top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Holmsbu for kids, vi kommer tilbake!


Vi er ikke typen familie som drar alt for ofte på ferie. Vi får veldig mye besøk hit til og det synes vi er veldig hyggelig. Faktisk så hyggelig at vi pleier å si at ‘sommerhotellet er herved åpent!’ til familie og venner og så renner det inn folk hele sommeren. Av og til drar vi naturligvis på små ferieturer, men det er ikke veldig ofte. Det er ikke det at vi ikke liker ferie, men vi er nok ikke typen familie som farter land og strand rundt, innland eller utland, sjø eller fjell. Vi koser oss veldig med rolige, fine dager hjemme, med hverandre, på besøk hos venner eller på kortere turer hit eller dit. God tid er ferie for oss, uansett hvor vi er.

Men – forrige helg, selveste pinsehelgen, så var det duket for en aldri så liten ferie på denne familien. Vi hadde fått et utrolig godt tilbud på en slags «testhelg» på Quality Spa & Resort Holmsbu. Fra 1. juli skal de tilby noe de har kalt Holmsbu Kids og dette ønsket de å teste ut på ansatte og venner av ansatte på dette hotellet. Heldige var vi som fikk tilbudet – så tusen takk til skjønne Marianne for det!

For et helt vidunderlig nydelig sted!Alle bilder kan klikkes på for å se de større.

Noe av grunnen til at vi ikke reiser på hotellferie med våre tre småtroll så alt for ofte, er blant annet det at man etter at barna er lagt, er ‘stuck’ inne på hotellrommet. Man kan naturligvis holde barna oppe veldig sent og så legge seg samtidig med de, men med barn på 2, 4 og 6 så blir det noen utfordringer med en familie på fem inne på et hotellrom uansett. Om man har slike sammenhengende hotellrom, så gjør det naturligvis saken bedre, men bare litt. Vi er fortsatt stuck på hotellrommet.
Sånn var det definitivt ikke på Holmsbu. Vi bodde i en sjøbod med terrassen rett over vannskorpen. Det betydde 2 etasjer inneholdende 3 soverom med totalt 6 sengeplasser, bad og toalett, kjøkkendel, spiseplass og stue. I tillegg til en helt fantastisk stor terrasse hvor nærmeste nabo altså var sjøen. Bedre blir det virkelig ikke… Det hjalp naturligvis på opplevelsen at vi hadde strålende sol, deilig varme og blå himmel det aller meste av tiden vi var der, men stedet i seg selv ligger utrolig fint til, så dette stedet tror jeg nok vil være fint uansett vær. Vi kunne legge unger i det tempo og i den rekkefølgen vi måtte ønske og vi kunne nyte sene kvelder på terrassen eller hvor vi måtte ønske, etter at barna var lagt. En deilig kombinasjon av det å bo på hotell (dvs hotellfrokost – fantastisk! og noen som rer opp sengen hver morgen og skifter håndklær – deilig!) og det å kunne ha mer fleksibilitet og kunne gjøre det som passer vår familie best.
Med små barn innebærer det også forholdsvis regelmessige måltider og det kan vanligvis bli en dyr affære om man bor på hotell. På Holmsbu og i sjøboden vi bodde i var det derimot eget kjøkken med alt vi trengte av kjøleskap, stekeovn, servise og andre nødvendigheter – så vi handlet inn litt lunsjmat, noen middager og andre ting som var greit og ha – og levde herrens glade dager. Igjen en helt strålende kombinasjon av hotell og friheten vi fikk ved å kunne tilspasse dette til det som passet oss best.
Tilfeldighetene gjorde at impulsive venner av oss også benyttet seg av denne muligheten, så helgen ble for oss veldig fin, rolig, avslappende, solrik …og sosial! Bedre kan det vel ikke bli?


