top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Juleverksted og desemberlykke

Jeg virkelig elsker desember!

Dette er måneden hvor det er deilig mørkt ute, stearinlys og peisen brenner stort sett hele døgnet, og kos står virkelig i høysetet! Denne måneden får jeg utløp for mitt enorme behov for å dille og dalle med alt fra gaver, kort og sosiale lag, til mat, interiør og mennesker. Et av desembers faste holdepunkter, er det årlige juleverkstedet. Vi har arrangert det siden før vi fikk Småtroll, så det er godt over 10 år siden oppstarten nå – og i motsetning til hva mange tror; det medfører ikke veldig mye ekstra mas å arrangere noe slikt midt i desember.

…stille før stormen; huset er klart for juleverksted!

Juleverksted hos oss handler om å invitere flust av de fineste folka vi kjenner, barn og voksne, og å ha åpent hus stort sett hele dagen og kvelden, slik at de fine folka kan dingle innom akkurat når det passer dem best. Jeg har et hobbyrom stappfullt av materiale til juleverksted, så der gjelder det bare å bære opp kurvene fra hobbyrommet til vårt spisestuebord, slik at dette materiale blir brukt til noe hyggelig og alle får laget noe de har lyst til. Ellers byr vi på klementiner, julekaker (kjøpte, ettersom hjemmeproduksjonen ikke er igang enda), julegodteri, julebrus, gløgg og grøt – og hva slags servering du får, avhenger helt og holdent av når på dagen du kommer. Vi deler så lenge vi har, av det vi til enhver tid har – enkelt og greit.Så der ser dere – det trenger slettes ikke være så avansert og stressende, om vi selv ikke gjør det til det. For oss handler det om å gjøre litt innkjøp i forkant, sette av en full dag til sosialisering og kreativ julemoro – og deretter å koste opp glitter fra de merkeligste steder i lang, lang, lang tid etterpå. Og det er det virkelig verdt for å få sosialisere med over femti fine folk en strålende søndag i desember!

Adventsgrenen er pyntet med hjemmelagde julehjertekurver!

Det satt litt langt inne hvordan man lagde slike hjerter, men når vi først kom igang, ble dette en schlager for mange av oss!

Faktisk, i år har vi bestemt oss for å kjøre juleverksted to ganger her i huset, så i morgen går vi igang igjen. Da er det eldstebror Småtroll som har fått invitere hele klassen med foreldre hjem til oss på juleverksted, som en sosialiseringsaktivitet for barn og foreldre i hans klasse. Da kommer kurvene fra hobbyrommet opp på spisestuebordet igjen, en ny dose klementiner handles inn og den hjemmelagde pepperkakedeigen vi ikke rakk gjøre noe med på søndagens juleverksted, blir forhåpentligvis stanset ut til fine pepperkaker i morgen kveld. Og alt dette mens en ny, stor støvsky av glitter legger seg i alle kriker og kroker i hjemmet vårt.Desember, I think I love you!Følg gjerne bloggen på facebook ved å klikke her: I just had to tell you so

Likte du det du seste? Del gjerne videre ved å klikke på knappene under eller legg igjen en kommentar!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page