top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Justin Bieber – I’m a belieber!

I går gikk den første av tre Justin Bieber-konserter av stabelen i Telenor Arena. Gode venner vant to ekstra billetter, og vi fikk dermed muligheten til å impulskjøpe ståplassbilletter til Justin sin første ordentlige konsert i Norge – og vi angrer absolutt ikke!

Vårt eldste Småtroll (gutt, 9 år) har lenge sett på Justin Bieber som sin store helt (både musikalsk og stilmessig), og til tross for at gutta i klassen hans nok ikke ser på det å gå på Justin Bieber-konsert som det kuleste av det kule, var vår gutt aldri i tvil; han ville på konsert! Det synes jeg er tøft gjort i hans alder – og derfor var det rett og slett fantastisk gøy å få muligheten til å gi gutten vår denne opplevelsen!


Ettersom dette ble bestemt samme morgen som vi skulle på konsert, på en dag som allerede var fullpakket av foredrag og annet jobbrelatert, fikk jeg ikke gjort de forberedelser jeg nok ville gjort om jeg hadde hatt litt mer tid til å tenke meg om. Men det kan jo hende det finnes noen andre der ute, som skal på konsert i dag onsdag eller på torsdag, som kan ha nytte av mine erfaringer og tips?

Dørene åpner for innslipp til Telenor Arena kl 1830, og vi følte oss lure som da ikke dro fra sentrum før i den tiden. Da så vi for oss at alle ville Beliebers hadde stått i kø i timesvis, og ettersom politiet og sikkerhetsvaktene hadde forberedt innslippet så godt denne gangen, tenkte vi at vi da kunne komme dit og spasere rett inn. Det var rett og slett veldig, veldig feil… 😉

Justin Bieber i Telenor Arena, 16. april 2013


Tips om du skal på Justin Bieber-konsert med barn;


 1. Ta Shuttelbuss fra sentrum, ved Albehaugen (ovenfor rundkjøringen ved Nationalteateret) eller Dronningens gate (ved Oslo S). Den koster 100 kr per pers (vanlige Ruter-kort gjelder ikke), og billetten gjelder tur / retur (ingen sjekket våre billetter på returreisen, men det skal gjøres, så ha billettene klare!). Disse bussene går i skytteltrafikk fra sentrum til Telenor Arena, og vi hadde ikke problem med å få kjøpt billett eller få plass. Flust av folk står i gule vester klare til å hjelpe deg. Biler får ikke lov til å stoppe ved Telenor Arena og det står flust av politi og vinker biler videre, så det nytter ikke å skulle kjøre den håpefulle på konsert. Velg Shuttelbuss eller gå fra Lysaker! (Oppdatert: om du

 2. Uansett om du har sitteplass eller ståplass, køen inn til Telenor Arena er den samme (jeg vet ikke hva som gjelder for VIP-billetter eller golden / diamond circel dessverre). Idet man går av bussen, er man igang med å bli fortalt hvor man skal gå – og det er bare å følge strømmen.
Sikt mot venstre del av dette bildet, for å komme raskest til slusen

 1. Etterhvert kommer man til en stor, åpen grusplass, og til tross for at vi kom etter at innslippet hadde begynt; på denne plassen står man som sill i tønne. Det regnet når vi stod der (og jeg skulle gjerne ha planlagt bedre slik at jeg hadde med meg regnponcho eller paraply), og heldigvis er værutsikten bedre for de to neste konsertene. Likevel; vær forberedt. Vi ble klissvåte fra innerst til ytterst, men dere som skal disse dagene bør antakelig tenke mer på solkrem og nok vann. Ha på gode sko og ha gjerne med deg mat, men sørg for å ha spist og drukket godt på forhånd. PS: De spiller Justin Beiber-radio over høyttalere der, så det er faktisk riktig så hyggelig!

 2. På denne store plassen stod vi nok i ca halvannen time, og gikk kun et par skritt frem her og ett par skritt der. Sikkerhetsvakter deler køen med ujevne mellomrom, for å få bedre kontroll, og da gjelder det å være våken. Vi valgte feil kø mange ganger, fordi vi ikke visste hvor utgangen var, men om du får sjansen; alle skal ut gjennom en og samme sluse, så velg helst køen som er nærmest hjørnet på Telenor Arena (ut mot veien).

 3. Ved innslusingen sjekker de at du ikke har med ting du ikke skal inn, som vannflasker, paraplyer og slikt (og det var helt grusomt hvor mye søppel som folk hadde slengt fra seg her – det så ut som en søppelhaug!), men etter innslusingen går det betraktlig raskere. Da gikk vi i raskt tempo i en guidet bane mot Telenor Arena. Det var noen runder frem og tilbake, opp og ned på fortau, men når vi nærmet oss Telenor Arena var det godt merket med hvor hver enkelt inngang var (ift hva som står på billettene).


