top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Jeg har sett lyset!


Det er så godt å se lyset innimellom!

Ja, jeg vet at vi her sørpå ikke skal klage – vi har tross alt ikke mørketid mange måneder av året. Men jeg må likevel si at det merkes på energinivået og jeg-kan-fikse-alt-i-hele-verden holdningen at jeg i dag kunne titte ut av vinduet og skimte litt blå himmel. Noen solstråler klarte i tillegg å lirke seg gjennom mine møkkete vinduer og lykken var bortimot fullkommen.

Hvor mye ekstra energi utgjør dette da, lurer du kanskje på. Ikke? Jeg forteller det likevel. Det utgjør nemlig en god del. Faktisk så mye at jeg til frokost i dag kokte meg egg! Jeg elsker å styre og stelle istand til besøk, men når jeg lager mat kun til meg selv – da blir det ofte bare enklest mulig, mest mulig effektivt. Men – i dag ble det altså egg. Egg og laks og en stor kopp kaffe ved siden av. Himmelsk var det – og energien fortsatte å strømme på.


Dagen i går var litt grå og trå. Ikke fordi så mye gikk galt egentlig, men mer at formen var litt pjusk, en forkjølelse var i anmarsj og agendaen vokste seg større og større, uten at jeg følte at jeg hadde helt dreisen på det som tegnet seg opp. Så hva var det som gjorde at dagen i dag ble så mye bedre? Sånt liker jeg å forske litt på.

  1. Det ovennevnte lyset spilte garantert en stor faktor for at dagen begynte bra – og da baller det gjerne på seg med gode ting etter hverandre. Merkelig det der.

  2. Jeg fikk et ekstremt godt tips, både i forhold til min egen blogg, men viktigst ift min bedrifts gryende hjemmeside og ift mine kunder. Ting begynner å falle på plass nå og skuldrene senkes. Takk, Carsten!

  3. Etter å ha oppdatert Ekte Mannen på at jeg utsatte byturplaner for å forsikre meg om å ikke bli syk (har da slettes ikke tid til det nå – når har man egentlig det?), så fikk jeg mail tilbake:


Samlet sett, i tillegg til at jeg i dag faktisk klarte å få fyr på peisen og hadde en god frokost innabords, gjorde at jeg møtte dagen med et stort smil. Hvem ville vel ikke det med et sånt utgangspunkt?

Og – smiler man, tiltrekker man seg gode ting – det er jeg overbevist om. Som et eksempel, kan jeg informere dere som følger min bedriftsidè med nysgjerrige øyne; I dag var det nok en i min vidunderlige bekjentskapskrets som henvendte seg til meg for å få tilbud på mine tjenester! Helt fantastisk! Selskapet der forhandler noe av det råeste jeg har sett på lenge og for en gadget-freak som undertegnede tross alt er, så gleder jeg meg til å sy sammen et forhåpentligvis så godt tilbud til denne bedriften, at jeg får jobbe med å spre det glade budskap om denne gadgeten til alle som vil høre på.


Denne gode følelsen jeg har hatt i hele dag, ble ytterligere forsterket da vår eldste kom hjem fra skolen. Først så han på meg med bedende øyne. Dette betyr som oftest ett av to: 1) Kan jeg spille på DS’n? eller 2) Kan jeg få litt godis? Men nei, han spurte pent om han kunne få skalken til det nybakte brødet. Gumlende på brødet utbrøt gutten med det store hjertet; «Mamma, nå MÅ vi hjelpe barna på Haiti! En dame lå under ruinene, men nå er hun oppe. Og det kan komme etterskjelv. Det tror jeg er det samme som at denne kaffekoppen detter i bakken og knuser!» Naturligvis skal vi hjelpe barna på Haiti, gutten min – selvfølgelig skal vi det. Og mens jeg sitter og skriver dette her, så dumper det jammen meg et fint hjerte ned på det lille skatollet mitt. «Til deg mamma, I love you!» – før han går bort og klyper lillebror i rompa og starter en bitte liten kranglekrig. Ah, hvor jeg elsker disse barna mine!

Men, nå skal jeg ta med meg denne gode følelsen opp i loftstuen hvor våre to små prinser sitter og venter på å se Det store korslaget sammen med mamma, pappa og en stor bolle med kyllingvinger.

Håper du har en god helg foran deg, fylt med de aller beste folka og de varmeste opplevelsene, sånn at du kan møte mandagen med energibatteriene godt ladet opp. Og hvem vet, kanskje vi får se lyset igjen i løpet av helgen?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page