top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

God service er uvurderlig!

I kveld har herr og fru VU ankommet en av våre absolutte favorittbyer, nemlig Bergen. Vi skal i bryllup til særs skjønne folk på lørdag, har vi booket inn samjobbing og workshop med kloke hoder i Sky Kommunikasjon i morgen – og ellers skal dagene brukes flittig til jobbing, sosialisering og nyting. Dette er en av de første utfluktene på lenge som herr og fru har vært på vift uten vårt lille sirkus av Småtroll, og selv om det kjennes litt rart og ømt for mammahjertet, kjennes det jaggu litt stas også.


Nydelig blomstring

Bergen møter oss med nydelig blomstring


Kjærestetur til favorittbyen Bergen

Da vi visste vi skulle ut på vift, bare vi voksne, gjorde vi litt enkel research for å finne ut hvor vi skulle bo. Vi kjenner mange fine folk i denne byen, og bor ofte og helst privat hos gode venner, men akkurat denne gangen tenkte vi at vi skulle booke oss inn på hotell. Vi elsker å lage litt jubel ut av jobben vår, og hotellsenger, hotellfrokost og hotelluksus er slettes ikke å forakte. Men, nettopp på grunn av at vi stort sett bor privat i denne byen, hadde vi heller ikke særlig oversikt over hvilke hotell vi burde bo på. Vi kjenner til flinke folk i ulike hotellkjeder, og takket være alltid serviceinnstilte og behjelpelige Robert Holan, verdens beste hotellsjef på Hotel Grand Central i Oslo, ble vi tipset om et hotell som var under bygging og som skulle stå ferdig til vi ankom byen, nemlig Comfort Collection Hotel Oleana. Et helt fresht, nytt og veldig sentralt hotell rett ved den blå stenen og på Ole Bulls plass – det var virkelig akkurat det vi ønsket oss, og rommet ble booket.


Lite visste vi at fine deltaljer  som dette fra restauranten på Hotell Oleana ventet på oss

Lite visste vi at fine deltaljer som dette fra restauranten på Hotell Oleana ventet på oss


Etter syv herlige timer på toget (vi elsker NSB, tog og den herlige husmorferien syv forholdvis analoge timer gir oss), tuslet vi gjennom Bergen by og ankom Hotel Oleana. Vi var spent, det skal innrømmes, for dette hotellet åpnet for kun 4 dager siden – men det viste seg raskt at det virkelig ikke var noen grunn til bekymring!

Man kommer uendelig langt med god service!

Idét vi åpnet inngangsdørene, ble vi møtt av sterke farger og en lobby som ikke minnet om en tradisjonell hotellobby i det hele tatt. Da vi henvendte oss til resepsjonen, ble vi også møtt av en mottakelse vi ikke er vant med – og det uten at det er til forkleinelse for andre hotell i det hele tatt. Her strålte nemlig Monika mot oss, og sa «Ah, så det er du som er Astrid, ja!» da jeg sa navnet mitt. Jeg forstår jo at navnet mitt dukker opp på skjermen hennes, sikkert på en liste over gjester de venter på skal ankomme, men det spiller ingen trille for meg. Jeg opplevde det som at hun virkelig hadde ventet på meg – at hun nesten hadde gått rundt på hotellet med sommerfugler i magen, og bare gledet seg til akkurat jeg skulle komme. Og når man klarer å gi gjestene sine en sånn velkomst, ja, da har man virkelig gjort det aller, aller meste riktig fra starten av.


Monika og Steinar stråler bak respesjonen på Hotell Oleana

Monika og Steinar stråler bak respesjonen på Hotell Oleana


Hun fulgte videre opp med et spørsmål om hvordan det gikk med ungene våre, om de var vel plassert hos barnevakt, og akkurat dét er et litt større mysterie for meg. Det kan godt hende jeg nevnte det i min bestilling, men det husker jeg i så fall ikke (jeg booket online), og det kan også være at jeg nevnte det da jeg ringte for å høre om de virkelig ville klare å åpne til 1. juni som planlagt, ettersom det var litt kritisk for oss som skulle komme 4. juni.  Om det ikke er fra noe jeg har oppgitt, så er det naturligvis fortsatt ikke noe vanskelig å finne ut, da man kan ta et raskt google-søk på meg, så finner man ut det aller mest om hvem jeg er, hva jeg gjør og hvor mange barn jeg har. Men det i seg selv synes jeg er kult at de gjør, så da er jeg fortsatt like imponert.