Hadde jeg valgt på nytt, skulle jeg jammen kommet enda senere enn vi gjorde! Da tror jeg man bare kan spasere rett inn…

Dårlig bilde tatt i farten, men SE på alt det folk slenger fra seg! 1. Vi hadde gjerne valgt sitteplasser om vi hadde fått sjansen – men faktisk ikke om vi visste det vi nå vet. Om du ikke har de sitteplassene som er absolutt nærmest scenen (på høyre og venstre side), så er faktisk ståplasser det som er mest fleksibelt og greit, synes vi. Helt foran scenen var det kanskje fullstendig kaos og press, men resten av gulvet på Telenor Arena var rett og slett fullstendig overkommelig. Derfor; har du ståplasser, og ikke er oppsatt på å stå absolutt helt først, kan du ta det helt med ro og slentre inn på Telenor Arena når det passer deg 🙂

 2. Vi ville stå bakerst akkurat denne gangen, av flere grunner. Det var vårt Småtroll sin første konsertopplevelse, vi var lite forberedt (manglet ørepropper, sukkerholdige ting osv) og ettersom konserten var såpass sent, ville vi slippe timesvis med køståing for å komme oss hjem. Selv om Småtrollet sa «Ååååh, kan vi løpe helt frem til scenen?» med en gang vi kom inn, så modererte han seg selv ganske tidlig i konserten. Han syntes lyden var høy (musikken), men det at alle jentene skrek så høyt, var nok likevel det som gjorde at han gjerne ville ha ørepropper. Det er et helt vanvittig lydnivå på fjortiser som hyler! Vanvittig kult, men vær forberedt på barns ører!

 3. Justin Bieber gikk vel på scenen ca kl 2115 (noe jeg egentlig synes er litt sent for denne type konsert), og vi så folk komme inn i Telenor Arena omtrent helt frem til han gikk på scenen – og de kunne allikevel spasere seg forholdsvis langt frem på gulvet, mot scenen. Derfor; ikke stress!

Vi stod bakerst, men så mye mer av showet, Justin og det hele, enn det disse bildene tyder på!

 1. Man får som sagt ikke ta med vannflasker inn på konserten, men man kan kjøpe drikke, pølser, chips – og fine Justin Beiber-artikler der inne. Jeg vet ikke hvordan det er når man står andre steder enn der vi stod, men vi opplevde ikke noe stress eller mas med å handle slikt heller.

 2. Vårt Småtroll hadde vært litt skeptisk til mitt forslag om at vi skulle snike oss ut mot slutten av konserten, for han ville ha med seg absolutt alt – men også på dette området justerte han seg inn i løpet av konserten. Det ble nok rett og slett for sent, for mange inntrykk og for høy lyd til at han måtte ha med seg absolutt hele, så til slutt var det han som lurte på om vi skulle gå nå. Han er egentlig en særs utholden sjel, så jeg tenker dette kan være nyttig info å ta med seg inn i de to neste konsertene.

Justin Bieber hadde et FANTSTISK show, med sang, dans, videoer og kommunikasjon med publikum!

…og noe av det vårt Småtroll var veldig opptatt av; han hadde lasershow!

 1. Da vi skulle gå, var jeg veldig spent på om det var voldsomme køer og lang tid før vi kom oss til bussene tilbake til byen. Jeg hadde forstått det sånn at man kunne glemme å ta taxi, fordi de ikke fikk lov til å komme til Telenor Arena – men det er feil. Om du ønsker taxi, kan et tips være å forhåndsbestille til når du vet du vil hjem (konserten sluttet ca 2230), og få taxien til å møte deg ved f.eks. Hotell Expo eller et annet kjennemerke i nærheten av Telenor Arena (for nei, de får ikke kjøre helt frem).

 2. Ut av arenaen gikk det veldig greit, men det er samme vei tilbake som det er inn. Et lite stykke å gå, men det står folk med ropert som rettleder deg underveis. Vi kom faktisk med på den første bussen fra Telenor Arena ned til sentrum, og det sto busser i fleng og ventet – så det tror jeg kommer til å gå veldig greit selv om du ikke er blant de første. Bussene stopper ingen steder underveis, før de har kommet til Oslo S (en sidegate).

 3. Oppdatert; basert på info i VG i dag, om tilløp til kaos da 23.000 konsertgjenger skulle slippes ut av Telenor Arena i går, vil jeg igjen understreke fordelen med å snike seg ut før siste sangen spilles. Og, ikke press, dytt eller løp folkens – det er da skumle ting kan skje!

 4. Oppdatert (takk Karina!); Når du kommer ut, så er Lysaker/tog/taxi til venstre og busser til høyre. Dvs hvis du IKKE skal med buss, så behøver du ikke gå tilbake samme vei tilbake som når du kom inn.

 5. Et lite spesialpunkt for folk fra Nesodden; det er satt opp båter fra Lysaker Brygge kl 2230, 2330 og 0030, men da må man altså gå dit. Vi havnet i strømmen mot bussene, og hadde egentlig ikke visst hvordan vi hadde kommet oss til Lysaker brygge. I tillegg var vi kliss våte og ville komme oss fort inn! Ruter sier at det ikke settes opp ekstra båter fra Aker brygge, men den berømte manglende båten 2315, gikk faktisk likevel!

Takk for en fantastisk kveld, gutten min

Oppdatert;

Vil du se VIRKELIG gode bilder tatt under gårsdagens konsert? Da anbefaler jeg at du sjekker ut dette albumet til Eirik Helland Urke på Flicr.

Skal du på Justin Bieber i dag eller i morgen?

Gled deg til en FANTASTISK kveld!

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page