top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

R for relasjoner

I dag har jeg blogget om relasjoner på mitt andre blogghjem, nemlig på fagbloggen til firmaet vårt, Valen-Utvik. Dette er en blogg hvor jeg skriver om digital kommunikasjon og sosiale medier – og du kan lese hele innlegget her.


Når man jobber med sosiale medier slik jeg gjør, havner man til stadighet opp i diskusjoner om hva sosiale medier faktisk betyr, hva det gir oss som mennesker og ikke minst; hva ROI av sosiale medier egentlig er. ROI står for return on investment, og er et kjent målebegrep som brukes av bedriftsverden for å forsvare om aktiviter man gjør, faktisk er verdt investeringen eller ei. Selv om jeg naturligvis er enig i at mye kan måles, vi kan ikke kaste penger ut av vinduet uten mål og mening, så tror jeg det er viktig at noen tør å si dette høyt; det viktigste av det viktigste når det kommer til kommunikasjon, er å ha noen å kommunisere med. Å sosiale medier legger til rette for god kommunikasjon med mange, på en måte som gjør at man føler det er en en-til-en kommunikasjon likevel. Selv om det er på facebook, via blogginnlegg eller hva det måtte være.

Det er her gullet ligger, etter min mening. Når sosiale medier brukes med en sånn langsiktighet at man klarer å knytte til seg mennesker som blir som ambassadører for bedriften, når man får følgere som hjelper bedriften med å identifisere flaskehalsen din, som gir deg produktutviklingstips – og naturligvis; som handler hos deg fordi de føler de kjenner bedriften sin på en god, engasjerende og tillitsvekkende måte.

Det var sånn det hele begynte for min del. Jeg har blogget nå i snart 10 år, og det er uten tvil min blogging, og videre min kommunikasjon på facebook, twitter og instagram, som har ført til at jeg kunne etablere mitt selskap og hjelpe bedrifter med kommunikasjon i disse kanalene. Og mye grunnen til at jeg trodde på meg selv nok til at jeg kunne starte eget selskap, var at jeg hadde fått et fantastisk nettverk av fine folk på som ville meg vel, som støttet meg og lærte meg opp – og som heiet på meg, ikke minst! Fine folk som jeg hadde blitt kjent med via sosiale medier, og som jeg nå vil definere som blant mine beste venner!

Mennesker er viktigst! Rause, gode, kloke og fine mennesker – som blant annet de to jeg møtte i går, og som ga meg nok energi og inspirasjon til at blogginnlegget rant ut av meg i formiddag. Og ja, om du vil lese mer om verdien av sosiale medier, for meg, så setter jeg stor pris på om du klikker deg inn her.

Hva synes du er aller best ved sosiale medier?


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page