top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Late romjulsdager er gull verdt!

Jeg elsker romjulsdagene!


Alle er dessverre ikke like heldige som oss selvstedig næringsdrivende på dette området. De som ikke kan eller vil ta ut feriedager i romjulen har fått en romjul med veldig mange arbeidsdager i år, men jeg mener fast bestemt at alle som vil, skal få fullstendig fri i dagene mellom jul og nyttår. At det ikke går opp i forhold til behovet samfunnet har for arbeidskraft, velger jeg å kalle en magisk variabel som løser seg selv i denne kabalen. For så fast og fullt tror jeg på det gode ved å ha fri i akkurat disse dagene!Vår jul har vært akkurat så rolig, fin og magisk som jeg drømte om. Neivel, så ble jeg ikke ferdig med alt jeg gjerne skulle ha gjort før jul. Jeg fikk hverken bakt sandkaker, lagd lefser eller fløtekarameller. Jeg fikk heller ikke bakt brød til 1. juledagsfrokosten, men folk ble jammen mette av brød fra butikkene også.Vi har kost oss med mine søstre, deres respektive nære og kjære, og våre foreldre. Vi har spist grøt på julaften formiddag, vi har vært på julegudstjeneste og vi har laget, servert og spist ribbe med alt som hører med av godt tilbehør. Vi har hatt besøk av den ekte julenissen, åpnet et hav av pakker og vi har rukket å være takknemlig for hver gave vi fikk. Vi har hatt deilig og lang frokost dagen etterpå og vi har spurt hverandre spørsmål fra en quizbok vi fikk til jul. Alle de viktigste ingrediensene som tilsammen utgjør En Perfekt Jul for oss!Romjulsdagene har vært deilig og underlig planløse. Ettersom oppgavene for VU har gått rett i skyene i løpet av 2010, har jeg kjent litt på det at det alltid er noe jeg burde og skulle gjøre. Om jeg gjør det ene, burde jeg nok gjøre det andre i samme slengen. Enten på jobbfronten, hjemmefronten, ligge-i-forkant-fronten, redde-stumpene-i-etterkant-fronten og jammen-vi-må-huske-å-kose-oss-også-fronten. For eksempel kan det å gå på do, strengt tatt kombineres med både litt jobbing og litt avslapping, kan det ikke?Så kom altså disse romjulsdagene… Naturligvis er det fortsatt ting jeg kan gjøre. Ting som bør gjøres er også tilstedet, men allikevel er dette av slik art at jeg klarer å prioritere det vekk. Heller kjenne på følelsen av å ha en hel dag uten planer. Uten skulle, må og burde… Disse dagene har vi endt opp med å bruke til å se julefilm med ungene, til en kinotur, til å bygge lego og til å lese avisen. Alt godt akkompagnert av god kaffe og julesmåkaker. Straks er det klart for en familietur ut i Winter Wonderland, altså Skiptvet i Østfold, på julebesøk til svigers – og vi gleder oss! Enda mer av ro, god mat og godt selskap – og vi kjenner det lader batterier og gjør oss klare for en god start på 2011!


Håper du har anledning til å nyte romjulsdagene som best du kan, om det enten er på jobb, hjemme eller i familiebesøk. Her har vi enda noen dager igjen, inkludert en hyggelig samling av fine folk og ny runde med god mat på nyttårsaften, før vi er igang med hverdagen og 2011, og jeg tror fullt og fast på at disse romjulesdagene godt kan brukes til å lade batteriene våre!

Ta godt vare på hverandre, folkens!Bildene i dette innlegget er fra formiddagen på julaften. Siste touch på bordet, unger kledd til fest og litt ventetid gjøres unna med julehefter, før vi skulle over til mine foreldre for å spise julegrøt. En deilig stund før selve Julaften braker løs…

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page