top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Helsesjekk: Godkjent!

Artig sak, disse kontrollene man er gjennom på helsestasjonen. De første 4 ukene hadde de ikke tid til en eneste kontroll, og nå har vi vært på to kontroller på en uke. I dag var det 6. ukers legesjekk som stod på programmet. Jeg hadde jo spart opp en haug med spørsmål (selvfølgelig!), og fyrte løs:

1) Trøske? Nei, ikke tegn til sopp (yuck!) hos lill’frøkna. 2) Jordbærflekk? Nei, fortenk den går ikke bort ila de første par årene, men den blir blekere. Er den veldig til sjenanse senere vil man vurdere plastisk operasjon!!! Har du hørt slikt? Min lille datter får muligens utført nærmest en boob-job eller botox-job kanskje før hun begynner på skolen… Hjelp! 3) Skal navelen bule ut slik? Nei, det er nok litt brokk det der. BROKK? Ikke vet jeg hva det er, men det høres jo unektelig litt skummelt ut. Noe pensjonister kan ha egentlig… Men nei, legen beroliget med at det var veldig lite brokk (man kan altså måle dette i kvantum, interessant), og det kom til å bli helt borte av seg selv. 4) Skjeling? Går over av seg selv i 3-6 mnds alderen. 5) Gulping? Legger fint på seg, så det er ok – men kan prøve med litt sukkervann. Oki doki.

Hmmm, merker at at etter hvert som jeg skriver her, så virker jo min lille søte datter som en freak. Hun er ikke det altså. Alt var veldig bra med henne. Lagt på seg ca 300 gram på ca 1 uke (totalt 5030 gram), fin hodeomkrets og legen kommenterte at hun var veldig sterk i nakken og veldig ‘med’ i blikket. Smilte til legen gjorde hun også, og det tolker jeg som et tegn på at hun er ytterst intelligent. Viktig å holde seg på go’fot med de folka som vurderer en, eller hur?

Jaja. Så var det gjort i alle fall. Har vært en tur i byen i dag også, og møtt Anita og Ea, pluss at vi har fått kjøpt togbilletter til Stockholm. Det blir artige greier – tar til og med med oss tante Marianne og Tiril, så da blir det en hel haug på tur. Spent på 4 barn under 4 år i 6 timer på tog (så ut som et mattestykke det der), men det går sikkert over all forventning. Gleder oss i alle fall.

Nå får jeg vel sette igang med noen fornuftige husmoraktiviteter her… Gjesp. Eller?

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page