top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

♥ is in the air

22. juli 2010. I dag har min minste lillesøster, Jannicke, vært kjæreste med sin kjære Esben i akkurat 10 år. Vi som kjenner Esben godt, vi vet at han ikke lar en slik sjanse, et rundt tall og et perfekt jubileum, gå fra seg – så vi visste denne dagen ville innebære ordentlig gave, fantastisk hjemmelaget kort og feiring med stil. Og slik ble det; de feiret med deilig middag på Dinner, Esben hadde brukt sine kreative fotografevner til å lage fantastisk fine kort hvor han selv modellerte som både 1-tallet og 0-et – og selv været ombestemt seg og satt en strålende ramme for hele ettermiddagen. De hadde en helt vidunderlig kveld.

Så ringer min lillesøster til meg, klokken er 19:52; «Esben har fridd! Esben har fridd på Nesoddbåten!»


Jannicke har sagt sitt JA! og jeg har nå en søster som er forlovet! Jeg er så lykkelig på deres vegne! Baby i magen (termin i november) og en ring på fingeren; mer kan man vel ikke ønske seg for et 10-årsjubileum som kjærester, kan man vel?

For dere som lurer; At Esben fridde på Nesoddbåten er strengt tatt ikke heller ikke så unaturlig for oss som kjenner han. Han elsker den båten og han elsker å stå ute på dekk, uansett vær og vind, for å suge til seg norsk natur, fred og ro, og enten forberede seg til en ny dag på jobben – eller glede seg til å komme hjem til sin kjære. Til min lilleøster… Min forlovede lillesøster. Og vi som er ekte nesoddinger, som da naturligvis Jannicke er, vi bare elsker Nesoddbåten. Punktum, sånn er det bare. Derfor; en helt perfekt ramme – helt alene ute på ytterste dekk, ned på et kne og Jannicke som ikke klarer å holde tårene tilbake.

Jannicke ringte altså til meg for å fortelle den store nyheten mens de fortsatt var på Nesoddbåten på vei hjem. Og heldige som vi var; de ville bruke kvelden som nyforlovede på besøk hos oss! Det var derfor helt ytterst nødvendig for oss å finne frem den alkoholfrie champagnen (les: Kopparbergs päroncider), smågodtposen (selv om det bare er torsdag) og tenne stearinlysene – for å feire de nyforlovede sammen med unger, god musikk og mange smilende ansikter!


Jeg gleder meg allerede til bryllupet! Kan nok hende de vil få babyen til verden først, la det lille nurket bli et år eller så – men så er min tålmodighet slutt; da er det tid for fine kjoler, god mat og vidunderlige taler. Jeg virkelig elsker bryllup! (Fotnote: Det at Ekte Mannen og undertegnede forlovet oss i 2001, satt en dato og planla bryllup i 2003, for så å utsette bryllupet pga graviditet – og deretter en ny graviditet, og dermed ikke giftet oss før i 2007, det har jeg tenkt til å unngå å fortelle dem. De skal tro at slikt rett og slett ikke er lov. Er man forlovet, så må man gifte seg forholdsvis raskt – i hvert fall sånn at storesøstre ikke rekker å bli over 40-år når de skal svinge seg i bryllup!).

Kjære Jannicke og Esben; Gratulerer med dagen i dag, 22. juli 2010! Gratulerer med å ha valgt hverandre og takk for at dere er de fantastiske personene dere er; dere er viktige elementer i vår storfamilie! ♥

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page