top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

inSPIRErende!

Jeg vet det er klisjeaktig, men jeg kan ikke la være likevel; Solstrålene får meg i godt humør! De får meg til å ville ting; Jeg vil gjøre litt ekstra gøy for barna mine, vil gjøre stas på Ekte Mannen min. Jeg vil ordne og fikse og rydde i leiligheten. Jeg vil plante i hagen (som vi skal flytte fra, jeg vet – ikke særlig logisk). Jeg vil spise sunt og trene masse (vil er ikke det samme som å få til, dessverre). Jeg vil hjelpe folk som trenger det og jeg vil vinne i Lotto. Eller, det siste der vil jeg nok året rundt, uansett solskinn eller ikke. Uansett, jeg vil ha massevis og tonnevis med tid. Tid til både kos og lek og moro og fornuftige ting. Tid til alt!


I forbindelse med flyttingen er det en god del som ikke lenger får være en del av familien Valen-Utvik. Jeg selger det meste på Finn.no (om enn ikke mann og barn …foreløpig). Vi kaster og gir bort med hard hånd og en ting er bestemt; De grønne plantene våre får dessverre ikke være med til huset på Nesodden. Utenom den på bildet over her.

Akkurat denne planten betyr masse for meg av flere grunner. Selve planten kom som stiklinger fra en plante som min bestemor hadde. Bestemor var en som stod mitt hjerte nært, enda hun døde mens jeg var ganske liten. Hun står for meg som idealbestemoren, om noe slikt finnes. Bestemor ga stiklinger fra denne planten til Verdens Godeste Dame, Synnøve, og Synnøve fant på å gi stiklinger videre til meg i anledningen at jeg skulle gifte meg. Det er mange, mange års mellomrom mellom hver stiklinggiving her, så det er helt utrolig koselig at noe fra denne planten faktisk lever videre.

Jeg tror jeg fikk fire stiklinger og to av de har slått rot og ser ut til å trives. Jeg var litt usikker på om den trives da det ikke skjedde stort med den (og det er jo snart 2 år siden vi giftet oss!), men bare se på den nå! Den skyter skudd som den aldri har gjort annet og jeg feiret ved å gi den litt ny jord og enda en skvett vann, så får vi se hva den sier til det.

En annen grunn til at denne planten får være med til Nesodden, er den fine potten den står i. Det var en bryllupsgave fra svigermoren til Jannicke, min yngste søster. Jeg er sikker på at potten kommer til å passe fantastisk fint inn i Den Nye Stilen som vi kommer til å ha i BoligDrømmen vår. Bare vent og se, det blir nok blogget… Og som en liten digresjon må jeg si at lillesøster har en fin svigermor, bittelillesøster har en fin svigermor og jeg har en finfin svigermor! Hva er det som gjør at vi får så fine svigermødre egentlig?

Forresten – noen som vet hva planten på bildene over heter? Kan tenke meg at min søte tante Nanny har en ide, vil du dele med oss andre tante? Jeg kaller den bare bestemorplanten, nemlig.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page