top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Hverdagsluksus


Jeg er helt klart veldig fan av å unne seg litt deilig lukus i hverdagen, helst så ofte som mulig. Da tenker jeg ikke på fancy middager og dyr drikke. Jeg tenker heller på at;

  1. vi lagde vafler til koselig formiddagbesøk vi hadde i går, av en tidligere skole- og fotballvenninne med hennes skjønne prinsesse, som for å feire at man igjen kan ta opp kontakten og skravle som aldri før. Ekstra koselig var det at vi fikk lov til å ha den samme venninnen med hennes skjønne prinsesse også til middag, trommet sammen enkel fiskewraps med salat, ørret og grønnsaker. Enkelt og deilig, skravling og kos – alt i ett.


vi straks kommer til å få koselig overnattingsbesøk inn døra her, av de beste, fineste, godeste naboene fra våre år i hovedstaden. Og selv om det bare er torsdag, tror jeg vi jammen skal kose oss med deilig middag og dessert i dag. Barna skal få surre rundt i bare ullundertøy og kjenne på den deilige høstferiemodusen. Og siden gjestene overnatter, så er det også fare for at det blir et vinglass eller to i kveld …ja, bare til de voksne da, selvfølgelig.

  1. den fine hortensiaen som min mor plantet for mange år siden ute i hagen og som da var blå, nå blomstrer med to lilla, store blomster’baller’ og luksusen vi unner oss i den forbindelse, er at eldstemann i går fikk lov til å klippe de ned og ta de inn, sånn at vi nå har en ball på badet og en i stua. Deilig luksus!

  2. vi i dag, 1. oktober 2009, har fyrt i vår egen peis for aller, aller første gang! Vi lurte morfar inn hit, lot han forklare og tenne opp det aller første peisbålet, mens ungene vi se på og lære. Og resten av dagen har vi kjent på den deilige varmen og ikke minst peislukten som har bredt seg i hele huset. Nå er det bare å hamstre inn mengder med ved, så skal vi kjenne på denne lukten og varmen ofte i dagene fremover.


Sånn, det var mine hverdagsluksuspunkter akkurat i dag. Er det noen av dere fineste leserene som har gode tips, råd og historierer å dele med oss i forbindelse med hvor dere finner deres hverdagslykke? Del på godene, folkens!

Ha en nydelig torsdag – snart er det helg!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page