top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Massasjestav og andre elektriske hjelpemidler

Ok greit, en smule suspekt tittel på dette innlegget og man kan beskylde meg for å lage «Se og Hør»-overskrifter for å trekke nye lesere (om jeg klarte det så vær velkommen nye lesere!), men det er faktisk akkurat disse tingene dette innlegget skal handle om; Massasjestav og andre elektriske hjelpemidler.

Det har seg nemlig slik at denne husfruen begynner å trekke godt opp i årene. Nuvel, muligens en liten overdrivelse (jeg liker i alle fall å mene det), for jeg er er enda ikke 35 år. Dog, det merkes at man har født tre barn, at man har en hektisk hverdag med mye koordinering, planlegging og organisering, at man ikke rører seg så mye som man aller helst skulle og så videre. Derfor kommer min massasjestav så utrolig godt med! Dette er en massasjestav til ømme skuldre, vond rygg og hovne bein – faktisk til stort sett hele kroppen. Ja, kanskje bortsett fra akkurat som det mange tenkte da de først leste massasjestav, men jeg skal definitivt ikke legge meg opp i andres bruk av dette vidunderet.


Vi kjøpte den på en stand på Alnabru en hektisk shoppinglørdag for en god stund tilbake. Jeg synes i utgangspunktet at stands som skal selge meg ting er en utrolig irriterende oppfinnelse. Jeg tenker med en gang TV-Shop og dets elendige produkter. Men – denne gangen var det noe som gjorde at Ekte Mannen og jeg tok oss tid til å høre på hva damen sa. Mest sannsysnlig var det på grunn av damen i seg selv, så at utvelgelsen av selgere er viktig, mener jeg er hevet over enhver tvil. I alle fall; Damen demonstrerte, forklarte og dokumenterte. Massasjestaven hadde infrarødt lys, fungerte dypt inn i musklene og ble brukt på Rikshospitalet på pasienter der. Og ikke vet jeg hva det er som fungerer, men at den fungerer er helt sikkert! Den kommer med tre forskjellige munnstykker til forskjellig bruk / forskjellige muskler.

Jeg har prøvd noe tilsvarende fra OBH Nordica et par ganger, en hadde til og med med to ‘hoder’, men ingen av de har samme tyngde, kraft eller effekt som denne massasjestaven min. Massasjestaven fungerer strålende om man har en Ekte Mann eller annen omtenksom karakter i nærheten, som har lyst til å gi en sliten husmor noen minutters velfungerende massasje, men mye, mye viktigere; Denne går det faktisk helt fint an å operere på egen hånd! Det er noe med tyngden på den, utformingen av den og det at man rett og slett kan legge den bak ryggen, lene seg inntil sofaputen eller noe tilsvarende – og så får man en helt fin effekt!

Når jeg skrev ‘andre elektriske hjelpemidler’ så er det faktisk også helt legitimt lokket. Vi var så heldige / ufornuftige at vi kjøpte oss endel nye møbler og nytt utstyr da vi flyttet inn i BoligDrømmen vår og en av de aller, aller, aller beste kjøpene våre, var vår håndstøvsuger; Electrolux Ergorapido.


Den er lekker og hvit, men det er bare en deilig bonus, for den er så fantastisk enkel å operere, den har god sugeeffekt og den har en to-i-en funksjon; Både håndholdt bordstøvsuger og en gulvstøvsuger. Den er ikke støvsugeren du tar med deg på full rengjøring av hele huset da batteritiden nok ikke varer i mer enn ca 20 minutter eller deromkring, men den fungerer finfint til å de ørti gangene man føler for å støvsuge under bordet etter at ungene har spist. Eller til de ørti gangene man ser at den fine hvite trappen ikke lenger fin og hvit, men heller møkkete og grå. Og den fungerer finfint på alle smulene som man har på både kjøkkengulv og kjøkkenbenk. Det at den er så fin og hvit og pen og se på, gjør at den kan stå fremme og såpass godt kjenner jeg meg selv; Fancy kjøkkenartikler eller hjelpemidler som må stå innerst i et skap eller bakerst i en bod, de kommer dessverre sjelden frem. Men altså, denne er både fin, utrolig behaglig å manøvrere og har god effekt, så den er ofte (ofte!) i bruk.

Sånn – det var denne husmoras tips til en enklere og mer behagelig hverdag, med senkede skuldre og smulefrie gulv. Er det ikke det vi alle drømmer om da?

Og til de som måtte lure; Nei, jeg er ikke sponset av noen som helst. Jeg skriver om de tingene jeg liker og som jeg vil spre det glade budskap om – det være seg kinofilmer, bøker, husholdningsartikler eller hva som helst …»og navna må jeg jo ha’ me’!»

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page