top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Lene blir president!!!


…i alle fall hvis jeg får bestemme!

Jeg prater om forestillingen «Lene for President«, en forestilling som går på Latter (Oslo) med Lene Kongsvik Johansen i alle roller. Jeg var nemlig så heldig, at jeg ble trukket ut som en av Kamilles abonnenter som fikk 2 gratisbilletter til showet i går.

Ekte Mannen og jeg skulle gå på showet, men etter litt barnevaktproblemer, ble han byttet ut med søster Marianne i stedet – og vi koste oss virkelig!

Vi møtte opp, fikk en velkomstdrink i hånda og allerede da var opplegget satt; Dette var husmødre på vift. Velkomstdriken var et glass champagne («Gud, dette går jo rett i fletta med en gang.») med et sånn kirsebær i bunn. Ikke ekte kirsebær altså, men sånn man får i disse fruktcoctailgreiene. Forferdelig ekkelt og nå fikk jeg bekreftet at det syntes mange andre også, for det var nesten ingen som spiste disse bærene («Unødvendig bruk av penger, altså».)

Vi fikk møte mange forskjellige karakterer i løpet av showet og det var skummelt høy gjenkjennelseseffekt! Enten at vi kjente oss selv igjen (‘Husmor som realiserer seg selv gjennom interiør og oppussing’… kremt!) eller kjente igjen andre vi kjenner; Sentralborddama, ManneMannen, Fjortissen, Vestkantfruen… Og helt til slutt ble vi rett og slett litt redd; Hun hadde nemlig en karakter som var en liten jente, kanskje 4 år eller noe slikt. Og både jeg og søster Marianne skjønte at denne jenta, en anelse bortskjemt, krevende og bestemt, fint kan være et fremtidssyn av våre små snupper om noen år. Men pytt… Moro var det!

Showet anbefales på det sterkeste! Lene har skrevet nesten alt av tekst selv og mye av musikken og den timingen hun har, det hun får til med enkel mimikk og karakterfakter, er helt utrolig! Etter endt show, fikk vi goodiebag i ekte Oscar-stil. Eller kanskje ikke helt Oscar, da. Det var ingen iPhone, designerklær og eller juveler. Men det var et par utgaver av Kamille, litt sminke fra L’Oreal, en lipgloss fra Lypsyl, litt IFA pastiller og noen intimvåtservietter. Men slikt er godt nok for husmødre på tur; «Å, så kjekt. Alltid greit med ting som er gratis.»


Etter forestillingen var slutt, ble det nesten for dumt å dra hjem. Vi var jo tross alt to husmødre med barnefri og kvelden var forholdsvis ung. Eller, vi var temmelig trøtte, klokka snek seg mot halv ni og vi kjente at sofaen lokket. MEN – vi kunne ikke la sjansen gå fra oss, magen rumlet og vi bestemte oss for å fortsette kvelden på Big Horn Steak House på Aker Brygge. Fryktelig uvant å kunne velge og vrake i steder vi kan gå, uten å tenke på barnevogn og barnevennlig mat, men utrolig deilig! Vi følte at vi var skikkelig *crazy* som gikk ut og spiste sent (jeg gjentar, klokken var enda ikke halv ni), men det er tydeligvis da fintfolk spiser – for det var temmelig fullt der. Er man på restaurant, så er man på restaurant – dvs vi klarte ikke å beherske oss. Det ble biff, masse tilbehør, salat, dessert, kaffe og en flaske rødvin på deling. Det er bare å innrømme det; Husmødrene ble på liten snurr, akkurat passe til at vi begynte å bekymre oss for morgendagen, hodepine og det hele. Men ikke nok på en snurr til at vi ikke ristet på hodet og kommenterte de rundt om på de andre bordene som natten tydeligvis var ung for og som hadde runde på runde med shots foran seg. Jeg hadde faktisk ikke trodd at Big Horn var stedet for shotsrunder, men det var det altså. Nice to know.

Det er så greit å utvide horisontene sine med slike kvelder! 😉 Begge deler anbefales, både show og middag på Big Horn – særlig med søster Marianne, da er man sikret suksess!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page