top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Kaffepause av gull

Jeg elsker dager som i dag!

Formen min har vært litt pjusk gjennom helgen og jeg sørget derfor for at det stod ‘hjemmekontordag’ i kalenderen, både i dag og i morgen – og det er fint på flere måter. For det første får jeg litt kontroll og oversikt over arbeidsgoppgavene mine, og får krysset ut noen av de mange punktene på listen min. Listene mine kan dere for øvrig sniktitte på i mitt forrige blogginnlegg – og guri, så gøy med så mange som er inne og leser da – tusen takk!

Chemex-kaffe slik gjør du det

Noe annet som er deilig med å ha en hjemmekontordag helt uten utflukter ut av huset, er at man kan ta seg tid til å lage seg litt mer langsom kaffe. Høres fjollete ut, I know, men slikt er faktisk ekte hverdagslykke for meg. Så da er det frem med Chemex’n, vannkoker, kaffekvern og spesialfilteret, og så nyte prosessen. Det tar ikke alt for lang tid, og med en fin sang på radioen og strålende sol inn gjennom (de utrolig møkkete) vinduene, så er såntno’ energigivende for meg.


Det tar litt mer tid enn å lage traktekaffe eller med Nespresso-maskinen, men det blir jo så mye bedre smak! Og så er det nesten som meditasjon å følge med på drypp, drypp, drypp… Okay, jeg er litt rar, men sånn er det altså. Små gleder som dette her, gir meg flust av energi – og har gjort at todo-listen min for i dag har gått unna i en fei!

Sånn lager jeg min nydelige Chemex-kaffe;

  1. Finner frem kaffekvernen og kverner ca 60 gram kaffe

  2. Setter filteret i Chemex’n (med tre lag frem mot helleåpningen og ett lag bak), og dynker filteret i vann fra vannkokeren

  3. Heller ut det vannet og setter Chemex’n oppå den digitale vekten og nullstiller

  4. Fyller opp den nykvernede kaffen så det står totalt 56 gram (til 0,8 dl vann)

  5. Lager en liten grop midt i kaffen med bakenden på en skje

  6. Koker opp 0,8 dl vann (og heller det gjerne over i en kanne med tynn helletut)

  7. Heller oppi nok vann (i midten) til at kaffen dekkes og lar den ‘blomstre’ (luften bobler opp)

  8. Heller resten av vannet i en tynn stråle i en liten sirkel midt i kaffen, sakte, til 0,8 dl vann er tømt oppi

  9. Lar vannet dryppe seg gjennom – et voila! Verdens beste kaffe er klar!

Kaffepause

Klare for kaffepause i VU – og ja, det smakte helt nydelig!

Chemex anbefales virkelig på det varmeste. Jeg oppdaget dette da vi bodde en sommer i en AirBnb-leilighet i København og de vi leide av hadde en Chemex. Jeg forelsket meg både i metoden og hvor rent og ‘mykt’ kaffen smakte, og nå lager jeg det hjemme innimellom, når jeg har tid og lyst. I dag brukte jeg kaffebønner fra Solberg & Hansen, av typen «Julekaffe», og det funket strålende – det var ikke et snev av jul over den kaffen der.

Nå skal denne fruen gå en tur (med podkcast på øret) og ta litt styrketrening på det nærmeste treningssenteret her. Bare så dere ikke tror at «nye vaner og nytt fokus i mars»-prosjektet er ferdig eller glemt, altså 😉 Jeg ønsker dere alle en nydelig kveld – og husk; har du tips eller ønsker til noe du vil jeg skal skrive om, så fyr løs i kommentarfeltet!

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page