere meg i sin overvåking av de sosiale mediene. Det var tid for søte Sara og fine fetter Ole sin årlige sommerfest og vi hadde besøk av de beste folka i Bergen. Michael Jackson døde og vi oppdaget at vi hadde en nydelig hage.


Juli Dette er måneden for sommeridyll, hvor jeg sammenlignet å gå på intervju med å gå gå på date, hvor bloggeieren både fyller år og har to års bryllupsdag – noe som feires med de fineste folkene, blåbær og bringebær og verdenes beste vafler. Vi arrangerte vår årlige sommerfest, kombinert med innflytningsfest – og storkoste oss med god mat, kaker og de beste folka! Jeg prøvde meg som vaskekte husmor, med sylting av rips, gelelaging og andre beroligende syssler – og gleder meg allerede til jeg kan gjøre det igjen! Og før- og etterbilder fra oppussingene vi har gjort i stue, kjøkken og spisestue ble stolt vist frem. Husmora tok seg også en tur på nok en konsert, denne gangen Madonna.


August Med august kom varmen tilbake og det var igjen tid for sommeridyll og fine besøk, noe som igjen førte til eksperimentering med ripsbuskene. Jeg fortalte en historie om tenner og et eventyr om kjærlighet. Jeg lekte meg med interiørprosjekter og vi fikk en SkoleGutt. Og skolegutten fikk sin første gjeng og mors hjerte ble rørt usendvanlig mange ganger denne måneden. Hverdagen kom og rutiner ble lagt. Jeg undres over menneskesinnet denne måneden.


September Vi møtte Jesus i Hank von Helvete sin skikkelse og ble tilført bøtter og lass av energi. Kaker ble bakt, bursdager ble feiret og Tiriltoppen min fikk enda et eget innlegg i bloggen. Jeg skrev en åpen søknad til en fremtidig arbeidsgiver på bloggen min og skjønner stadig mer at kommunikasjon er noe jeg vil jobbe med, på ett eller annet vis. Bloggen min nevnes i KK, eldstemann fikk se fotballkamp med morfar og jeg forelsker meg i Salma. Jeg er på konsert med Tori Amos og mulighetene byr seg, på grunn av denne kjære bloggen.


Oktober Vi kan endelig teste ut å fyre i peisen og kjenner på hverdagslukusen. Prinsessen viser hvor kort vei det er fra skrik til strålende smil og solen skinner. Dette er måneden hvor vi får en 4åring i hus og det er igjen duket for mange bursdagskalas. Min mor inntar en kommentatorrolle i sosiale medier og gjesterommet / hobbyrommet er endelig ferdigoppusset! Jeg kjenner på kropp og sjel at ting ligger til rette og at jeg nå er klar for nye utfordringer som måtte melde seg – signalene sendes ut i verdensrommet og jeg venter på svar. Jeg oppdager en skatt fra barndommen og får kontakt med gamle bekjentskaper gjennom den. Måneden avsluttes med en skummel og koselig Halloween-feiring.


November En konkurranse avholdes for å få laget en ny header til bloggen min og den helt øverst akkurat nå, ble laget av min søster og hennes kjære. Jeg drar tannlegen min med meg inn i den sosiale medieverden og min hobby begynner med ett å stake seg ut som en jobbmulighet – en relasjon med Home&Cottage er etablert. Jeg skriver om det å være tante og at jeg er så heldig å skulle bli det nå enda en gang, og jeg oppdager at engler virkelig finnes. Jeg sender ut et budskap til verden. Jeg skriver om min julegavepolitikk og går på årets første julemarked. Avgjørelsen tas; Jeg skal starte egen bedrift – jeg er gründer!


Desember Julemåneden er i gang – og mitt hjerte gleder seg! Måneden starter med at verdens beste storebror fyller 6 år, får verdens kuleste marsvin, Nurre, som bursdagsgave og vi samler familie og venner til koselig lag. Jeg får min første kunde og hjertet og hjernen min danser inn i solnedgangen, glad og fornøyd – hånd i hånd. Jeg lanserer en navnkonkurranse for å få navn på bedriften min – men har foreløpig ikke fått et forslag jeg føler meg 100% fornøyd med. Jeg hører En Stor Mann tale og er på skalldyrsaften hos naboen. Det bakes og bakes, men nok en gang skjer det noe med mitt forhold til pepperkaker. Jeg blir tante for tredje gang – og julefreden senker seg…

Så. Det var vårt 2009, eller i alle fall deler av det. Jeg føler meg overbevist om at 2010 komme til å bli fylt av vel så mye farge, glede, gode mennesker, fine opplevelser, rare tanker, finurligheter, teite tanker og store utfordringer, som det 2009 ga oss.

Og jeg gleder meg til alt sammen!

Ønsker de fineste leserene i hele verden det aller, aller beste for 2010! Håper dette året blir selveste Året over alle år for dere og at det dere ønsker dere aller mest på jord, går i oppfyllelse. Fordi dere fortjener det…

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page