En del av hotellets tilpasning til oss som med småbarn, var alle aktivitetene som våre håpefulle kunne være med på. Kort oppsummert kan jeg nevne treningstime, malekurs med eventyrstund, matlagingstime og skattejakt. I tillegg var det utvidede timer for barnebading i bassenget og det ble vist kino for de litt større barna. Disse aktivitetene falt veldig i smak hos våre barn og det så ut som de andre barna koste seg også. Jeg synes det var imponerende hva barna fikk med seg fra de ulike aktivitetene. Egne drikkeflasker, sekk med maleutstyr, fruktspyd og diverse – og ikke av sånn kjip, billig kvalitet – men akvarellark og skikkelig maling (for barn riktignok). For ikke å glemme Piccolo… En gigantisk mus med enorme ører som dukket opp på disse aktivitetene med is til barna – helt uslåelig. Faktisk så roper vår lille frøken på 2 år med ujevne mellomrom fortsatt på «Piccolooooo» og forventer is…
Det er alltids ting ved en sånn tur som har elementer ved seg som kan bli bedre. Vi kunne ønsket oss en liten lekeplass til ungene og etterhvert som det blir varmere i været, så er det nok gøy å ha noen badeaktivteter til ungene også, ute (f.eks. tråbiler i vannet eller slike ting). Vi kunne ønsket oss en lengre åpningstid og større meny på «smårettmenyen» som hotellet hadde – da vi hverken hadde penger eller barnevakt til å kunne gå og spise en fancy 3-retters i hotellrestauranten hver kveld. Noen ymtet frempå at det kunne være ok å ha en slags «barnepass»-opplegg ved sånne opplegg også, slik at mammaen eller pappaen kunne ta seg en spabehandling eller gjøre noe for seg selv en liten time. Men alle disse tingene, synes jeg i totalbildet, blir for flisespikkeri å regne. Og for alt jeg vet, så er dette noe de allerede har planer om.

Konklusjonen vår er i alle fall, ikke helt overraskende; Vi hadde det helt vidunderlig! Ungene våre elsket det! De elsket å kunne spise masse forskjellig til frokost, egg hver dag og til og med bacon – og at de kunne gå og hente seg juice selv fra automaten. Foreldrene elsket at de kunne steke seg en vaffel som dessert til frokosten og ta med seg både vaffel og kaffe ut på solterrassen hvor det faktisk ble tid til avislesing i fred og ro mens ungene lekte rundt. Lykke. Ungene elsket at de kunne vasse i det utrolig kalde vannet, for så å gå inn og bade i det godt oppvarmede bassenget innendørs. De elsket at de kunne fiske etter krabber og at de kunne få være med oss inn til Holmsbu sentrum og kjøpe deilig softis (Holmsbu sentrum er for øvrig et kapittel for seg, en helt vidunderlig perle!). Foreldrene syntes det var så hyggelig at de folkene som jobbet på hotellet var så hyggelige og behjelpelige med hva det skulle være. Ungene elsket at de kunne få senge leggetider og at de kunne titte ut av vinduet sitt og se rett ut i sjøen. De elsket alt!


…og de lurer på om vi ikke kan dra tilbake senere i sommer. Og EkteMannen – han har begynt å lese Finn.no-annonser for å se om det er mulig å kjøpe seg et lite landsted i Holsmbu. Jeg gir han en kalddusj med jevne mellomrom ved å fortelle han at det nok ikke blir landsted på oss før lottogevinsten er i havn (dvs at vi må begynne å tippe lotto først), men man skal aldri ta drømmene fra mannen, så jeg lar han holde på…


Takk for oss, Holmsbu – vi kommer gjerne igjen!

PS: En ting som jeg synes Holmsbu har et stort utviklingspotensiale på, er sin hjemmeside. De har en egen side der som gjelder dette tilbudet de skal selge til barnefamilier fra 1. juli, men utfordringen jeg mener de har både på den siden og på siden sin generelt, er at de ikke klarer å vise tydelig nok hvor utrolig fint det er hos de! Jeg ble fullstendig overrasket over hvordan ting så ut da vi kom dit, siden jeg hadde vært inne på hjemmesiden og fått et helt annet inntrykk. Det er klart at det er fint det ikke var omvendt, at jeg ikke ble skuffet av fake bilder på nettsiden deres – men her har de helt klart en jobb å gjøre for å få flere kunder! Flere bilder f.eks.

Beklager at mine bilder er en blanding av mobilbilder og vanlig kamerabilder, men vi koste oss så fælt at vi rett og slett ikke hadde tid til å dra innom sjøboden og hente ut kameraet alt for ofte…

5 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page