Ekte kjærlighet i jordbær og brownies

Vårt møte med Monika i resepsjonen skulle virkelig ikke bli den siste gangen vi ble mektig imponert i dag. Vi tok heisen opp i 4. etasje til vårt rom, og for å si det sånn; jeg anbefaler at dere booker rom i 4. etasje damer, for det som møter dere når dere går ut av heisen der, er virkelig verdt et opphold i seg selv 😉 Jeg legger ikke ut bilde av det her, men sving kjapt innom snapchat’n min, så ser dere hva jeg mener (heter @astridvu der også).


Brownies, jordbær og en fantastisk hyggelig hilsen

Brownies, jordbær og en fantastisk hyggelig hilsen


Vi fikk et fint rom vendt mot Ole Bulls plass, akkurat slik vi håpet på, og selv om ikke rommet var veldig stort (jeg er litt usikker på om det er stort nok for min yogaøkt i morgen tidlig, men det skal vi nok få en ordning på), så var det fantastisk fint! Høyt under taket, fantastiske senger, fint interiør og alt det man trenger på et hotellrom. Og akkurat da vi trodde vi hadde fått med oss alt som var å se på rommet, så vi det stod noe i vinduskarmen – og det var intet mindre enn et osteklokkefat med brownies og ferske jordbær, samt en veldig koselig lapp med en hilsen fra resepsjonen. Jeg vet at denne hotellkjeden byr på kaker og slikt i lobbyen hver ettermiddag, men det at de hadde tatt seg bryet med å gjøre klart det på rommet vårt for oss – og ikke minst; skrevet en hyggelig lapp og ønsket oss et fint opphold – sånt går rett i hjerteroten min!

Det lille ekstra

Det er godt innarbeidet i Norge at hotellene byr på frokostbuffét inkludert i prisen, men her på Clarion Collection byr de jammen på kveldsamat også. Og ikke kun brødskiver og kornblandinger, men i kveld ble det faktisk servert raspeballer, saltkjøtt og rotmos – og det at vi kunne nyte en vestlandsk delikatesse uten engang å gå utenfor hotellet, og at det hele er inkludert i prisen – det er virkelig det lille ekstra for meg.

Om jeg skal pirke på noe som helst, sånn for å gi Hotell Oleana noe å strekke seg etter, så blir det at vannkokeren på rommet får selskap av en kaffemaskin – og at det stod slippers å ventet på oss på rommet da vi kom (for det har jeg nemlig glemt å ta med meg denne gangen). Men som sagt; det blir mest for å ha noe å pirke på, og terningkastet for denne hotellopplevelsen så langt, ligger nok på en god 5+!


Vestlands delikatesse - raspeballer med saltkjøtt og rotmos

Vestlands delikatesse – raspeballer med saltkjøtt og rotmos


Akkurat for øyeblikket sitter herr og fru VU i deilige sofaer i lobbyen på hotellet, med god drikke i glasset, sløy musikk på anlegget og hver vår mac i fanget. Dette liker vi! Dette er #jobbogjubel for oss! Snart skal vi traske opp til vårt fine hotellrom og ta igjen noen sårt trengte søvntimer – før en ny dag gryr med uante muligheter av alt fra deilig hotellfrokost, god samjobbing, fine samtaler og et strålende Bergen som bader i sol!

Jeg elsker denne byen og nå elsker jeg jammen dette hotellet også! ♡


Lobbyen på Hotell Oleana

Lobbyen på Hotell Oleana


Om du rasker deg på inn på snapchat (@astridvu) i løpet av de neste 24 timene, får du med deg mange snaps fra vårt første møte med dette hotellet – og ja, da får du se en naken mannerumpe og et lite hoftevrikk også! Jeg røper ikke hva som var et kunstbilde på veggen og hva som ble levert av EkteMannen, men ta gjerne en titt på snap om du er nysgjerrig 😉 Du kan gjerne følge facebooksiden til bloggen min, så får du med deg alle innleggene som kommer ut (og litt av hvert annet som jeg deler der), og du finner meg på instagram her.

Anbefaler at du også svinger innom bloggen til EkteMannen – da han har skrevet om en god del mer ved gårsdagen og har en litt annen vinkling enn det jeg har i mitt innlegg. Her finner du hans innlegg «Fra Oslo til Bergen med sola i bagasjen».

…og før noen spør; nei, dette innlegget burde ikke vært merket i toppen som reklame, for dette er skrevet helt og holdent ut fra egen genuin begeistring og uten noe som helst samarbeid eller rabatt fra Nordic Choice eller Hotell Oleana. Jeg liker å gi flinke folk og bedrifter tilbakemelding på at jeg synes de er flinke, og jeg synes absolutt at Hotell Oleana har fått til mye bra på sine 4 dager i drift. Faktisk så mye bra at det måtte boble over i dette blogginnlegget! 

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page